Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tehetséges ugandai buzi

2 bejegyzést írt és 1102 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Irán 2020. január nyolcadikán rakétatámadást indított a szomszédos Irakban lévő két amerikai támaszpont ellen, válaszul a Kászem Szolejmáni ellen elkövetett merényletre. A támadás után F-35-ös vadászgépek emelkedtek a levegőbe, de miután az iráni kezelők folyamatosan közölték a gépek pozícióját az…..
Kedves olvasók! A kommentekben többen is kérdeztétek, az elmúlt két hétben miért nem került ki új poszt. Ennek az az oka, hogy a vírushelyzet kirántotta az eddig biztos talajt a lábunk alól, és egyik pillanatról a másikra kétségessé vált a blog jövője. 15 év nagyon sok idő, és sok munkánk van a…..
Tehetséges ugandai buzi 2021.03.05 13:21:28
@Mitkeresekénittmegint: Kerestem az eredeti, 2016-os posztot, de nem leltem nyomát. Tán úgy, ahogy van törölték, hogy puszta létével se sértse senki vélt, vagy valós jó hírnevét...
Tehetséges ugandai buzi 2021.03.05 13:25:32
@Mitkeresekénittmegint: Hát ez van, olybá tűnik, hogy a hazai bíróságok malmai ilyen öt éves átfutási idővel őrölnek meg egy jó hírnévhez fűződő helyreigazítási kérelmet.
A mai bejegyzés is egy régi villamosos fotóval kezdődik, de a téma mégsem az öreg tuja lesz, hanem mögötte az a két rácsos valami: A Gubacsi úton járunk, a rácsos valamik pedig teleszkópos gáztározók, melyeket néha gazométernek is hívnak. Közelről valahogy így néztek ki: Amennyire értem, a…..
Szeretettel köszöntök minden kedves régi blogolvasót!   Azt a mindenit, de elrepült az idő! Csaknem három és fél évvel ezelőtt találkoztunk utoljára. Elég sok minden történt körülöttünk ez alatt az idő alatt, de erre hamarosan kitérek. Először viszont szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik…..
Tehetséges ugandai buzi 2020.12.05 15:17:26
@MAXVAL birсaman közíró: Rudon-cseppekkel

