Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OKleo

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Barátok, Zsofia ma hajnalban elhunyt. Nagyon köszönjük minden ismerősnek az elmúlt hónapokban kapott sok biztatást, látogatást, telefonhívást, segítséget, levelet, vért. A temetést még szervezzük: előreláthatólag a jövő hét utáni héten lesz, hétközben. Aki…..
Négykézláb puccsitok a vizsgálóágyon.  A doktornő folyamatosan exkuzálja magát a megalázó pozíció miatt, de én inkább amiatt az 5cm hosszú tű miatt aggódom, amit a gátamon keresztül belém készülnek szúrni. Fáj, természetesen fáj, de az egész csak pár másodpercig…..
„Recidivára nagyfokban suspect 43x40x40mm átmérőjű terime” Nem tudom mire számítottam.  Azt éreztem, tudtam, hogy van ott valami, mégis meghasadt a föld alattam, amikor megláttam az eredményt, és zuhanni kezdtem.  Valaki adjon nekem valamit, amibe kapaszkodhatok!  Valaki mondjon…..
OKleo 2014.05.29 13:09:52
@szm901: Sziasztok, A jó orvosválasztás a kulcsa a dolognak. Nekem 2011 november közepén lett egy P2-es eredményem. Ha ezt elfogadom, akkor már rég alulról szagolnám az ibolyát... tovább kerestem, mígnem találtam egy olyan orvost, aki komolyan vette a nem szűnő tüneteimet. 2012 februárjában egy nagyon komoly, drasztikus, azonnali beavatkozást igénylő méhtestrákra derült fény, vagyis a P2-es eredmény és a diagnózisom között mindössze 3 hónap telt el. A rákszűrést azonban hiába is ismételték volna meg - ami az eredmény alapján - indokolatlan lett volna - , mert a diagnózis felállítása csak méhtestből vett mintából volt lehetséges, a szűrés során onnan pedig nem vesznek mintát. Amúgy szerencsefaktor volt a történetben, hogy az orvos, akit találtam, mellesleg onkológus.
Szumma:
1. orvosválasztás - én rögtön tudtam, amikor megtaláltam a megbízható, felkészült orvost.
2. nem vagyok orvos, de azt gondolom, hogy ha komoly egy helyzet, annak tünetei vannak. Vagyis vegyük komolyan a tüneteinket!
Több világmegváltó gondolatom nincs ! :)
Zsófi jelentkezz!
OKleo 2014.06.01 19:11:40
Már egészen úgy tűnt, hogy az élet megy tovább.  Jöttem, mentem, elfoglaltam magam.  Pilates-ra jártam, gyerek szobát dekoráltam.  Dr. U azt javasolta, hogy felejtsem el az egészet és menjek vissza dolgozni.  Erre készültem.  Kicsit kipofoztam az önéletrajzomat a Profession.hu-n…..
OKleo 2014.04.18 22:37:16
Sziasztok,
Amióta olvastam ezt a bejegyzést, azóta szeretnék reagálni rá, most végre sikerül leülnöm és írnom. Biztatásnak, vagy nem tudom minek szánom a dolgot.
A gondolati háttere a történetnek annyi, hogy a műtét utáni időszakban én maximálisan meg voltam győződve arról, hogy innentől kezdve nekem semmi bajom nem lehet, az összes rákos sejtet kiszedték belőlem és kontrollra persze járni kell, de igazán csak a biztonság kedvéért. Nem tudom megmondani, honnan ez a nagy magabiztosság, de örülök neki, hogy van.
Ennek ellenére idén január első hetében azt mondta a kezelőorvosom, hogy a ct eredménye alapján találtak valamit a májamban és több nyirokcsomóm is megnagyobbodott és "csúnya", ez bizony bármi lehet, itt mintavételre van szükség. Na, jól belém állította a frászt, persze hasba szúratni nem akartam magam, próbáltam más megoldásokat találni - pl. PET CT - de kiderült, hogy ez az egyetlen út, mert az a ráktípus, ami nekem volt nem tartozik a PET CT indikációk körébe, így beutalót sem kaphatok. A lényeg, hogy az állami ellátórendszeren kívül egy magán orvosnál is jártam, összesen 3-szor szúrtak hasba, mert ismételni is kellett, az egész bizonytalanság kb. 3 hónapon át húzódott, mindkét ultrahangos orvos azt mondta, hogy "hát, ő nem akar ijesztgetni, de ez bizony, lehet, hogy betegség" stb. stb... Az volt a feladat, hogy meg kellett tanulni egy nagyon nem megnyugtató helyzetben megnyugodni. Egy darabig ez egyáltalán nem sikerült, de aztán jött egy pont, amikor elegem lett a sok rémisztgetésből és elhatároztam, hogy itt semmi probléma nem lesz! Tudom, hogy neked is volt már lelki nyugalom ellenére épp elég problémád... én mindenesetre azt tapasztaltam, hogy inkább írnak/mondanak drasztikusabb véleményt az állapotunkról, mert maximum nem igazolódik be - és ez a kisebbik probléma, mint fordítva. A lényeg, hogy kb. 3-4 orvos biztosan látta a leleteimet, volt köztük ismerős is, illetve egyik küldött a másikhoz és mindegyik megvizsgált... és mindegyik azt mondta, hogy hát ez elég sanszos, hogy betegség lesz... és nem az lett! Ennyi. Szóval, nincs ott semmi! Minden rendben van és lesz még sok-sok évtizedig! :)
És végül, Nóra, téged is jó látni, hogy bejelentkeztél, ha csak pár sor erejéig is!
