Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bcstlk

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Iránról a legtöbben csak a hírekben hallunk, és általában elég ijesztő (vagy ijesztőnek szánt) dolgokat. Pedig az egykori Perzsia olajban gazdag, változatos ország, rengeteg pozitívummal – derül ki Viktória mai írásából, aki persze a negatívumokat sem hallgatja el, mert…..
bcstlk 2013.12.05 15:00:27
akkor amit én hallottam teheránban született lánytól, aki bécsben tanult:
"szüleim nagyon merevek, kötöttek, főleg anyám. Családunkban és itt Iránban elképzelhetetlen,h a fiatalok házasság előtt elveszítsék szüzességüket. Persze mindenki szexel, de a legnagyobb titokban, hisz a következmények brutálisak (lehetnek). És azt is megoldják a fiatalok, hogy a szüzesség is megmaradjon, és nem az orális szexre kell csak gondolni. Húgom naplót vezetett, rám már annyira nem figyeltek, mert én idősebb is voltam, stabilnak mondható párkapcsolatban éltem, bár a barátom sorkatona volt, én meg készültem európába, bécsbe. Szóval a mi szüleink sokkal-sokkal felvilágosultabbak voltak, mint a nagy többség. Visszatérve húgomra, neki is volt barátja, nem volt még 18, azt hiszem 16 v 17 volt, mikor Anyám a naplója után kutatva megtalálta azt és el is olvasta. Azt a botrányt nem kívánom senkinek. Ugye a naplóból kiderült,h húgom, mint minden normális fiatal, szexuális kapcsolatban is van barátjával. Anyám kifordult magából, azt hajtogatta,h ez nem történhetett meg, mi lesz a családdal, stb stb. Minden áron orvoshoz akarta vinni húgom,h a doktor adjon neki vmi gyógyszert, amitől elmegy a kedve a szextől. Azt ugye mondanom se kell,h teheránon kívül az emberek azt sem tudják,h hol élnek, és mi veszi őket körül..."
Természetesen nem tudtam szó szerint visszaadni, de igyekeztem. És a bécsben tanuló nővér, aki a történetet elmesélte, nagyon-nagyon merev volt és kötött...