Regisztráció Blogot indítok
Adatok
d0ve

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utolsó válogatáson megint volt minden, mint a búcsúban, de a hagyományoknak és a kézikönyvnek megfelelően erre az adásra jutott a legtöbb jó hang is Hogy aztán a táborban az idei új szabályok (erről mindjárt egy külön posztban még írunk) mennyire kavarják meg a dolgokat,…..
  Szánalmas, hogy ezt a cikket már meg akartam írni, és most már konkrét apropója is lett a baráti körömből. A motorosokkal szemben sok dolog jobb, mint régen, de mindig akad egy-két súlyos homályökör és nagyon bajt tudnak csinálni. Sajnos az utóbbi időben divat lett a "ez…..
d0ve 2014.09.12 09:34:29
Augusztus első hetében szenvedtem hasonló balestet Budapesten a Xvi. kerületben. Nyíl egyenesen a Szlovák úton haladtam, teljesen gyári robogómmal alig 45 kmh környékén, amikor is az ellentétes oldal melletti zöldséges parkolójából egy autó vissza akart fordulni, mindezt féktávon belül. Esélyem se volt megállni. Sajnos - mint 50es robogón általában mindenki - felelőtlen voltam, rövidnadrág, póló - így nem lett volna szerencsés - no meg más esetben sem - ha frontálisan telibe kapom. Ezért gyors fék,majd kikerülő manőver az út és az út melletti árok közötti földsávra. Az autós naná, hogy 1ből akart megfordulni, így ezt a részt is bőven igénybe vette a forduláshoz, és a kocsija eleje elvitte a bal lábamat, combomat, mely után elestem, a motor meg rámesett. A bal combom szilánkosra tört a becsapódás miatt, velőűr szegezni kellett..maradandó sérülésem lesz - bicegni fogok. Az autó vezetője !75 éves volt, totál nem volt képben, nem is látott, fogalma sem volt, hogy hogy kerültem oda. Bár nem erről szól az aktuális téma, de biztos, hogy gond van a szabályozással is, mert -habár tisztelem az időseket- az idő múlásával reflexeik lassulnak, változnak, figyelemképességük csökken, reakcióidejük nő. 65-70 év felett bizonyosan csak komplexebb vizsgálat után adnék alkalmassági engedélyt egy-egy évre amíg lehet, a mostani: bemegyek a háziorvoshoz, kezébe nyomom a 7e Ft-ot, elolvasok három betűt a tábláról, esetleg az orvos megkérdezi jó esetben, hogy "jól van Pista bácsi?" dolognál..mert így tényleg más életét kockáztatja..