Regisztráció Blogot indítok
Adatok
The Biclops

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyik kedves visszatérő vendégünk Képes Gábor muzeológus, aki rengeteg érdekes informatikatörténeti adalékkal gazdagította már a Checkpointot, és a visszajelzések alapján nagyon szeretitek, amikor ő mesél. Ilyen hosszú együttműködés után gondoltunk egy nagyot, és azt mondtuk, don't play the game,…..
Minden évadban van egy (esetleg kettő) adás, amikor kicsit hátrébb lépünk, és nem egy-egy konkrét műfajt, fejlesztőt, játéksorozatot, gémerlapot vagy céget vesézünk ki, hanem általánosságban próbálunk valami okosat mondani egy videojátékokkal kapcsolatos témában. Ezeknek az adásoknak az egyik…..
The Biclops 2021.12.05 15:58:17
Régen volt már olyan, hogy a Podcastnak kiabáltam. (Olyan már volt, hog a beszélőre kiabáltam, legutóbb a folyton kattogtató-billentyűt nyomogató riportalanyotokra - őt nem is bírtam végighallgatni).

De most: Amikor Patti azt kérdezi, hogy volt-e olyan játék, ahol valakinek az emlékeiből kell felépíteni a sztorit, azt üvöltöttem Stökinek, hogy "Háppersze: A What remains of Edit Finch". Majdnem megettem a bal alkaromat, amikor két percnyi tűnődés után sem jutott eszetekbe.
Ne csináljatok velem ilyet, öreg vagyok már ehhez. Bezzeg a régi szép időkben.

Amúgy meg Müller Péter Sziámi már nagyon régen megmondta a tutit a Világegyetemista c. dalában, amit akkor még nem értettem és így is minden soráról ódákat zengtem gimisként. De így 45-höz közeledve már értem, sőt érzem is:

Már nem vagy a régi, mert már nagyon régi vagy
Régi lábon jársz, a fejedben régi agy
Régi a kezed, régi az arcod is
Tartod magad, régi minden tagod akkor is

Régi lábon jársz, régi cipő azon
Persze, lehet, hogy új, de idejemúlt fazon
Régi, régi a dumád, régiek a trükkjeid
Régi vagy, nemrég még új voltál pedig

Te fél pár ember, hol van már az a pár
Aminek a fele nemrég még te voltál?
Az a pár jó éved elpárolgott hamar
Régi vagy, és ez szemlátomást zavar

Régi vagy, oké, és most már mindig régi leszel
Teljesen többé soha-soha nem támadsz fel
Régi, régi, régi, régi mák-mákvirág
Másvilág, túlvilág, csak ott várhat valami rád

De azért ne nagyon izgulj, te vagy az attól még
Fogd fel inkább úgy, hogy letudtad a nehezét
Túlvilág, másvilág, az is csak egy világ
És te a világegyetemtől kaptad meg a diplomád

Hát akkor
Hogy lettél te egyszerre csak ennyire régi?
Hogy lehet így élni? Hogy lehet így élni?

