Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Attila Tózsa Rigó

6 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A németek, mint oly sokszor a történelemben, megint előrukkoltak egy új rekorddal. Nem a régóta várt demográfiai boomra kell azonban gondolni, hanem a továbbra is kitartóan öregedő német társadalom az utóbbi években a felsőoktatásban produkált, eddig még soha nem látott mutatókat...
A 2014. évi HVG rangsor szerint a ME-BTK az oktatói kiválóság alapján a legjobb Bölcsészkar Magyarországon. Összesítésben az ország 161 kara közül pedig a második helyet fogalja el! Hát ennyi. Szóval rangsor-korrekció ide, vagy ranking-system oda, ez akárhogy vesszük,…..
Érdekes hír jelent meg január végén, az egyik hírportálon a bölcsészettudományoknak a modern társadalmakban képviselt helyéről, szerepéről. „Az embert egységben szemlélő, a klasszikus hagyományt ápoló és továbbadó humaniórákra szükség van a modern, egységesülő…..
A filmes világban közismert fogalom az ún. Bechdel-teszt. Egy ilyen elemzés többek között aszerint veszi górcső alá a filmeket, hogy azokban van-e legalább két női főszereplő és milyen a női szereplők közötti kommunikáció. Tágabb értelmezésben a Bechdel-teszt az erősen…..
Egy „Gender-konferencia”, példa a tudományágak közötti valós párbeszédre A Gender Kutatócsoport 2010-ben alakult meg, elsősorban a Miskolci Egyetemen oktató, a társadalmi nemek oktatása és kutatása iránt érdeklődő kollégák részvételével. A kutatócsoport megalakulása…..
Gondolatok öregedő tanártársadalomról, fiatalított tanárképzésről Öregedő társadalmunkban úton-útfélen hallani a nyugdíjrendszer válságáról. Érdemes lenne arra is egyre nagyobb figyelmet fordítani, hogy a pedagógus-társadalom is kiöregedőfélben van. Az utóbbi években…..
Mindenek előtt bocsánat, hogy ilyen későn jelenik meg az első témabejegyzés a beharangozóm után, sajnos a ZH és vizsgaidőszak engem is útólért. A középiskolások még nem biztos, hogy ismerik a vizsgák korszakát, gyakorlott egyetemisták már különböző fortélyokkal…..