Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nagy Marianna (törölt)

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A HPV vakcina feltalálója távozott az élők sorából. Dr. Anne Szarewski (ejtsd: szarevszki) váratlan halálára nem találnak magyarázatot a boncolóorvosai. A keleti tanok szerint minden tettünk visszaszáll ránk, a másoknak okozott szenvedések óhatatlanul megjelennek életünkben. A…..
Nagy Marianna (törölt) 2013.12.16 23:05:13
Csatlakoznék @nagytniki megjegyzéséhez.
Elmondhatatlanul gúnyosnak és sértőnek találom a Pistikés történeten keresztül elbagatellizált mellékhatásokat. És nagyon is magamra veszem a sértést, ugyanis a 2 hónapos koráig teljesen egészséges kislányom a 2-3-4 hónapos oltások után szépen fokozatosan szétfolyt, súlyos izomhypotónia alakult ki nála. Mi sem mentünk a TV-be sírni, sírtunk és sírunk eleget itthon és a kivizsgálások alatt, valamint azok eredményeire várva, és most heti 8 alkalommal, amikor tornáztatás közben segélykérő, könyörgő tekintettel néz rám a gyerekem, és játék helyet a szenvedés jut neki. Sejtettük ugyan, hogy az oltásokhoz lehet köze az állapotának, mégsem alakítottunk ki szélsőséges álláspontot, kerestettük az okát. Csak mivel minden eredményünk negatív lett, mégis megemlítettük a védőoltás szakrendelésen, hogy talán vizsgálódnunk kellene az oltások körül is. A reakció viszont roppant szélsőséges volt: "véletlen egybeesés, Anyuka. Biztos, hogy nem a védőoltás volt." - csak úgy ránézésre. Külföldön lehetnek mellékhatások, itt nem.
Én ne legyek szélsőséges, a védőoltás-pártiak lehetnek. Szellemi fogyatékosnak tekinthetnek bárkit, akiben felmerül a mellékhatás gyanúja.
Mindaddig, amíg a saját bőrükön nem tapasztalják, hogy talán mégsem mindenkire egyforma hatással vannak az oltások.
És ha már kritizálnak, legalább ne beteg gyerekeket gúnyoljanak ki, könyörgöm!
Nagy Marianna (törölt) 2013.12.17 04:41:17
fordulo_bogyo: értem én, hogy mire szeretnétek kilyukadni az egymás utániság és következmény szembeállításával. Erről az általános iskolai biológia órák jutnak eszembe, ahol belénk vésték a "minden rovar bogár..." összefüggést. És azt ugye, belátjátok, hogy az egymásutániság nem zárja ki a következményt?
Hidd el, hogy millió ok megfordult a fejünkben. És igen, még az anyatej is. (A felsorolásod néhány eleme eléggé cinikusan hangzik.) Ezért is jártuk végig az orvosok által javasolt összes vizsgálatot. Nem voltunk elvakultan szélsőségesek.(Most sem vagyunk, ha újabb ötlet merülne fel az orvosokban az ok megtalálása érdekében, tovább vizsgálódnánk.) Szélsőséges nézetekre nem Csaba buzdít, nem őt kell ezért hibáztatni. Ezeket az érzéseket a rendszer merevsége váltja ki belőlünk. Mert mi van, ha mégis a védőoltás lesz a bűnös?
Egy bugyuta példa jut eszembe: főzök a konyhában, közben eldobok egy égő gyufát, és leég a konyhám. Nem tudhatom biztosan, hogy a gyufa okozta a tüzet, lehetett a tűzhely meghibásodása is, de hibáztathatnám önmagában az oxigént is. Minden esetre elgondolkodom, hogy eldobjak-e egy újabb gyufát, és ezzel még nagyobb kárt tegyek a lakásomban. A védőoltásokat elrendelő bizottságok gondolkodás nélkül "dobják el újra a gyufát".
Én elmondtam, hogy nem tudom biztosan, hogy a védőoltás okozta a hypotóniát.
Kérlek, magyarázd meg nekem, hogy ők honnan tudhatják biztosan, hogy nem az volt?
Nagy Marianna (törölt) 2013.12.17 22:35:44
@fordulo_bogyo: Kedves fordulo_bogyo!
Köszönöm szépen, hogy egyetértesz velem a példám bugyutaságát illetően! Legalább volt egy dolog, amiben közös nevezőn voltunk.
Azért külön hálás vagyok, hogy a "minden rovar bogár..." hibámat nem említetted. Pedig azt jól elrontottam.
Ezzel szerintem fel is adom ezen az oldalon a kommentelős pályafutásomat. Jó volt veletek értekezni, de rájöttem, hogy ha beszúrom ide a mellékhatások listáját, rajta a hypotóniával, abban is kivetnivalót találtok. Elég érzékenyen érintenek a gúnyos megjegyzések, nem nekem találták ki ezt az oldalt.
További sok sikert nektek!