Nosztalgia? Ebben minden benne van.
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
The Biclops 2020.07.31 14:19:35
www.humblebundle.com/games/double-fine-20th-anniversary-bundle?linkID=&mcID=102:5f21f84935f3ec652d20765b:ot:59e3b5f41c7d4cd39ad5010b:1&utm_source=Humble+Bundle+Newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=2020_07_31_doublefine20thanniversary_bundle&linkID=&utm_content=cta_button
Most 1 dodó a Psychonauts, de 9-ert már a Brütal Legends meg a Day of the Tentacle is jár. Kicsit többért meg ott a Full throttle meg a Grim Fandango is. Nosztalgia reloaded :)
Az ABC veterán komédiája, a végül 11 évadra berendelt Modern család idén búcsúzik a nézőktől, a sorozat záróepizódja áprilisban kerül majd adásba az amerikai network-csatornán. A befejezésről, illetve a lehetséges folytatásról a sorozat sztárjai és készítői beszéltek a Television Critics Association…..
Bodzsár Márk az Isteni műszak után is az abszurdhoz nyúlt. Mégis kinek jut eszébe a Kádár-korszakba vámpírtörténetet helyezni? Akármilyen indíttatásból született is az ötlet, minket megvettek. Fábián elvtárs (Nagy Zsolt) a kubai forradalom után Magyarországra látogat, egyenesen bele a ’nagyon…..
Az E3 mellett a Tokyo Game Show-ról is már évek óta tolunk egy adást, és mivel egy hete volt az idei, nagyon esedékes már ezt a poszt. Szóval idén csak a Checkpoint fele jutott ki az expóra, de ez nem akadályozott meg minket abban, hogy felvegyünk egy adást - Grath Pilicsabáról, és Tokióból. Mivel…..
The Biclops 2019.09.27 19:48:43
@Grath: Soha senki nem fogja nekem elhinni, hogy azért léptem ma be a blogra, hogy elmondjam egy Checkpoint adás kommentjei között az alábbi nagyigazságot: Így 5 év után még mindig nem volt egyetlen autós játékteszt, vagy autós játékok témájú adás sem. Pedig sokak által (és általam is) ez a legkedveltebb játékstílus. Olyan állatok vannak, akik egy vagyonért készítenek házilag profi szimulátort (pl: logout.hu/cikk/modularis_cocpit_tervezese_es_epitese_pc-hez_2/otlet.html). Őket is meg lehetne szólaltatni.
Minden adást legalább egyszer meghallgatok, a legtöbb már 2x is megvolt, de ótós adás nagyon kéne. Azt 3* is meghallgatnám. :)

De hogy elismerjem a retro játékok terén tett erőfeszítéseiteket, küldök nektek jó kis nyócbites rakkenrollt!

