Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kangoo88

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tartós, több hete - pár hónapja meglévő nyaki nyirokcsomó megnagyobbodás felnőttek esetében sokszor valamilyen fej-nyaki daganat áttétét jelentheti. Arról már írtam is, hogy gyakran a nyirokcsomó megnagyobbodás az első, sőt, néha az egyetlen jele annak, hogy…..
kangoo88 2013.12.14 19:55:52
T. Doktor úr!

24 éves fiatalember vagyok. 13 évesen megdagadtak a nyirokcsomóim az egész testemen. Leginkább a nyakam oldalán, illetve az álkapcsom alatt. De a hónaljam és a lágyékmenti nyirokcsomóim is kitapinthatóak voltak. A nyaki mintavétel pozitív lett, így azonnal műtöttek.
Kivették a legnagyobb duzzanatot a nyakamról, majd töbszöri szövettani vizsgálat után negatív lett az eredmény. Ezt követően 3 évig jártam rendszeres kontrollra, első fél évben heti rendszereséggel vérvétel, illetve 3 majd 6 havonta ultrahang. Három év tünetmentesség után nem kellett járnom. Azt hogy ezt mi okozta mai napig nem tudjuk pontosan. Bakteriális fertőzésre gyanakodtak. Elötte pár héttel megkarmolt többször egy kis macska, ami nem volt mg beoltva. Valami "macskakór" nevű betegségrémlik.

Amiért megkeresem önt az lenne, hogy azóta is az állkapcsom alatti nyirokcsomó a baloldalon meg van duzzadva. 1.5-2 cm maximum. Hol kisebb hol nagyobb.(de ez csak érzésre és ez lehet az aktuális elhelyezkedése miatt is, mert mobilis és lehet ezért érzem hol kisebbnek, hol nagyobbnak.

Évente, félévente csináltatok labor vizsgálatot. A fehérvérsejt számom évek óta minimálisan magasabb felső határnál.A legutóbbi Szeptemberi szerint a monocyta 0.86G/L,illetve 10,20%.

A kérdésem az lenne, mennyire goflalkozzak a jövőben ezzel a nyirokcsomó duzzanattal? Ez örökre ott marad? Nagyobb a valószínüség, hogy rosszindulatú lesz? Időnként, mikor gyakrabban nézegetem elkezdek aggódni. Mikor érdemes orvoshoz fordulni vele?

Időnként felmerülnek bennem aggodalmak ezzel kapcsolatban. Mindig csak annyit mondanak az orvosok, hogy figyeljem és ha nő akkor mnjek vele orvoshoz. De mint mondtam, hol kisebbnek, hol nagyobbnak érzem.

Üdv,

Zoltán