Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ká Vé

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kutyákkal folytatott bármilyen interakció lényegéhez tartozik, hogy amit csinálunk, azt higgyük is el. Ha valaki fél a kutyáktól, akkor ez nagyon nehéz lesz, de nem lehetetlen. A szakértők azt mondják, a kutya megérzi az emberen a félelem szagát. Ez azonban önmagában kevés.…..
Ká Vé 2013.12.17 06:59:23
Kedves Róbert!

Én is élvezettel olvastam ugyan az írásodat, de sajnos szakmai szemmel nézve egyáltalán nem helytálló az! Én futok is, kutyáim is vannak, sőt a kutyákból, kutyákért élek!
A kutyákat soha nem a fajtája alapján ítéljük meg, hanem az alapján, hogy milyen nevelést, illetve inkább "nem nevelést" kaptak! Nekem 2 társasági kutyám (ölebem), 1 bordeauxi dogom és egy amerikai staffordshire terrierem (harci kutyám) van! Az utóbbival járok futni!

A kutyák nem a félelem szagát érzik meg, hanem az energiák, illetve a testbeszéd alapján kommunikálnak! Az igaz, hogy kell a színészi teljesítmény, hiszen, ha el tudod játszani, hoyg nem félsz és ezt el is hiszed, nem sok esélye van, hogy megtámad a kutya!

Amire oda kell figyelni , soha ne fordítsunk hátat egy olyan kutyának, aki támadásra készül, mert sunyi módon, hátulról belénk haraphat!

Soha ne gügyögjünk a kutyának, mert ezzel azt mutatjuk neki, hogy mi behódolunk, amitől esetleg magabiztosabbnak érezheti magát, rögtön fölénk kerül a rangsorban és ebből adódhatnak a problémák!

A pitbullok, amstaffok borzasztóan okos kutyák, természetesen, ha megfelelő nevelést kaptak!

Az örző-védő fajtákkal tényleg érdemes vigyázni, bár csak akkor, ha a területüket, vagy a gazdájukat közelítjük meg, amúgy ők sem veszélyesebbek, mint a többi fajta!

Összegzésül: higgyük el magunkról, hogy bátrak vagyunk és akkor a kutya is elhiszi azt, valamint ha egy kutya kitámad a területéről, forduljunk vele szembe és kiabáljunk rá, vissza fog menni oda, ahonnan jött.
Soha ne meneküljünk, mert a kutyában azonnal feltámad a vadász ösztön és ha nem is egyedül, hanem a társával van, akkor végünk! :D

További jó futást!