Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ThomasM

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valami rossz viccnek gondoltam, mikor olvastam a HVG-n a Református Szeretetszolgálat közleményét, miszerint „Felejthetetlen estét” szerveznek hátrányos helyzetű gyerekeknek Balog Zoltánnal és „más közéleti személyiségekkel”, sajtónyilvánosan egy budapesti…..
ThomasM 2013.12.23 10:10:40
Ez az üzentem a politikusoknak:

1. Ne ítéld el az embereket. Inkább szeresd őket.

2. Az igazi szeretet azt jelenti, hogy vége a harcnak, a kettő eggyé vált. A testük külön létezik ugyan, de a létük egymásba fonódott. Nincsenek határok, nincs szétválás. Nem létezik „én”, és nem létezik „te”, nem létezik egyikük sem.

3. Bármilyen is legyen a helyzet, a szeretet mindig szabad. Az sosem függ semmilyen feltételtől.

4. A szeretet sosem birtokol. A szeretet az egymásnak nyújtott kölcsönös szabadságot jelenti. A szeretet egy feltételektől mentes ajándék, nem egy vásár. A te elmédben azonban a szeretet nem más, mint kevesebb gyűlölet, semmi több. Ugyanis minél többet töprengsz azon, hogy „El tudom viselni ezt a személyt? Nem tudom elviselni. Akkor szeretni sem tudom”, akkor az „El tudom viselni őt” örökké negatív ízű marad.

5. Légy a szeretet nyelve. A cselekedetek rendben vannak, de csak rendben vannak. Ők nem teszik boldogabbá az életet, sem ünnepélyesebbé. Csupán jobb standardokat adhatnak neked az életedhez, de nem adnak szenvedélyt is hozzá vagy életkedvet. Minőséget sem adhatnak, csupán mennyiséget. Ezért kizárólag a szeretet nyelve képes téged elvezetni a másik dimenzióhoz.

6. A szeretetben ott a hála, egy nagyon mély hálaérzet. Tudod, hogy a másik személy nem egy tárgy. Tudod, hogy értékeket, egyéniséget, lelket és személyiséget rejt magában. A szeretetben teljes szabadságot adsz a másiknak. De ugyanakkor el is veszel. A szeretet egy olyan kapcsolat, amely arra alapoz, hogy adsz és kapsz – viszont tisztelettel.

7. A szeretet egy életforma, nincs dolga senkivel. Az ember nem szerelmes, hanem ő maga a szerelem. És ha valaki a szerelem, akkor más valaki szerelmes – ez viszont az eredmény, nem pedig a forrás. A forrás az, hogy az ember a szerelem.

8. Az én üzenetem a szeretetről nem az, hogy a gyűlölet ellentétes pólusa. Az én üzenetem az, hogy a szeretet képes magába szívni a gyűlöletet, és átalakítani azt.

9. Ha szeretsz, akkor szeress, és légy tudatában ennek. Ha úgy lenne, hogy taníthatnálak benneteket, nem mondanám meg, kit és miként szeressétek. Ezek mind értelmetlen dolgok. A szeretet a ti legbelsőbb értéketek. Vele együtt születtek, mint ahogyan mellette ott van a gyűlölet is. Viszont arra megtanítanálak, hogy legyetek tudatosak. Még mielőtt bármi is történne veletek – szeretet, gyűlölet, düh, szenvedély, harag, bármi –, legyetek tudatosak. És hagyjátok, hogy történjen, de úgy, hogy tudomásotok legyen róla.

10. A szeretetben nem kellene elvárásoknak lennie, ez ugyanis megöli a boldogságot. Ha elvárásaid vannak, jönnek a frusztrációk is. Senki sem tudja teljesíteni az elvásásaidat, és nincs olyan ember sem, aki azt várná el tőled, hogy teljesítsd az övéit! Ez csakis a mánia, a neurotikus elme szüleménye. Mert ha valaki tényleg eleget tesz az elvárásaidnak, a szeretet eltűnik. A másik személy pedig szükségletté, birtokolt tárggyá válik – értékes birtoklattá, viszont pont olyanná, mint a többi.