Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Foglalt Nick 123

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1 órája kaptam a hírt, miszerint a Questor is bedőlt a brókerháborúban. Erre azért felkapja a fejét az ember, pláne akkor, ha eddigi elméleteit sokan nem vették komolyan, kinevették. A blogon az elmúlt hetekben rengetegszer foglalkoztam a brókerbotránnyal. Egyik írásban kifejtettem…..
Foglalt Nick 123 2015.03.10 14:36:39
@Szarvas Norbert:
Én most is brókercégnél tartom a pénzem. Normálisnál, nem is ragadt be pénzem. Ez a "visszaváltás" dolog a te fejedben él, biztos, mert unit-linked-ben így hívják, ha az ügyfél elviszi a pénzét.

Ennek a műveletnek befektetési szolgáltatónál vezetett értékpapírszámlák esetén az elutalás (pénz esetén) és eltranszferelés (értékpapír esetén) a hozzávetőleges megfelelője. És egy olyan brókercégnél, ahol nincs ellopva a pénz, ez bizony egy tök egyszerű technikai művelet, és semmiféle zavart nem okoz a brókercég likviditásában, mivel egyébként sem nyúlhat hozzá ügyfélvagyonhoz, nem hitelezheti tovább. Tehát, ha kell, a komplett ügyfélállományt eltranszferelheti bárhova, egyedül az ügyfél megbízások technikai adminisztrációja lehet szűk keresztmetszet.

A piacnak ehhez nem kell semmit lekövetnie, ez megint csak a unit-linkes ismereteid miatt gondoltad így.

Ha még bármi kérdésed van a pénzügyekről, nem áll össze a kép, nyugodtan kérdezz.
Foglalt Nick 123 2015.03.10 15:35:27
@_most_: :) addig álljál fél lábon..