Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mr Apy

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Botrányosnak nevezte Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlésben azt a bírósági döntést, amely a rezsicsökkentés ügyében a kormánnyal szemben a gázszolgáltatóknak adott igazat. Részletek itt. Orbán Viktor természetesen hazudott a bírósági döntés interpretálásában -…..
Mert a rendszerhasználati díjak igenis megérthetők!„Erőművekben termelik, és onnan a vezeték elhozza a házig és akkor már az áram a konnektorban van, onnan jön!” Vitathatatlan megállapítás. A gond az, hogy ezt a mondatot nem feltétlenül csak a 8-9 éves Pistike mondja, hanem…..
Mr Apy 2013.02.05 09:42:49
@eprom: Jelenleg a számla azért nem X Ft/kWh (mely tartalmazza az összes költséget), mert egy korábbi politikusi gondolat alapján valamikor született egy jogszabály, mely előírta a szolgáltatóknak, hogy ki kell részletezni a számlán annak összetevőit.
Valaki utána tud nézni, ez pontosan mikor is volt?
Tavaly január óta a tűzoltóságot katasztrófavédelemnek nevezik, de ahogy látom, ebből csak a katasztrófa valósult meg. Az viszont a rendőrségnél is. A Gyömrői Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, mint az önkéntes egyesületek általában, az ügyeleti szolgálatot úgy…..
Mr Apy 2013.01.08 07:31:03
@xaba99: Az ELMÜ-s és T-csoportos, valamint egyéb szolgáltató cégek autói esetében van (lehet) olyan helyzet, mikor indokolt a kék lámpa és a sziréna használata. Pl. egy leszakadt és áramütésveszélyes villanyvezeték, egy meghibásodott átjátszó miatti lefedettség kiesés (mobilszolgáltatás), eltört víz-, gázcső, stb. Én inkább a "közszolgák" (képviselők, miniszterek, államtitkárok, stb.) autói esetében vizsgálnám felül az indokoltságot!

@tundrazuzmo: A bünti összedobása szép gesztus, de a problémát csak esetileg és helyileg kezeli. Itt olyan megoldást kéne kitalálni, ami hosszú távon és minden, hasonló helyzetben lévő személyre, szervezetre biztonságot jelent.
Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter tegnap mindenkit jól megnyugtatott, aki valamilyen érthetetlen okból aggódott a vagyon- és jogbiztonságért: a jövőben mindenki szabadon eldöntheti, hogy marad-e a magánnyugdíj-pénztárakban. Ez nagyon jó hír, ráadásul pont ezt ígérte a…..
w A sztrájktörő köszöntése 2010.01.15 07:13:00
Hülyeországban a BKV-sztrájk a kormány elleni felkelés, tehát a sztrájkolók aranyosak, szépek és hazafiasak, míg a sztrájktörők és a sztrájkot ellenzők viszont büdös kommunisták. A valóságban viszont az egyik legnagyobb sztrájktörő nem más, mint Széles Gábor, a Magyar…..
Nem régen írtam Békéscsaba legrövidebb bicikliút-szakaszáról, s akkor említést tettem arról, hogy az újonnan kialakított csomópontban egyedül a lámpák veszélyesek. Miért is? Ha megnézitek a cikk elején található képet, láthatjátok, hogy a bicikliseknek illetve gyalogosoknak…..
Mr Apy 2009.11.14 18:24:11
@nitro1: Ha egyéb módon (korlát, virágágyás, stb.) nem jelzik a gyalogos átkelés tilalmát, akkor:
KRESZ 8.§(4) Ahol a gyalogosforgalom irányítására külön fényjelző készüléket nem helyeztek el, a 9. § (1) bekezdésének a) pontjában említett fényjelző készülék [az úttest forgalmának irányítására szolgáló fényjelző készülék] jelzései - értelemszerűen - irányadók a gyalogosokra is.
Vagyis erre az esetre (sajnos a helyszínt nem ismerem) szerintem az alkalmazandó, hogy ha az egyenesen haladó járművek részére a jelzés piros, akkor a gyalogosok nem kelhetnek át az úttesten, vagyis a kanyarodó jármű vezetőjének a kiegészítő lámpa zöld jelzése esetén szabad útja van. Hozzáteszem azonban, hogy amíg a sofőrök 80 %-a a közlekedési szabályoknak max. 25%-át ismeri, addig a gyalogosok 99%-a a rájuk vonatkozó szabályok max. 5 %-át. Vagyis minden bizonnyal ezen a helyen rendszeresen lehet (és ajánlatos) számítani átkelő gyalogosokra akkor, ha nekem, mint járművezetőnek a kiegészítő lámpa ad szabad utat a kanyarodáshoz.
Mr Apy 2009.11.12 09:13:47
@nitro1: Ha a kereszteződésben van lámpa és azon az úton, ahová kanyarodsz a gyalogosok részére is van lámpa, akkor zebra is van. Én még nem láttam olyat, hogy valahol nincs zebra, de gyalogoslámpa van. A zebrát minden esetben úgy kell megközelíteni, hogy szükség esetén meg tudj előtte állni. A zöld lámpát nem így kell, de ha a kiegészítő zöld elalszik és Te szabályos sebességgel féktávon belül kapod ezt a jelzést, természetesen áthaladhatsz a kereszteződésen, ezért nem büntet meg a rendőr sem. De sajnos Magyarországon nem ez a jellemző. Nem tartjuk be a sebességkorlátozást, és a sárga lámpa felvillanása (vagy a kiegészítő zöld elalvása) pavlovi reflexként padlógázra utasítja a jobblábat! Ezért pedig igenis jár a büntetés (de Magyarországon ez nem, jellemző, nagyon pechesnek kell lennie az autósnak, hogy ilyenért büntetést kapjon. Sajnos.
Egyébként a KRESZ szerint a kanyarodó jármű köteles elsőbbséget adni a gyalogosnak annak az útnak az úttestjén, amelyikre épp kanyarodik (nem a gyalogos :-))
Mr Apy 2009.11.13 08:52:15
@nitro1: Ebben az esetben az a szabály él, hogy a kanyarodó jármű köteles elsőbbséget adni azon az úton áthaladó gyalogosnak, amely útra kanyarodik.
VAgyis két ok miatt is "illik" lassan haladni:
1. kanyarban vagy
2. ha gyalogos akar átkelni az úton, neki elsőbbsége van, amit meg illik (bocs, meg KELL) adni.
Bigyóblog Elosztó - másképp 2009.11.10 08:26:00
Mennyire egyszerű ötlet és mégis mennyire kényelmes. Egyből ötöt és helyet sem foglal.Via Engadget..
Mr Apy 2009.11.10 11:31:41
Kedves információs hölgyike! Az alábbi panasz landol a MÁV-Start-nál. Erőt egészséget! A minap részesülhettem abban a szerencsében, hogy utólagos számlakérelmem közben egy alapos kioktatásban részesüljek. A győri információs pultnál már egy ideje felfedeztem az…..
Egy kedves olvasónk újabb összeesküvéselméletre hívta fel a Homár figyelmét. Téli ablakmosó ugye elvileg fagyálló, mert elég vicces lenne, ha menet közben fagyna rá a szélvédőre. Levélírónk pedig épp ilyen esetekre lett figyelmes és környezetében is többen jelezték, hogy…..