Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BeckyThatcher

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
kisrigók szigorú, de 2015.07.14 20:03:55
szandra a balatonparton egyezkedik velem, hogy karúszó nélkül menne be a vízbe, mert barátnőjével sellőset játszanak, és a sellőn nincs karúszó. de mivel a sellőnek van halfarka, neki meg az nincs, ragaszkodom a karúszóhoz. szandra duzzogva visszamegy a másik sellőhöz.  - na,…..
Lány: - Anya mesél piacról!!isolde: - A piacon sok mindent lehet venni a néniktől és bácsiktól: krumplit, meg almát, meg körtét...Lány (közbevág): - Meg medvehagymát... Lány: - Anya mesél bölcsiről! isolde: - A bölcsiben sétálnak a gyerekek délelőtt. Séta után finom…..
kisrigók csaba ma nem 2015.01.05 10:50:32
csabának elve lehet az újévújélet, és úgy bámult az ovónőre, mint ki előszőr látja, de úgy is ült kabátbansapkában negyedórát, mint ki először ül, nyugodt maradt, de tökéletesen értetlen abban, mit jelenthet az, hogy "csabikám, kezdj el vetkőzni", és úgyhiszem, akkor se…..
Úgy alakult, hogy az a két ember, akikkel együtt tanulok németül, az első órán bejelentette: el kívánja hagyni az országot. Mert ide nem lehet gyereket szülni. Mert itt nem lehet sok pénzt keresni, nagy házat venni, szép autót. A tanárunk vetett rám egy-két oldalpillantást,…..
BeckyThatcher 2014.12.31 16:35:43
Judit, én soha nem akartam elmenni otthonról, véletlenül alakult így (már 10 éve, amikor még kevesebben érezték azt, amit az egyik versedben írsz: „kettőnk közt halkan rohad
egy bántalmazó kapcsolat“). Aztán egy másik véletlen folytán szerelmes lettem egy nem magyarba, Németországban férjhez mentem, itt élek, és nagyon úgy néz ki, hogy innen engem már csak visznek. Itt fognak majd egy nagy követ rámrakni, ha meghaltam, és tuti elrontják a nevemet, mert két trükkös betű is van benne... És a gyerekem, ha lesz egyáltalán, nagyon valószínű, hogy legjobb esetben is csak egy raccsoló kis Róbert Gida lesz, hiába olvasok neki Aranyt vagy József Attilát (vagy Varró Danit vagy Lackfit, wenn schon, dann schon :)). Ezzel jár, ha valaki hazát vált. Azt nem állítom, amit te, hogy "másutt csak bevándorló lehetsz". Ahol én élek, szeretnek, elfogadnak, a szomszéd gyerekek a nevemet kiabálják az utcán ("Hallo, Ildiko" :))). De mindig egzotikum leszek, és mindig lesz egy kis magyarázkodnivaló minden egyes bemutatkozásnál. Örökre betűzhetem az egyébként otthon teljesen közérthető nevemet. Kisebbségi lettem végre én is :) Ja, és persze a boltban még így is gyakran mást adnak, mint amit kértem!
Én nagyon megértem, amit érzel/mondasz, és ha valaha mégis hazatérek, abban a Te verseidnek nagyon nagy része lesz! Minden ilyesmi, amit ebben a témában írsz, nagyon nagyot robbant bennem. (Jobb vagy mint a külföldre szakadt fiatalokat hazacsalogató kormányprogram!! Na jó, annál minden jobb :))
Köszönöm szépen a verseid!!
Ígérem, nem lesz állandó gyermekrajz-rovat (asszem), de a Lány első képzőművészeti alkotását azért muszáj posztolnom. A bölcsiben csinálták Márton-nap kapcsán, természetesen a csőrt és lábakat már nem a Lány, hanem az Anikó néni rajzolta oda. ..
kisrigók ti tudtátok..? 2014.10.23 22:45:23
megették a heti rendes mákostésztaadagjukat, fiam már el is ment az asztaltól, már nem készültem semmire, már nem akartam semmi fontosabbat végiggondolni, annál, hogy előbb mosogassak, vagy előbb fektessük le a gyerekeket, amikor lányom mákszemeket öt ujjára szedegetve, merengve…..
BeckyThatcher 2014.10.24 13:32:52
@paulonviki: Aha :) Szóval megy a bezzegelés! De tudják ám ők is, hogy Nálatok jobb, csak feszegetik a határaitokat!
BeckyThatcher 2014.10.24 19:57:37
@paulonviki: Kétezertizenötezermillió százalék, hogy Nálatok jobb nekik! Szerette egyáltalán ezeket a gyerekeket valaki ennyire, mint ti? Az, hogy nincs tévé, az nyereség, nem veszteség! Akkor is, ha ezt ők most nem így élik meg. Annál több időt töltötök érdemben egymással.
kisrigók "de sokat éltünk már!" 2014.10.21 12:54:58
ezeket mindig a trolin beszéljük meg, én ülök lányommal az ölemben, fiam kettővel vagy hárommal arébb ül, kiabál át hozzám a reggeli tömeg pedig mintha egy teniszmérközést nézne, úgy váltogatja a tekintetét köztünk: - Itt is lesz karácsony, vagy csak a gyerekotthonban…..