soundcloud.com/adhesivewombat/adhesivewombat-8-bit-adventure
IDDQD Checkpoint 5x07: Stormregion 2019.04.21 21:42:23
A Checkpoint szívügye régi magyar játékfejlesztő stúdiók sztorijainak előásása. Volt már itt a Digital Reality egykori vezetője, de beszéltünk a Philos egyik volt igazgatójával, volt Black Hole-osokkal vagy legutóbb a Zen Studios két tagjával, és akkor még régi novotrade-eseket nem is említettünk. A…..
Tegnap olvashattuk, hogy Varga Mihály Moszkvába készül, hogy újratárgyalják a paksi hitelt Putyinékkal. De hogy is jutottunk idáig? Hogyan lett az „évszázad beruházásából” a rendszerváltás utáni Magyarország legkínosabb gazdasági kudarca? Egy biztos: 14-ben Orbán tényleg a semmibe ugrott fejest…..
Mindig örülünk, ha sikerül olyan vendéget szerveznünk, aki a játékipar üzleti kulisszái mögül érkezik, és sales/marketing oldalról mesél titkokat, mondjuk a magyar piacról. Galó István András ilyen ember: értékesítési vezetőként ott volt a tűzvonalban az Electronic Arts magyarországi indulásánál, és…..
The Biclops 2018.11.30 21:15:18
Az elmúlt napok nyugati (és részben magyar) sajtójának azon cikkeit olvasgatva, amelyek az orosz katonai hírszerzés (lánykori nevén GRU, ma már csak GU) embereinek nyugat-európai kalandjait taglalják, az ember csak kapkodja a fejét és nem tudja, mit higgyen. Ebben a posztban röviden összefoglalom az…..
Forrás: @lilmiquela instagram 2016-ban jelent meg Instagramon a 19 éves modell, Lil Miquela, aki sok más kortársához hasonlóan elindította influenceri karrierjét a szociális médiában. Mindezt akkora sikerrel, hogy ma már fotóin olyan divatházak ruháit viseli, mint a Prada, a Proenza Shouler, vagy a…..
The Biclops 2018.09.19 03:36:23
KultúrSokk Mamma Mia! 2018.07.26 21:06:22
Miért irritáló a Mamma Mia!? Meglepő a kérdés, hiszen a blogban számtalan bejegyzés született már musicalekkel, illetve zenés filmekkel kapcsolatban, így sejthető a műfaj iránti személyes elköteleződés. Azonban mindig szokott lenni egy kivétel, ami erősíti a szabályt. Pontosan 10 évvel ezelőtt…..
Szoftverválogatás notebook telepítéshez Aki az első laptopját vásárolja, meg nincs tisztában azzal, hogy milyen programokat, szoftvereket kellene telepítenie rá. Az első és legfontosabb az operációs rendszer, enélkül esélytelen, hogy a vadiúj gépet bármire is rávedd. A laptopot érdemes…..
Egy jó ötlet már önmagában sokat ér, de a kezdeti siker után fenntartani a vállalkozást, az már egy egészen más kategória. Néhány átgondolt trükkel viszont egyenesbe kerülhet a költségvetés.  ..
The Biclops 2018.06.19 22:58:03
Volt egy golyóm, amin Nicole Horne neve állt. Sőt, tízezer skulóm, annak a boszorkánynak a nevével. Neki csúcstechnikás biztonsági rendszere volt, zsoldoshadserege és annyi fegyvere, amennyivel el lehetett volna indítani a harmadik világháborút. Nem féltem. Ó, Max, senki nem tud olyan romantikus…..
The Biclops 2018.05.10 07:47:11
Barna hajú lányok Alisa 2018.03.02 21:41:57
The Biclops 2018.05.02 00:33:34
Kedves Fidesz szavazó! Bizonyára hallottad a hírt, hogy a Fidesz nyerte a választásokat, gondolom örülsz is neki. Azért felhívnám a figyelmedet egy pár dologra. Bár a kormánypártok kapták a legtöbb szavazatot, a szavazók abszolút többsége nem őket támogatta. Tehát a magyar választók több, mint…..
The Biclops 2018.04.13 22:20:23
@Kewell: Helló! Én mondok párat:
Sajtószabadság - Hát ennek vége, thanks médiahatóság
Szabad és valóban jogi alapon, pártsemlegesen döntő bíróság - ennek is vége, thanks fideszes legfelsőbb bírói kar
Piaci alapú verseny - vége, thanks mészáros és a haverok!
A társadalom ellen vétők számonkérése - Na ilyen nincs.
Náci propaganda, gyűlöletkeltés minden szinten - a mi pénzünkből, a haverok zsebébe. Mindenki ellenség, és csak a fidesz tud megvédeni minket a multik, a bankok, a közművek, a migránsok, Soros, és az ENSZ (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Az ENSZ IS ELLENSÉG, el tudod ezt képzelni?????)
Valós igényekre elköltött közpénzek, a stadion és klientúraépítés helyett - Hát ennek annyi.
A debilek és kretének (kósa, habony, stb) helyre pakolása (elmegyógyintézet) - Esélytelen
A németszilárdok bebörtönzése. (látens Mengele, csak és és diploma nélkül) - Demokráciában már rég lesittelték volna a náci eszmék és védtelen kisebbségek elleni gyűlöletkeltés miatt. - Csak helyettesítsd be a 'Migráns' szót a 'Juden' szóval. Az már régen volt, de szóról szóra ugyanígy történt...
Szólásszabadság, véleményszabadság - Emlékszik még valaki erre? Ma egy ellenzéki érzelmű közszereplő fel sem léphet komplett városokban, mert mindenki fél. Egy demokráciában mitől fél egy egész város????
A cigányhelyzet kezelése. - Mondjam, mennyi pénz tűnt el a Híd a munka világába programban? Több, mint amennyire gondolsz! És ki a felelős? Nahát... nincs felelős. Mindenki marad. Éééérdekes.
Véleményszabadság - ne kelljen félni a gyerekem előtt beszélni arról hogy a főnök egy diktátor, a holdudvara pedig az ő (a gyerekeim) jövőjét lopja épp el a szemünk láttára. És a feleségem engem csitítgat, hogy ne a gyerek előtt? Mert miért? Mert őt rúgják ki? És milyen alapon? Mert a férjének van véleménye az uralkodó anyatoszó fideszgehetzeekről? (jaja, gyűlölködöm. Mert a migránsozók, meg a sorosozók nem? Köszi!)
Piaci alapú energiapolitika - most Russia van, és nincs más.
Erőmű, ami piaci alapon kerül beszerzésre. Mondjuk USA, FRA, UK, JP cégek is építhetnék Paks 2-t, csak persze őket nem kérdezték meg... Hát igen, Ruszkikhaza viktor pálfordulást hajtott végre.
Ja, miért kell paks2? Amiért a stadionok (gy.k. - mert ott sok a talicska a pénz kitolásához.) miért nem napelemekbe, meg szélerőművekbe teszünk pénzt? Azért mert ott Vladimir nem keres még a hulladékkezelésen is? Oh, wait! Ott nincs is hulladék.
EU-s értékek, összefogás a kiprovokált széthúzás helyett
Az ellenzék tisztelete, fair politizálás - Hallottatok olyan fideszes véleményt, amiben az ellenzék egy tetszőleges tagja nem hazaáruló, migránsbarát rohadék? Én migránsbarát vagyok, most is lakik nálam egy, diák, aki potenciálisan migráns lesz. REmélem sikerül lebeszélnem erről az idióta országról. Nem, véletlenül sem a mi érdekünkben. Őt védem a sok agymosott idióta bántalmazásától.
Ja, ő Erdogan elől menekülne ide. Szerencsétlen, nagyon mellényúlt.
Kiszámítható nyugdíjrendszer. Nekem több milliómat vette el az a mocsokboohzee banda, aki két évvel később már minden bokorban stadiont épít. Egy fillért nem kaptam a MAGÁNnyugdíjamból. Semennyit! Pedig az az én pénzem volt. Persze már senki sem emlékszik, de nekem itt van bekeretezve az utolsó egyenlegközlőm- Aszongya: "Az ön magánnyugdíjpénztári egyenlege 0 Ft, azaz nulla forint."

