Regisztráció Blogot indítok
Adatok
magnoliafa21

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Mi nem úgy tanítjuk az embereket, hogy rettegő istenfélelmük legyen, ahogyan egyes egyházak tanítanak. Mi az embereket arra tanítjuk, hogy egészséges félelmük legyen az Istennek nem tetsző dolgoktól, gondolatoktól és tettektől." (Craig Stevens nyilvános előadás…..
magnoliafa21 2013.12.20 13:00:44
@back up: De az alábbi alapelvet érdemes beszámítani, miközben tépkeded a virágszirmokat:
"... életbe maradok, nem maradok életben, életben maradok, nem maradok életben... " Te mitől vagy olyan nagyon biztos abban, hogy jó helyen vagy és nem a te egyházad a hitehagyott? Szemernyi kétséged sincs? Csak azért, mert valaki egyszer bekopogott hozzád és elkezdett beszélni neked az Ő hitéről és azt mondta, hogy ez az igazi üdvözítő vallás? Ezek szerint téged nagyon hamar rá lehet beszélni dolgokra és utána teljes nyugalomban gondolod, hogy jó helyen vagy. Én a helyedben nem lennék ilyen nyugodt.
"1. A hamis tanító nem várja, hanem kajtatja a tanítványokat.
2. A hamis tanító békéje nyüzsgés, csendje propaganda.
3. A hamis tanító a belsőről beszél és külsőség lesz belőle.
4. A hamis tanító részesülni akar a tanítvány alázatából és odaadásából.
5. A hamis tanító fél a tanítóktól. A hasonlóan hamisak riválisai, az igaziak leleplezői lehetnek.
6. A hamis tanító szegényen is jól él. Hirdeti, hogy küldetése kényszeríti erre.
7. A hamis tanító tanítványait titkokkal és különlegességekkel fizeti ki.
8. A hamis tanító magához öleli az életre gyávát, és szavaival színesre festi a szürkeséget.
9. A hamis tanító saját útját a legigazabbnak hirdeti minden út közül. (Popper Péter:ÓVÁS HAMIS TANÍTÓKTÓL)
Grinch Rutherford "Bíró", aki 1927-ben ellopta a karácsonyt  Rutherford ellopja a karácsonyt A karácsonyról Ex kérdés: Karácsonyozzak-e? Karácsony, karácsonyfa és a "pogány eredet" Karácsony, születésnap - pogány ünnepek?   Részlet a Karácsonyi lidércnyomás című…..
magnoliafa21 2013.12.20 10:53:57
@back up: Mivel a ti vallásotok nem fogadja el Jézust abban a formában ahogy egy kereszténynek kellene, ezért a karácsonyt sem értheted. Beszéltek Jézusról, de mégsem úgy, mintha Ő megváltott volna a bűnöktől. Hiszen, ha elfogadod a váltság áldozatát, akkor el kell fogadnod azt is, hogy a belé vetett hit által üdvözülsz. Nálatok "teperni" kell, hogy legalább a földi reménységről le ne maradjatok. Már a húsvéti Úrvacsora félreértelmezése is arról szól, hogy nem fogadjátok el Jézust. Arra még nem jöttetek rá, hogy karácsonykor Jézus születését, a remény, a fény születését ünnepeljük. Lehet vitatkozni, hogy most pontosan melyik nap született (októberben, valamikor ősszel?) de nem ez a lényeg. Nagyon sajnállak, hogy észérvek alapján próbálsz egy olyan dologhoz hozzáállni, mint a hit. A racionális bal agyféltekéddel soha sem fogod átélni azt, hogy mit jelent az Istenhit.
magnoliafa21 2013.12.20 11:07:56
@Cogito.: 1,14 És monda Isten: Legyenek világító [Zsolt. 104,19] testek az ég mennyezetén, hogy elválasszák a nappalt az éjszakától, és legyenek jelek, és meghatározói ünnepeknek, napoknak és esztendőknek. Ezt hogy magyarázzátok ünnepellenes igazhitűek?
Nem a boldogsághoz kellenek az ünnepek, hanem az emlékezéshez. "Mert én az Úrtól vettem, a mit néktek előtökbe is adtam: hogy az Úr Jézus azon az éjszakán, melyen elárultaték, vette a kenyeret, És hálákat adván, megtörte és ezt mondotta: Vegyétek, egyétek! Ez az én testem, mely ti érettetek megtöretik; ezt cselekedjétek az én emlékezetemre. Hasonlatosképen a pohárt is vette, minekutána vacsorált volna, ezt mondván: E pohár amaz új testamentom az én vérem által; ezt cselekedjétek, valamennyiszer isszátok az én emlékezetemre. Mert valamennyiszer eszitek e kenyeret és isszátok e pohárt, az Úrnak halálát hirdessétek, a míg eljövend."