BeckyThatcher 2014.10.23 09:40:14
@NoComment: Lehet, hogy nem is kell irigykedned!! Nagyon sok a kisrigó korú gyerek Magyarországon, akik örökbefogadó szülő(k)re várnak! A többes szám jelét azért tettem zárójelbe, mert egyedülállóként is lehet örökbefogadni: orokbe.hu/2014/05/25/egyedulallo-fogadhat-orokbe/
BeckyThatcher 2014.10.23 22:00:26
@NoComment: Aki gyereket szeretne, annak lesz is - így vagy úgy. Minden gyerek "saját", akit szeretünk.
BeckyThatcher 2014.10.23 22:00:39
@Örökbe.hu: Hát igen, pont ez lenne jó, ha változna...
isolde Nincsen más ebben a dalban 2014.10.22 10:08:23
Ja, vettünk egy lakást. ..
BeckyThatcher 2014.10.23 09:29:55
kisrigók zenélődoboz 2014.10.17 14:32:06
"zenélő dobozt szeretnék nagyon!", mondogatta, "kinyitják, és akkor zenél..." lányom olyan maga is gyakran mint egy csukott zenélődoboz. tudom, hogy zenélne, ha ki lehetne nyitni, csak nem mindig lehet. a fiam meg egy fecsegődoboz, és nyitva. tegnap este mondta, hogy visszamegy a…..
kisrigók kötéltánc 2014.10.06 11:31:21
lányom lóg a karomon a kabátok között, megyünk haza az óvodábol a hideg októberi nap langyos délutánján:  - anya, te vagy az én aranyérmem, vagyis aranykupám... - és milyen versenyben nyertél el? - kötéltánc... ez a kislány végigkötéltáncolt az életén, míg hat és…..
BeckyThatcher 2014.10.06 22:14:51
kisrigók cigánygyerek 2014.09.28 15:02:15
- anya, mi az, hogy cigánygyerek? - cigány származású gyerek, nem jelent mást csak a származást. miért kérded? - mert az oviban azt mondta egy fiú, hogy hülye cigánygyerek vagyok. - hülye nem vagy, de cigány kisfiú vagy, ebben igaza volt, de ez nem rossz dolog. - miért vagyok…..
Ma például, az orvosi váróban fültanúja voltam, ahogy egy minden bizonnyal jószándékú, de ostoba és kártékony nagymama legalább egy óra hosszat folyamatosan alázta a vele lévő tizenkétéves-forma kövér kisfiút. Merthogy nem tudtak tőle vért venni, mert kövér és mert félt,…..
BeckyThatcher 2014.09.25 08:42:02
kisrigók de ki kávézik? 2014.09.23 12:53:03
lányom a nevelőszüleit anya és apa néven szólította, így is beszélt róluk. júliusban megkérdeztem tőle, mi a nevük, hogy ha beszélgetünk, hozzámondom a keresztnevüket, hogy egyértelmű legyen, kiről van szó, de azt mondta, nem tudja a nevüket, a keresztnevüket sem, nem…..
BeckyThatcher 2014.09.23 15:18:25
@paulonviki: Ott munkál és hat, de Ti meg "odakint" munkáltok és hattok :))
Ezért kell fülelni nagyon és ilyen jól értelmezni a gyerek jelzéseit, ahogyan Te teszed! Szerintem rengeteg olyan helyzet lesz még, amikor a felszínre kerülnek ilyen régi emlékek. Lehet, hogy egészen ártalmatlan, mindennapi szituációkban, amikor nem is számítasz rá: mese, játék vagy valamilyen hétköznapi mozzanat kapcsán. Az biztos, hogy a gyerekek érezni fogják, hogy Nálatok szabadon beszélhetnek mindenről, de ha épp nincs kedvük, az is rendben van. Magyarán el vannak fogadva, úgy ahogy vannak, és nem kell teljesítenük, hanem már a puszta létezésük elég ahhoz, hogy szeressétek őket :)))
Szerintem szuper, hogy ilyen nagy óvatossággal kezeled ezeket az emlékmorzsákat, azaz meghallgatod őket (de nem minősíted), és megőrzöd helyettük későbbre. Mintha egy nyomozó lennél, akinek ezekből a mozaikokból kell összerakni a gyerekek életének azt a szakaszát, amikor nem lehettél velük. Nem is "mintha", hanem erről van szó :)
BeckyThatcher 2014.09.23 15:50:51
@paulonviki: ez nagyon aranyos!
isolde Wa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pow 2013.09.27 20:19:33
Tudom, so két héttel ezelőtt, de én még mindig le vagyok nyűgözve.  ..