Köszönöm, és mindenkinek aki a fentiek hátterében áll, hosszan tartó szenvedést, és gennyes hererákot kívánok. Nem azért, mert rossz ember vagyok, hanem azért, mert mind megérdemlitek.

Rátok, kedves Fidesz szavazók csak haragszom, mert vagy gyávák, vagy végtelenül ostobák vagytok.

Tessék, köpködjetek!
A sakktáblás sorozatgyilkos Oroszországban tevékenykedett, azon is belül Moszkvában, a Bitca folyó melletti parkerdőben. Ez a terület hihetetlenül nagy, több száz hektárt ölel fel, és alatta egy kiépített csatornarendszer található, a gyilkos sokszor ide dobta az áldozatait. Az elkövetés módja…..
The Biclops 2018.03.31 00:28:04
@egyinges: Vagy ha hallja ahogy a szörny ordít. Szörnyethal.
Mondjuk az meg két L.

Akkor nemtom.
A köztévé beszámolt a bajai halfőző fesztiválról, ahol a halfőzés mellé pálesz is járt, legalábbis erre tippelünk a videó alapján, mert az élő kapcsolásban bejelentkező riporter azon a részeg hangon hozta le a kis színest, amihez legalább hat feles kell, de gyorsan, melegben, húzóra. A kissé…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Szombat este fél tíz után hat perccel robbanás történt a Teréz körút 4. földszinti üzlethelyiségében, két arra járőröző rendőr és feltételezhetően egy civil is megsérült. A rendőrség által azóta hermetikusan lezárt területen a helyszínelés előreláthatólag vasárnap délután öt óráig fog tartani. A…..
Minap Varga Mihály Nemzetgazdasági Miniszter bejelentette az Embility Forum 2016 konferencián, hogy a kormány támogatni fogja az elektromos személyautók és haszongépjárművek beszerzését. Méghozzá az idei évben kettő, 2017-ben pedig három milliárd forint támogatási összeget különít el a kormány az…..