Jakubu Rufai előadása Lagosban Ez egy olyan előadás, amit egy Keresztények Gyülekezete nevű szekta volt tagjai előtt adtak elő. A benne lévő megállapítások azonban Jehova Tanúinak is hasznára lehetnek, ezért hasznosnak éreztük. Az itt található anyag, a 2000. június 4.-i…..
magnoliafa21 2013.12.13 08:54:21
@Johnny Joker: Nem szeretnék az evolúcióról vitázni, hiszen nem hiszek benne. Azt gondoltam, hogy az Istenhitről lehet ezen az oldalon beszélgetni. Én elsősorban hívőnek tartom magam és nem vallásosnak.
magnoliafa21 2013.12.13 17:55:15
@Inquisitive Man: A kritika természetesen nem neked szólt, hanem annak a kioktató okostojásnak, aki azt hiszi, hogy mindenki felett áll. Kicsit magába nézhetne. Csak azért neked címeztem, mert Te szóltál hozzánk, ő csak rajtad keresztül bírálta a beszélgetésünket. Bocs, ha félreérthető volt.
magnoliafa21 2013.12.17 16:31:35
@Egonymus: Nekem is furcsa, hogy aki annyit szenvedett egy szervezetben, az miért tépkedi fel nap mint nap a sebeit újra. Valószínűleg még tisztulni kell, hiszen ez is egy terápia. Elmondani mindent ami fájt, ami rosszul esett. Tény, hogy ez a sok személyes történet segít a bent lévőkön (már aki ki akar jönni) és az esetleges tanulmányozón, még nem behálózott embereken. A személyes érintettség sokkal hitelesebb, mint a csupasz tények. Ráadásul nagyon kemény dió valakit meggyőzni arról, hogy rosszul gondol, hisz valamit. Feladni valamit, ami évek, évtizedek óta az életük része, nagyon nehéz. Úgy érezheti magát az ember, mintha teljesen hülye lenne, olyan akit ennyire meg lehet vezetni. Pedig nem így van. Mert visszaélni azzal, hogy valaki kapaszkodót keres, hinni akar, többet akar tudni a Bibliáról a legborzasztóbb dolog. Itt nem az a bűnös, akit belerángattak, hanem aki belerángatott. A kábítószer terjesztőket szokták elítélni, nem a fogyasztókat. Abban igazad van, hogy más fele kell orientálódni, de az sem jó megoldás, ha egyből keresünk egy másik egyházat. Le kell ülepednie a dolgoknak, gyógyulni a sebeknek.
A múltkor szembejött 2 testvérnő, egy 3 gyermekes családanya meg egy 50 éves megkeseredett szűz, mentek prédikálni. Jófejek vagyunk, köszöntünk nekik, erre nem köszöntek vissza. Utánuk kiabáltam, hogy nem kell parasztnak lenni, lehet nekem köszönni hivatalosan, nem vagyok…..
magnoliafa21 2013.12.17 16:18:19
@karalabe4: Ennél az egyháznál igyekeznek megtörni és lenyomni az embereket. Elhitetni velük, hogy önállóan képtelenek élni. A sátáni világban csak elvesznének és rossz döntéseket hoznának, így elvárják, hogy amiben nem biztosak kérjék ki a vének véleményét. Egy idő után már eljut odáig az ember, hogy a legkisebb dolog eldöntésében is bizonytalan, hogy vajon Jehova ezt jó szemmel nézi-e. Sajnálatos, hogy így van, de nagyon sokuknak ez könnyebbség. Mi azt gondoljuk, hogy mennyire meg vannak nyomorítva ezek az emberek, holott pont ellenkezőleg. Nem élnek felnőtt életet, nem vállalják a döntéseiket és a döntéseik következményeit. Kényelmesebb azt mondani, hogy én azért teszek vagy nem teszek dolgokat, mert a vének ezt tanácsolták, ezt várja el tőlem Jehova. Ez még a kegyetlen, embertelen viselkedés alól is felment. "Soha olyan tökéletesen és szívesen nem tesszük a gonoszt, mint amikor vallásos meggyőződésből tesszük" /Blaise Pascal/ A felelős, önálló élet nem könnyű. Vannak, akiknek tényleg jobb ez, hogy valakik meg mondják nekik, hogy mit gondoljanak, érezzenek, tegyenek. Nekik maguktól nincs annyi erkölcsi értékítéletük, hogy ezt eldöntsék. Azért mert valaki életkorilag felnőtt még egyáltalán nem az. Szerintem is úgy van, hogy nem kell mindenkit "kiszabadítani" ebből a szervezetből. Nem lehet tudni, hogy ki honnan jött, hogy élt, lehet, hogy még ez is jobb. Ráadásul ez ugyanolyan felelősség, mint ahogy jt-nak belerángatni egy gyanútlan érdeklődőt a szervezetükbe. Az aki kezdi érezni, hogy valami nem kerek, előbb-utóbb ki fog innen jönni.