Szépeket, jókat nektek!
Tegnap este éppen teát készítettem magamnak, amikor a tea filterek után nyúlva a kezembe került egy doboz Joshi Bharat által fémjelzett Lúgosító tea.  Ezt a betegségem alatt szinte végig ittam, mert valaki azt mondta, hogy a lúgos környezet kedvezőtlen a Ráknak.  Miért is ne,…..
OKleo 2014.04.05 22:20:47
@remitenda: Gondolom hétfőn fekszel be. Hajrá, kitartás! Minden rendben lesz! A legjobb kezekben leszel! Engem egy hét után kiengedtek a kórházból! jelentkezz, ha túl vagy rajta! Zsófi, szépen összejöttünk itt a blogodon! Ide mosoly jelet gondoltam tenni, de közben rájöttem, hogy amiért itt írogatunk egymásnak, az egyáltalán nem megmosolyogtató... de ahogy ezt leírtam, belém hasított a felismerés, dehogynem! Végülis, ÉLÜNK, ami az előzmények tekintetében a legnagyobb dolog - meg amúgy is - úgyhogy tudjátok mit, itt van egy mosoly mindannyiunknak! :D Nóri, drukkolunk! :)
Fázom.  Ülök a karosszékben, egy köntösbe és egy takaróba burkolózva, kezemben forró tea, de én fázom.  Ráz a hideg, ugyanakkor teljesen le vagyok izzadva.  Mindig ez van.  Hirtelen elönt a víz, aztán meg fázom.  Éjszaka is többször ébredek arra, hogy átázott paplanok…..
OKleo 2014.02.17 22:19:34
A történeted alapján gondolom téged is letiltottak a hormonpótló kezelésről. (én tévedésből az első két hónapban kaptam, de aztán Dr. U. gyorsan leállította) Szóval, ha valamit szeretnél tenni ezügyben, akkor maradnak a fito ösztrogének. Én eleinte ész nélkül mindent összevásároltam, ami szóját tartalmazott, aztán lassan képessé váltam a higgadtabb gondolkodásra és kiválasztottam egyet a rengeteg "hölgyek egészségének és jó közérzetének megőrzése" érdekében készült növényi kivonatokat tartalmazó kapszulák közül. A témát igyekeztem elég alaposan körüljárni, számomra az derült ki, hogy (a szója után) a lenmag tartalmaz nagyobb mennyiségben olyan anyagokat, amelyek felépítése hasonlatos a női hormonok szerkezetéhez. Tehát a lényeg: én a Flavolady kapszulát szoktam rendszeresen venni - naponta 2x1-et szabad belőle bevenni - és néha egy üveg lenmag olajjal is meglepem magam - egyszer élünk :)- amiből egy kiskanálnyit szoktam lenyelni. Internetes rendeléssel még nem nagyon próbálkoztam, mert az Astoriánál a bioboltban kapható a kapszula, ott szoktam megvenni. Azt nem mondom, hogy ettől sebtiben elmúlnak a hőhullámaid és nehéz azt is megmondani, hogy mennyi hatást gyakorolnak a szervezetre a növényi anyagok, de én azt gondolom, hogy biztosan sokat! :) Azért erre a kapszulára esett a választásom, mert ennek a szedését minden korban javasolják. A legtöbb tablettával az a baj - szerintem - hogy változó korban lévő nők számára ajánlják, amiben mi konkrétan nem vagyunk, tekintve, hogy cirka 10-15 évvel hamarabb érkezett meg ez a helyzet az életünkbe. De szerencsére így is javítható az állapot :)
Most már simán végig alszom az éjszakákat! :) Kitartás!
bolt.biopiac.info/termek/dr_chen_flavolady_kapszula_40_db.html
Világ életemben fogyókúráztam.  Az a fajta nő akartam lenni, aki törékeny és légies, vékony lábakkal és diszkrét mellekkel.  Természetesen soha nem voltam ilyen.  Erős lábakat kaptam és telt kebleket, mindez mellé elfogultságot az édességgel szemben és hajlamot…..
OKleo 2014.02.04 21:32:21
@Urbán Zsófia: Néhány darabbal szerintem simán meglepheted magad. :) Az igazsághoz az mondjuk hozzátartozik, hogy én közel sem fogytam le annyit, mint te. A súlyveszteségem nem érte el a 10 kg-ot sem, max. 7 kg-ról beszélhetünk, ami meglepő volt, de nem ijesztő. Az én tapasztalatom az, hogy nem fokozatosan jöttek vissza a kilok, hanem "egyszercsak". 1-2 ruhadarab biztosan jót tesz :) (én is vásároltam :))
Azért sírok, mert nincs jobb ötletem.  Tudom, hogy egyszer majd minden rendben lesz, és erre kell gondolni, de most úgy érzem, hogy semmi sincs rendben.  Egyáltalán nincs rendben.  Érzem, hogy szétszedtek belülről és máshogy varrtak vissza, és akármennyire hiszem, hogy…..