Eszter Befőz kimchi 2014.01.17 15:16:04
(koreai savanyú káposzta) ha tél, akkor kimcsi, ezer éve tervezem hogy elkészítem ezt az autentikusabb receptet és nem magyar pirospaprikásat kotyvasztok. Az igazi kimcsi nem vega, mert halszósszal és mini rákokkal készül, ezt azért muszáj kiemelnem. De pont ettől és pont így…..
isolde Fagyi, paleo 2014.05.28 20:18:05
A tejmentes diétán meg így rajta maradtam. Úgy kezdődött, hogy a Lány tejfehérje-allergiás lett úgy nagyjából két hónaposan vagy mikor, akkor tejmentes diétára álltam, négy hónaposan újfent megpróbáltam egy sajtot enni, de még mindig az volt, és aztán azt javasolta a téma…..
BeckyThatcher 2014.06.01 08:33:04
@passievrucht: Mégis mi a baj a Pozsonyi utcával?
Külföldön élő vidéki vagyok, HELP! Tényleg nem tudom. Viszont kb. 2 hete jártam arrafelé életemben először, és tetszett.
Nyaralunk, vagyis egy pokrócon fetrengünk a panzió kertjében, körülöttünk pár könyv, játék, labda, keksz, levett cipő. A Lány a fűben molyol, kavicsokat és a tárgyainkat pakolássza, egyszercsak boldog miákolásba kezd. Körülnézünk, hogy hol a cica, cicát ábrázoló fotó…..
Most meg azt olvastam, hogy a meggyet úgy kell adni a gyereknek, hogy mielőtt kimagoznád és turmixolnád, leforrázod és szemenként lehúzkodod a héját, mert a héjától megfájdulhat a hasa. Szemenként húzkodjam le a héját. A meggynek. Nem kétséges, hogy a nyugati világ megérett a…..
BeckyThatcher 2014.05.09 10:40:19
@isolde: :DDD
isolde Hajszőnyeg, kutyatár 2014.04.29 19:27:12
A könyvfesztiválról akartam még írni, ahol tavaly még kilenchónapos terhesen voltam, most meg háton hordozott Lánnyal, aki a benti, meleggel és nagy tömeggel járó részeket leszámítva imádta. Idén nem voltam semmiféle könyvbemutatón, ellenben ugyanúgy söröztünk a napfényben…..
BeckyThatcher 2014.05.01 18:53:10
@isolde: Igen, volt az elején pár perc döbbent csönd, hogy úristen, miket beszél ez a nő, mit fog kihozni belőle? (Lásd Tarlós arca.) A "szkeptikus vs. irodalom" szembeállítás szerintem egyértelműen a kormánynak szólt, hogy ti. az irodalommal szemben nem lehet teljesítményelvárásokat megfogalmazni, és nem lehet csak pragmatikus szempontból tekinteni rá (legyen szép, gyönyörködtessen, mutassa meg az "emberit" - Tarlós mondott ilyesmiket Tóth Kriszta beszédje előtt).
Ami meg a családállítást illeti, nos, én szerintem kb. akkor fogok részt venni benne, amikor elmegyek jósnőhöz/kineziológushoz (értsd SOHA). Szakmai szempontból megítélni nem tudom, az ellenállás zsigerből jön.
De egy ilyen "nagy össznemzeti családállításra" nagyon megérett az idő: azaz arra, hogy szembenézzünk a múlttal, tegyük nyilvánossá az ügynökaktákat, vizsgáljuk meg alaposan Magyarország II. világháborús szerepvállalását (miközben gomba módra ütik fel a fejüket a Trianon-emlékművek és a Horthy-szobrok szerte az országban).
isolde Főleg rokonok 2014.04.09 18:43:40
A soproni rokonság, nagyszülők és dédszülők meg imádják a Lányt és persze mindenfélével bosszantanak, például állandóan látni akarják. Engem szerintem kevésbé, én inkább zavaró tényezőként vagyok jelen, nem lehet tőlem nyugodtan babázni, rájuk szólok, vagy panaszkodom,…..
A másik, ami itt a lakásvásárlás kapcsán felmerült bennem, az autók. Hogy tudniillik könyvek foglalják el az ember elől az élőhelyet, az egy dolog. Ugyanakkor itt a fővárosban (nem tudom, máshol hogy megy ez) egészen elképesztő mértékben foglalják az emberek helyét az autóik.…..
isolde Főleg babanapló 2014.01.08 15:54:22
Jaj, alig írok már ide, aprópénzre váltom a tehetségemet. De a kis Lányról azért írok, mert olyan kíváncsi vagyok, hogy majd évekkel később is megmarad-e a természete, vagy teljesen más lesz, mi több, most sem ilyen, csak én látom bele. Mert én például olyan vagyok, hogy…..
Hétköznap reggel, óbudai piac, az a rész, ahol az őstermelők árusítanak. Sárgarépát vásárolok egy ötvenöt év körüli, mellényes-csizmás férfiembertől, amikor arra jön hasonló korú és hasonlóképpen őstermelő-külsejű, bajszos ismerőse. Elhaladtában odaint emberünknek…..
BeckyThatcher 2013.12.21 07:49:14