Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Centerhalf

134 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A szerző keresi a témát vagy a téma találja meg az embert? Mindkettő igaz, sőt kéz a kézben jár. Megfogalmazódni látszott egy kérdéskör, s miközben körbe jártam, rábukkantam egy másik lehetőségre. Lábra akartam passzolni, de egy ütempassz lehetősége sejlett fel. Nem tudom, bejön- e, de egy…..
 Barátságos és felkészülési mérkőzések jegyében telt Európa "futballhete". Az egészre árnyékot vetett, hogy a futballvilág elvesztette Johan Cruyffot. Az egyetemes futball egyik legnagyobb alakjának látásmódjából, futball - logikájából idézzünk és szembesítjük kicsit a jelenünkkel, futballunkkal.…..
 Kezembe került a Pesti Napló 1930-as évekbeli sportról szóló különkiadása. A címe szimplán: A Sport. A könyvben a Sport hősei részben Orth György a futball képviselőjeként külön kis fejezetet kap. Íme a gondolatébresztő bekezdés, amely útnak indított: "Abban az időben került a magyar labdarúgás…..
 A Bajnokok Ligája heti két rangadóján, a két klasszis kapus, Cech és Buffon testbeszéde némileg elgondolkodtatott. Cechnél a játékoskijáróban látott meccs előtti izgalom, Buffonnál az első félidő végén, mentése utáni számot vető földre nézése fogott meg. Mindkettő gesztusaiban ott volt: ez hosszú…..
 Az ókori rómaiak írókészletében a "stylus" az a fémből, csontból készített íróvessző volt, mellyel a viasszal borított fatáblácskákra vésték a betűket, hegyes végével írtak s a lapos végévél a hibákat simították ki. Valami hasonlóval próbálkozunk meg csak a futballpályán, hogyan használják azt az…..
 Holnap Frosinone - Juventus; az újonc a bajnoki címvédő ellen, a Seria A valaha volt legkisebb városi csapata fogadja Olaszország legnépszerűbb és (talán) legjobb csapatát. Frosinone a héten megszakította majdnem két hónapos nyeretlenségi szériáját a Bologna ellen. A Juventus 13 meccses győzelmi…..
   Az edzők sorsáról szól(t) főként mostanában a futball világa. Mourinho távozása a Chelsea- től, Zidane kinevezése a Realnál... És persze ne felejtsük el Dárdai Pál elismerését itthon és Németországban. Elsősorban a "Mourinho - jelenséget" és annak hazai visszfényét a "dárdaiságot" próbáljuk…..
 Stadion... Manapság a közbeszéd tárgya. Itthon vitákat generál. Párizsban a terrortámadások egyik fő célpontja volt. Itthon a nézőszám kontra befektetési mérték körül folyik a vita. Franciaországban a nyugati kultúra elleni támadás egyik szimbolikus elemeként…..
  A futballt szeretők izgalommal, mintegy a magyar labdarúgás újabb régen várt születésnapi előérzetével várják a koraestét. Végre ott vagyunk a fogadáson. Kiharcoltuk a meghívót, most eldől ki mellé ülünk. Mérlegelhetjük, hogy ott lehetünk-e a társaság központjában…..
   A tegnap lejátszott el clásico után mit is mondhatnánk: Barcelona - győzelem technikai fölénnyel. Az első gól esszenciájából magát a mérkőzést is kiolvashatjuk. Klasszikus Barcelona játékból született, altatásból négy háromszögjátékot követően. Emeljünk ki egy…..
Norvégia - Magyarország O - 1, - jó érzés leírni. A mérkőzés kapcsán érdemes feleleveníteni egy korábbi megközelítésünket, a háromszög-játékok vizsgálatát. A labda és labdanélküli mozgások ilyetén való összehangolását és annak formáit akkor - most, mindig a…..
Minden mérkőzés más jelleggel bír. Szerencsére! Sokféle statisztika készül a mérkőzésekről, ami akár érdekessé akár kissé egyhangúvá is teheti az értékelést. A jelleg és a statisztika furcsa vegyítésére vállalkozom most. A következő meccseket hasonlítottam össze :…..
A hétvégi fordulóban Bp. Honvéd–Vasas 2:1. Kocka magyar földön többé nem lépett pályára. Kamarás véd, Berendi aláfekszik Kocsisnak, Tichy figyel, hátha…..
Vasárnap egy 14 éves fiú megpróbálta megörökíteni a Mestert "civilben" egy londoni utcán...hát nem járt jól. ..
                                    "kivánom, bár nemigen remélek"                             (Morus Tamás : Utopiájának utolsó szavai)  Közel érezhette magát egy világversenyhez a magyar labdarúgás... Az érzelmi hullámvasút azonban…..
 Rögbi világbajnokság zajlik, ráadásul Angliában! A futball által kissé elfeledett testvérsport megmozgatja az ember fantáziáját és megremegteti az emlékezet húrjait. Az eddig lejátszott világbajnoki mérkőzéseken a laikus futballista szem a nyilvánvaló különbségek mellett…..
Pelé. A futball megszemélyesítője. A labdarúgás élő szinonimája. Ily módon nehéz is írni róla, elég lenne ismét kimondani: Pelé. Mégis úgy érzem érdemes, hiszen manapság Messi zsenialitása és C.Ronaldo gólképessége uralja a futball világát. Zsenialitás és…..
 Sokat beszéltek és sokan írtak a válogatottról. A közvéleményformáló szakmai kommentárok már a Románia elleni mérkőzést lezáró közvetítés blokkban utalnak a "minőségi futball hiányára" az "erőltetett, első és a teljesen hiányzó másod- harmadszándékú futball"…..
“Ha a birkózás közben földhöz vágom, akkor is ő marad felül. Bebizonyítja, hogy nem fektettem két vállra, és elhiteti azokkal is akik a birkózást végignézték.”  Periklész az athéni népvezér szónoki képességéről, mondjuk úgy karizmájáról nyilatkozott így egyik…..
    Mottó : "mert hisz a férfiúnak mi sem ad több hírt, amíg élhet,               mint mi dicsőséget lábbal, vagy kézzel elérhet."         …..