Egy YouTube videó bemutatja azt a négygyermekes családapát, aki egyértelműen az éves közgyűlés hatására lépett ki munkahelyéről Feltöltött a YouTube-ra egy videót egy négygyermekes anyuka, akinek a férje percekkel azután, hogy részt vett a 2013-as éves közgyűlésen,…..
magnoliafa21 2013.12.13 18:05:13
@Niro: Nem tudom mit nem értesz? Azért JT az Isten szervezete, mert ők ezt állítják magukról. És ez az állítás azért igaz, mert Isten földi szervezete nem hazudik, hiszen akkor Isten nem őket nevezte volna ki erre a nemes célra. Körkörös érvelés. Szerintem ne fáraszt magad, mert tőle értelmes választ nem fogsz kapni. Az utóbbi bejegyzései olyanok, mintha valami sűrű köd ereszkedett volna az agyára és nem tudná befejezni a mondatait. Lehet, hogy beakadt a lemez. Úgy látszik egy rónin után talk talk-ot is Norvégiába száműzi. Talán az elcsépelt nick neveket ott jegeli. Nemsokára újra fel fog bukkanni, amilyen elhivatott, hiszen ettől is függ az örök élete (szerinte). Nem tudom mit strapálja magát olyanoknál, akik nem akarják, hogy "megmentsék" őket. Talán nincs elég kihívás az életében, kell egy kis izgalom, ha már a vallása mindent tilt, ami egy kicsit is jó lehet.
magnoliafa21 2013.12.13 18:16:59
@ORION: A hozzászólásaid alapján nagyon úgy tűnik, hogy hasonlóan gondolkodunk. Te tagja vagy valamilyen egyháznak vagy önképző Krisztus követő vagy? Nálad érzem egyedül, hogy a hozzászólásaid kiegyensúlyozottak, nincs benne düh, bizonyítási vágy, görcsös győzködése a másiknak. Üdítő színfolt ezen az oldalon...
Sziasztok!  Mint talán tudjátok már több mint egy évvel ezelőtt két vén előtt bejelentettük elkülönülésünket, amire válaszként ők később kértek egy megerősítő levelet. Bár ők az kérték elég egy pár sor, mi ennél komolyabb hangvételű eseményként láttuk a…..
magnoliafa21 2013.12.12 13:08:01
@talk talk: A világ legkeményebb melója: Hinni Istenben. Ezt tényleg így gondolod? Akkor valóban nagyon messze lehetsz tőle. Persze, ha te azt gondolod, hogy az az igazi istenhívő, aki Jehova néven szólítja a Teremtőt és ehhez a vallási közösséghez tartozik, akkor eléggé leegyszerűsíted a dolgokat. A religio, vagyis vallás az Istennel való kapcsolatfelvétel vagyis visszacsatolás, visszatalálás egy eredeti állapothoz. Amire mindenki képes, ha az egóját kicsit elhallgattatja és "befelé figyel. Hiszen Isten bennünk van, összeköttetésben vagyunk vele. Nem kint kellene keresni, keményen dolgozva, kínlódva teljesíteni az általa elvártakat! Most már érthető, hogy bennetek miért nincs lelki béke és harmónia. Miért olyan harcoskedvű és agresszív majd mindegyik jt hitvédő kommentelő. Ti nem a belső munkára helyezitek a hangsúlyt, nem belülről építkeztek, elfogadtok, segítetek, ha kell. Hanem a külsőségek a fontosak. A látványos prédikáló munka, a gyülekezetekben való állandó jelenlét és a megmentéskényszer. Ez így tényleg kemény munka, de legalább így azt gondolod magadról, hogy milyen jó ember vagy, egyre közelebb kerülsz az Istenhez. De ezzel csak az egódat fényezed, pont azt, amit le kellene csitítanod legalább addig, amíg az Isteneddel beszélgetsz. Hiszen erről szól az ima is.
magnoliafa21 2013.12.12 16:28:14
@karalabe4: Értem amit írsz és el tudom képzelni, hogy mennyire nehéz egy ilyen szervezetből a kiszabadulás, a másképp gondolkodás. Ezért le a kalappal akik ezt meg tudták tenni. Amikor az embert így átprogramozzák, tele rakják bűntudattal, démonizálják a világot és a többi "világi" embert, akkor szinte lehetetlen kilépni. Főleg, ha a családja, barátai is bent vannak és végkép elveszít mindent, ha borít. Lelkileg teljesen skizofrén állapot lehet, mert még nem tudja elfogadni, hogy ez rossz az eszével, de valahol érzi, hogy tenni kell valamit. "Nem lehet megoldani problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel létrehoztuk őket." (Albert Einstein) Vajon azok az emberek, akik működtetik ezt a szektát, hogyan fognak elszámolni ezzel, hogy mit tettek embertársaikkal? Nem érzik felelősnek magukat?
