Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fállyás menyét

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Friss hír röppent világgá, de legalább országgá a közelmúltban: a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) letörölte a térképéről Magyarországot. A Ján Slota vezette pozsonyi kormányerő az SNS honlapján napokig egy olyan Európa térkép volt látható, amelyen a Dunántúl Ausztriához, a…..
Nagy bajban vagyunk. Kedvenc bulvármagazinunk, a Vér és Kurvák Zsaru friss számában, a 19. oldalon olyasmire bukkantunk, amit eddigi pályafutásunk során nem vetett elénk még a sors. Olvassátok saját szemeitekkel a "Fonák" oldal, azaz az Országos Rendőr-főkapitányság…..
Erős kritikákkal illetik a BBC-t, az angol közszolgálati tévét, mert a vezetőségében nincs elég színesbőrű alkalmazott - nem mintha lenne egy elfogadott kvóta persze, hogy minden fehérre hat fekete/barna/sárga/kék kell, hogy jusson, de a tendencia állítólag aggasztó. A kritika…..
Vizsgáljuk meg a Földet, mint egy zárt edényt! Annak ellenére tegyük ezt, hogy van Nemzetközi Űrállomás és vannak tervek különböző holdi kolóniák létrehozására. De mégis: ha őszinték akarunk lenni, egyelőre beszorultunk itt erre a kis bolygóra.A tételem az, hogy ilyen…..
fállyás menyét 2008.02.14 22:10:04
Jaj de ostobaság ez az írás! A nacionalizmus idézett fogalma hibás. Nem kell az emberi lét alapvető értékének tartani a nemzeti identitást ahhoz, hogy valaki nacionalista legyen. Elég, ha szereti nemzetét, tudatosan is felvállalja a hozzá való tartozást, netán még büszke is rá. (Magyarul hívhatjuk nemzetben való gondolkodásúnak, csak az hosszabb.) A fogalom leegyszerűsítése meg még kevésbé igaz. Az inkább a soviniszta. Olyan, mintha valaki összekeverné a misszionárius pózt Szodoma 120 napjának jeleneteivel. Ám ha a fogalom leírása, vagy akár a leegyszerűsítése is igaz lett volna, abból sem következne, hogy a nacionalista FELTÉTLENÜL jobban szeresse saját országát. Elég, ha csak arra gondolsz, hogy egy magyar nacionalistának mely országot kellene jobban szeretnie Trianon után - attól függően, hogy épp hol húzták meg felette (vagy ősei felett) a gúnyhatárokat.
Vagyis a végkövetkeztetés is hamis. Maga a nemzetben való gondolkodás - nacionalizmus - egyáltalán nem teremt feszültséget (pláne háborúsat) a nemzetek vagy országok között. Ez ugyanolyan, mint hogy a saját családomat jobban szeretem, mint a szomszédét, jobban kötődök tagjaihoz, de attól azokat még nem utálom, sőt jóban is lehetek velük. Két család közötti harag nagyra kivetítve pedig a sovinizmus. Ne keverjük a kettőt! Mekkora különbség is van a szeretet (saját népem iránt: nacionalizmus), és a gyűlölet (más néppel szemben: sovinizmus) között?! "Leegyszerűsítve": egyik pozitív, másik negatív jelentéstartalommal bír (attól eltekintve, hogy agymosó "antifasisztáink" elég sikeresen próbálták a nacionalizmust sovinizmus jelentés alá bevinni sok birkánál.)
Sokak kedvenc csatornája az NBC, mi is nagyon kedveljük őket, különösen a csütörtöki vígjáték-nap miatt, Office, 30 Rock, Earl és Scrubs - ha valaki ennél tud viccesebbet mondani, kommenteljen bőszen, és nem, a Two and a Half Men kurvára nem vicces, ne is tessék próbálkozni…..
A közönséghez való könnyebb hozzáférés, és az információ gyors terjedése miatt a neten sok képregényrajzoló vált ismertté. Jó példa a hazai naprirajz, amelynek néhány év alatt komoly rajongótábora alakult ki. Kialakult a képregényblog fogalma, amelyben az alkotó egy…..
fállyás menyét 2008.02.13 03:15:20
comment:com 48 kínzó kérdés 2008.01.31 15:37:00
A Los Angeles Times szedte össze azt a 48 kínzó kérdést, amire a jónép választ vár, naná, hogy a Losttal kapcsolatban. Tessék már mondani egy másik olyan sorozatot, ami három évad alatt ennyi elvarratlan szálat dobott fel a levegőbe! A készítrők azt mondták, hogy a hátralévő…..
fállyás menyét 2008.02.02 01:25:33
fállyás menyét 2008.02.02 01:27:13
Ha valaki tud valamit, bármit a Graveyard Clay (Cré na cille) című 2007-es Robert Quinn filmről, az azonnal szóljon, és imádatban fog részesülni, főleg ha ad beszerzési tanácsot...