:-D
Magyarországon télen füstbe burkolózik a települések jó része. Így van ez mindenütt a világban, ahol szilárd tüzelőanyaggal fűtenek, az elavult kályhákból ömlik az egészségre és az éghajlatra veszélyes korom. Németország azonban hatalmas változás előtt áll. Zöld utat adtak a német hatóságok annak a…..
Tehetséges ugandai buzi 2020.04.29 09:49:12
Folytatom a néhány hete elkezdett sorozatot, amiben gyerekkorunk kedvenc televíziós hőseit, meséit igyekszem feleleveníteni.Volt már szó a különböző magazin műsorokról, a vetélkedőkről, így most áttérhetünk az ifjúsági sorozatokra, amelyek bőségesen készültek itthon és a szocialista tábor más…..
Tehetséges ugandai buzi 2020.04.22 09:58:00
@CCnick: Bővebben? :-D
Tehetséges ugandai buzi 2020.04.22 10:58:44
Pár napja még azt hittük, hogy nehéz győztest hirdetni a "ki tartja magánál a legpofátlanabb módon az utas pénzét" versenyben, de a Ryanair a friss húzásával nehezen behozható előnyre tett szert. Azt, hogy a légitársaságok többsége sunnyog és a koronavírus-járvány miatt törölt járatok után nem…..
Tudás vs látvány. Hitelesség kontra dramaturgia. Tanulás helyett cirkusz. Ezt kapjuk manapság a legtöbb „műveltségi” vetélkedőtől. Azért, hogy minél változatosabban teljen az idő, amit itthon a négy fal között töltünk, igyekszünk mindenféle programot kitalálni, így például elég sokat puzzle-özünk.…..
Zoltán garanciális mikrofonja továbbra is jól működik, ám a hozzá tartozó, azzal együtt használt állvány már kevésbé. A kereskedő segítőkész, de a nagyker szervize nem tud mit kezdeni a problémával. Sőt, szerintük a törésre nincs garancia sem, úgyhogy továbbküldtük a levelet a fogyasztóvédelmi…..
via GIPHY Hogy lehet egy szerződés élő, amit lemondtak és ezt még vissza is igazolták? Krisztián több szolgáltatónál is sikerrel lemondta kórházban ápolt nagyapja előfizetéseit, aztán rendezte a végszámlákat és kész is volt. Kivéve a Telekomnál, ahol a novemberi befizetés után azt hitte, szintén…..
1990-et írtunk, amikor a CIA udvarán elhelyezték az azóta nem kis népszerűségnek örvendő Kryptos szobrot. Ahogyan a műalkotás neve is utal rá, a hatalmas, betűkkel átlyuggatott rézlapon titkosított szövegeket olvashatunk; négy darab, különböző módon titkosított szövegrészt, amelyek közül a negyedik,…..
Péter elküldte nekünk is a Volánbusznak feltett kérdéseit, amikre válaszolni nem tudunk, de a felvetés érdekes. A néhány kilométernyi plusz nem is mindig eredményez büntetést, ebben az esetben viszont 250 Ft helyett 8745 Ft-ba került a kis kitérő. Az üzletszabályzat szerint persze ez így van…..
Tehetséges ugandai buzi 2019.11.30 12:42:51
@Im just here for the comments: Hogy jön ide a Magyar Honvédelmi Szövetség?!?
Nem klasszikus fogyasztóvédelmi ügy, de érdemes foglalkozni vele és kíváncsiak vagyunk, másnál mi a helyzet. Olvasónk egyelőre mindenhonnan lepattant, pedig a kiérkező rendőrök reakciójából az derült ki, hogy a kátyú valóban masszív volt. Jártatok már így? Nem tudom, mennyire foglalkoznak…..
Tehetséges ugandai buzi 2019.09.18 22:05:19
@juhaszvik1: Te ezt írod:

"egy kátyús útszakaszon defektet kaptam az autómmal"
"a kiérkező rendőrök tankcsapdának nevezték a kátyút"

nekem ez így ellentmondásos, hogy most volt-e konkrét kátyú vagy sem, de elengedem a dolgot, valószínűleg csak irodalmian fogalmazott a posztoló.

Hm! - mondok erre én. Csak egy esetben lehetséges, hogy a fenti két mondat után benned ellentmondás keletkezzen: ha nem vagy tisztában a "tankcsapda" szó jelentésével.

Segítek. A tankcsapda az egy kurva mély árok. Olyan mély, hogy amikor belebillen az ellenséges tank orra, nem tud kijönni belőle.

Így gondolom eloszlik az ellentmondás. Olyan kurva mély volt a kátyú, hogy az akár tankcsapdában is beillett. A rendőr egy úgynevezett metaforát alkalmazott, ami egy irodalmi szókép, más néven hasonlat.
Tehetséges ugandai buzi 2019.09.19 08:38:53
@juhaszvik1: Hát úgy, hogy ezt írtad:

"nekem ez így ellentmondásos, hogy most volt-e konkrét kátyú vagy sem"

Mert hát végül is logikus, hogy nagy valószínűséggel azért említette meg az út szar állapotát (kátyú), mert talán ok-okozati összefüggés lehet a szar út és a gépjármű azt érintő alkatrésze (kerék) meghibásodása közt. Erről szól, amit írt.

Mert ha így nem lenne, akkor mindenki hülyének nézné, hogy minek említi meg a kátyút?

- Mentem a kátyús úton és defektet kaptam.
- Belehajtottál egy kátyúba és attól ment tönkre a kereked?
- Ja, nem, azt csak úgy mondtam, hogy jobban el tudd képzelni a jelenetet, hogy volt ott kátyú is...

Ééérted!

