Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zeroember

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok szó esett már az arctalanná vált felsőoktatásról, illetve arról, hogy egyes főiskolák és egyetemek diplomagyárrá alakulva ontják magukból a felkészületlen hallgatókat. Levélírónk saját tapasztalatát osztja meg velünk, megmutatva, hogy az oktatóknak is nehéz ebben a…..
zeroember 2009.12.26 11:46:06
Mindnképpen szeretném kifejezni a véleményem, mert én például nem úgy gondolkodom az egyetemről hogy akkor jó ha megmondják nekem hogy mit csináljak. Egyáltalán nem leszek boldog attól ha egy tanár annyi beadandót ad, hogy ezzel kb meg is szabja hogy mennyit készülök az adott tárgyból a következő zh-ra/vizsgára. Azt hiszem egy egyetemistától elvárható hogy meg tudja ítélni hogy készül és mikor, mennyit tanul, nem kell ehhez egy tanár(vagy apuci, nagymami stb.) hogy megmondja.

Hogy bemegyek-e egy adott órára egyáltalán nem attól függ hogy van-e katalógus vagy nincs. Vannak órák melyekre akkor bemegyek egy oda-vissza átbulizott éjszaka után tökmásnaposan is mert 1. jók 2. fontosak. Számomra egy egyetem egy nagyon nagy tudástár amiből meríthetek amennyit szeretnék. A beadandókat is így fogom fel. Azok lehetőségek hogy megmutassam hogy önálló munkára milyen szinten vagyok már képes. Mert ez lesz az igazán fontos a későbbiekben, hogy önállóan, saját kútfőből mit tudsz kezdeni. Ma szerintem az a jó az egyetemekben (az enyémen legalábbis feltétlenül), hogy a diákra bízza a döntést hogy mennyire kíván belemélyedni az anyagba. Nem irdatlan sok kötelező tananyaggal, hanem inkább sok választható, fakultatív tanulási lehetőséggel operál. Ez tényleg ahhoz vezet hogy kevesen érzik úgy hogy rosszul választottak szakot/intézményt, mert nagyon sokfelé el lehet szépen kanyarodni, úgy hogy minden úton értékes tudást szerezhet a diák, továbbá jelentős önállóságra nevel. Azt hiszem ez sokkal jobb annál mint néhány helyen, ahol a temérdek beadandó és irdatlan nehéz zh-k meg vizsgák keltette "félelem" viszi rá a tanulókat a tanulásra.

Attól hogy nagyon szépen megírod az 5000. zh-t és nincs hiányzás a neved mellett lehetsz még teljesen alkalmatlan az értékes munkára. És az állítás ellentettje is működik. Mert igaz az, hogy vannak akik fogékonyabbak, rátermettebbek az önálló problémamegoldásra. Ezek közül fognak kikerülni akik azt mondják hogy na jólvan nekem ez most nem kell megtanulom inkább otthon, tök logikus, nem fog problémát okozni. Szerintem ez elfogadható. A tudás megszerzésének mikéntje magánügy.

Azok akik azért nem járnak órára mert nem érdekli őket mert ellazázzák, egy óriási lehetőséget hagynak ki azzal hogy nem használják ki amit az egyetemen kaphatnának. Majd megbánják 5-10-15 év múlva, akkor panaszkodhatnak. De büntetni szerintem őket sem kell. Aki államilag támogatottként bekerült az egyetemre annak (elvileg, sajnos ma ez kurvára nem valósul meg ami nagyon nagy hibája a rendszernek a mindenféle 300 pontos szakokkal...) meg kell lennie a tudásának és értelmének hogy értékes, értelmiségi tagja legyen a társadalomnak, így megérdemli a lehetőséget hogy tanuljon az egyetemen. Ha ezzel a lehetőséggel nem, vagy csak részben él az az ő döntése. Szerintem a költségtérítésesekről itt nem érdemes beszélni, ők gyakorlatilag megvásárolnak egy szolgáltatást. A szomszédodra sem szólsz rá hogy használja gyakrabban a porschéját ha már egyszer megvette.
Mivel tegnap két műsort is ajánlottam a Viváról, amit többen részrehajlásként éltek meg, ma nem lesz semmilyen vivás műsor, annál inkább foci, mivel egy focinapon nem is kezdhetnék mással, mint a Svédország-Magyarország labdarúgó-világbajnoki selejtező mérkőzéssel, amit…..
Nehéz a fiúk sorsa: megmondta már Oidipusz is – elég szájbarágósan, hogy ne mondjam: parasztvakítósan. Tanult belőle, aki tanult. Persze vannak hétköznapibb drámák is: itt van példának okáért a new generation, amely időnként andantéban előadott csoportos…..
Nem nagyon szoktunk sportközvetítésekkel foglalkozni a comment:com oldalain, talán a Superbowl (az amerikaifutball-bajnokság döntője) az egyetlen, amiről beszámolunk, főleg a nézettség és a reklámok miatt, de az idei év utolsó szombatján lesz egy olyan futbbalmeccs, amiről…..