Namármost így levezetve, hogy volt értelme a kátyú megemlítésének, már érted, hogy miért értetlenkedem a te mondatodon? Volt-e konkrét kátyú...
Régóta szerettem volna megszerezni a ma bemutatásra kerülő játékot, mivel a saját gyerekkorom emlékeiben is elevenen él a műanyagból készült guruló hajó.Gyakran úsztattam a fürdőkádban a hajót, amiről szépen lassan elvesztek az apró alkatrészek, de ennek ellenére nagyon élveztem a hajó…..
Szakszervizes, ügyfélszolgálatos, eladó: mindenkinek megvan a saját véleménye Lilláék hűtőajtó-szigeteléséről. A cserélhető, ám mégsem cserélhető szigetelés eközben nem tudja, mit is csináljon. Az élet tele van bizonytalanságokkal. A mi kis történetünk egy költözéssel és a hozzá ajándékba kapott…..
Tehetséges ugandai buzi 2019.09.09 10:10:10
Tehetséges ugandai buzi 2019.09.09 16:33:31
@zdanee: Háááát... Az igazándiból valami purhab, ami az ajtó külső és belső fele közt van. Meg hát a BEragasztás előtt a régi bellapot+szigetelést valahogy el kéne távolítani. Magam is nagy barkácsművész vagyok, de ennek még én is csak egy jól felszerelet műhelyben mennék neki, jól rögzített hűtőajtóval, amikor a purhab maradványait etanolos oldószerrel távolítom el, akkor meg működő elszívóval.
Tehetséges ugandai buzi 2019.09.10 13:37:04
@Eugene Horse: Pont azért szoktam elkérni a hibás darabot javítás után, hogy ezt megakadályozzam.

:-D
Ki ne találkozott volna már a társasház faliújságára tűzött rövidke üzenettel?! Többségében velős, unalmas stílusú, de közhasznú mondanivalót tartalmazó cetlikről van szó. Igen ám, de van néhány levél, ami az adott ház lakóin kívül a többi ember figyelmét is felkeltette. Lássuk miért.....
Tehetséges ugandai buzi 2019.09.09 13:38:14
@apro_marosan_petergabor: Most értettem meg, hogy neked az fáj, hogy az "albérlet" a régi rencerből maradt jövevényszó és téged tudat alatt a cuclizmusra emlékeztet, ezért valahányszor csak meghallod, idegtikkelést kapsz agyilag.

(Tudlak sajnálni.)

:-D
Jó napot ! Szeretnék panaszt tenni egy cégre (Expedo), akitől rendeltem egy kanapét. 2019.07.05-én rendeltük meg, a  megbeszélés alapján 2019.07.18-ra kértük a kiszállítást. A kanapé a megbeszélt időpont helyett 2019.07.29-re érkezett meg. Amikor megérkezett és kicsomagoltuk, felháborító volt a…..
Tehetséges ugandai buzi 2019.09.04 13:55:41
@bútorszakértő: De miért kéne a vásárlónak saját magának foltozni a fenékhuzatot?!? Vajon miért nem lehetséges 2019-ben úgy kihozni egy rendelést, hogy az nem sérül meg útközben?!? Miért nem tudnak rá vigyázni a szállítók? Könyörgöm, ötven éve embert küldtünk a Holdra és vissza, sértetlenül! Egy bútor kiszállítása miért okoz megoldhatatlan problémát Vágási Ferinek és Góliátnak?
Profigrammer's Villanykamion 2019.05.13 07:22:27
Kamionoknak építettek ki felsővezetéket, így villamosították az egyik legforgalmasabb autópálya-szakaszt a németek. Közgazdászok azonnal feltették a Portfolioban is olvasható kérdést: pénzkidobás vagy a jövő közlekedésének első lépése a beruházás? Mi értelme van a hibrid kamionoknak, amikor a…..
Tehetséges ugandai buzi 2019.05.14 16:19:47
@CCnick: Nem igazán jó a példád, mert a 4-es/6-os villamos alapmeghajtása nem egy dízelmotorral történik, amit kisegítene egy villanymotor, amihez kell áramszedő...

Én kifejezetten a postban leírt témához írtam évtizedes esetpéldát.
Tehetséges ugandai buzi 2019.05.15 10:02:48
@CCnick: Könyörgöm, nézd a közös dolgokat:
- alapmeghajtás a dízel-elektromos bányadömperben és a hibrid kamionban is dízel, de tudnak üzemelni külső áramról is;
- ehez a bányában és az autópályán is ki kell építeni egy felsővezetéket;
- mind a két jármű fel tud küldeni egy áramszedőt.

Most abba belekötni, hogy az egyiknél csak segédüzem, a másiknál meg környezetvédelmi okokból történik, az már nagyon kicsinyes. Ezt a tényt én amúgy se vitattam, a cikkben ez van: "...villamosították az egyik legforgalmasabb autópálya-szakaszt a németek." Erre írtam válaszul, hogy ilyen villamosított rendszer már réges-rég van egynehány külszini bányában.
Tehetséges ugandai buzi 2019.05.16 09:15:46
@CCnick: Tökéletesen tudom, hogy mi a különbség a két dolog között. De te akkora kötözködési rohamot kaptál, hogy nem vagy hajlandó felfogni, hogy én azt mondom: a villamos felsővezeték tök ugyanaz mind a kettőnél.
1881. Az arizonai Tombstone városkája. Aki szereti a westernt, az biztosan hallott róla, esetleg ismeri O.K. Corral  vagy Boot Hill történeteit..
Tehetséges ugandai buzi 2019.05.13 19:25:18
A mai harmincas generáció gyerekkori emlékei között különleges helyen szerepelnek az úgynevezett "handheld" konzolok, azaz azok a videójáték gépek, amiket könnyedén betehettünk a hátizsákunkba, a buszon, vonaton, netán a metróban is bátran játszhattunk velük, hiszen megálltak a saját lábukon, TV…..
A kommandó szuper és legyőzhetetlen, ezt már  a hangalámondásos Schwarzenegger videokazetták óta tudjuk. Kivéve amikor nem. Toplistánkon a tíz legismertebb  SNATFU -azaz totálisan elcsesződött bevetése a különleges alakulatoknak.  A válogatásba csak a második világháború utáni, "közismert" akciók…..
Tehetséges ugandai buzi 2019.05.08 17:20:45
@Kullancs1983: Hát miután _állítólag_ lelőtték, majd elvitték a hulláját, majd utána _állítólag_ ők azonosították, majd _állítólag_ elhamvasztották és a hamvakat az Indiai-óceánba szórták, ez alapján egy átlagos összeesküvés hívő azt se hiszi el, hogy holnap felkel a nap.

Van egy _állítólagos_ kiszivárgott fotó, de azt már százhuszonháromszor megcáfolták.

Ennél szerintem tényleg jobb lett volna hivatalosan kérni DNS mintát egy vizsgálathoz, miután pár Tomahawk arra jár, mint nem hivatalosan megsérteni egy ország légterét és szuverenitását.

(Majd később cserébe némi politikai, gazdasági engedményt tenni nekik...)
Like A Bus GIF from Bus GIFs   Szegény Péter nagyon szeretné tudni, milyen busz megy el a háza előtt, de nem tudja kibogozni a BKK válaszát. Ne csorbuljon szegény Péter, társadalmilag egyeztessen vele valaki és találjuk ki együtt: van busz vagy nincs busz? Hatalmas nagy csinnadrattával, hogy…..
Tehetséges ugandai buzi 2019.05.07 12:07:25
@Alternatív: Persze, ezt akárki megcsinálhatja az általad fentemlített módszerrel.

Csak akkor minek tartjuk a BKK-t, ha egy ilyen egyszerű kérdésre is képtelenek válaszolni?
A múlt héten egy barátom felhívott, hogy ugyan ugorjak már el, és nézzem meg, min dolgozik mostanság. Ő hivatásos modellező - építészeti modellek, vasút, de díszleteket is szokott építeni - gondoltam megint valami jó terepasztalt épít. De nem… egy komplett éttermet, ahol vasútmodellekkel…..