Kapcsolódó cikkek: David Splane a Vezető Testület részéről úgy véli, hogy "bölcs" döntés ráerőszakolni a gyermekekre a bemerítkezést Kösd össze a terror pontjait: a jw.org hátborzongató kifestőkönyvet ad a gyermekeknek Az Őrtorony új „Toy Story" filmje - Amit a…..
magnoliafa21 2013.12.11 12:15:21
@timotiyong: Milyen érthető érveid voltak? Az eddigi megnyilvánulásaidból nem derült ki, hogy te miben hiszel csak az, hogy előszeretettel nézel le másokat. A stílusod pedig nem erre az oldalra való. Így senki sem fog komolyan venni.
magnoliafa21 2013.12.11 12:31:29
@nicku: A gyerekek felnéznek a szüleikre és mivel nincs rálátásuk még arra, hogy mások hogy élnek ezért azt fogadják el, amit mintaként a szülőtől látnak. Nem csodálkozom azon, hogy jobban szerettek szolgálatba járni, mint gyülekezetbe. El sem tudom képzelni, hogy kinek az ötlete volt, hogy már egész pici gyerekeket vigyenek a gyülekezetbe, ahol számára teljesen kínai dolgokat hall, ami unalmas, nem is érti, ráadásul csöndben is kell lenni... Egy kisgyereknek 45 perc nagyon hosszú idő. Más egyházakban van külön gyerekeknek szóló bibliai foglalkozás amíg a szülők a misén vannak. Ráadásul az a sok elrettentő tanmese még ijesztő is lehet. A gyerekeknél azért veszélyesek ezek a tanítások, mert ők még teljesen elfogadják és beépítik a személyiségükbe ezt a világképet, ami mégha egy jobb jövőt is ígér, de milyen áron? Vér, pusztulás után majd a megmaradt maroknyi embercsoport boldogan szalad a mezőn a bárányokkal és oroszlánokkal... Kicsit szürreális.
magnoliafa21 2013.12.11 14:16:54
@Aranyosi: Az egyik legnagyobb hibája ennek a szervezetnek pont ez, hogy egymás ellen hangolja a családtagokat, barátokat. Belekényszerítik a gyereket egy olyan felvállalhatatlan döntésbe, hogy tagadja meg az apját azért, mert már nem akar részese lenni ennek a vallásnak. Ez nem csak neked rossz, hanem lelki szinten a gyermekednek is egy törés, hiszen nem lehet azt elvárni egy gyerektől, hogy tagadja meg azt az embert akinek felerészt az életét köszönheti. Olyan ez, mintha a szülők ennek az egyháznak nevelnék a gyerekeiket. Jól kitalálták... Ráadásul milyen az a hit, amely előbb megijeszt, utána ígér valamit, majd elmondja, hogy mit kell tenned, hogy neked valamikor jó legyen? Mint egy csereüzlet. Az örök élet miatt legyek jó? Várom, hogy kapjak valamit? Ez egy gyerekes szint, akinek cukorkát kell ígérni, hogy megtegyen valamit amit nem akar. Ez nem az igazi Istenhit, amikor érzem - és nem az agyammal magyarázom meg -, hogy van valami transzcendens ezen a látható világon túl. Az aki ébredezik vagyis kezd felnőni, az túllát ezen a beszűkültségen és elhagyja ezt a szervezetet. Ez fejlődés és nem hitehagyás. A keleti tanítók akkor örülnek, ha a tanítványnak már nincs szüksége rájuk, mert akkor már elindult egy úton, ahol nem kell vezetgetni. Itt meg folyamatosan egy alacsony szinten akarják tartani az embereket. Vajon miért? Mert a tudatlanokat lehet a legtovább bent tartani és kihasználni. Végül is ez egy részvénytársaság, amely embereket "dolgoztat", terjeszteti velük a kiadványaikat, szervezi az újabb tanúkat, akik az adományaikkal eltartják azt a pár embert akik a piramis csúcsán csücsülnek. Szépen becsomagolva egy ideológiába, ami nagyon nemes és a Bibliát ki meri megkérdőjelezni. Csak éppen egy-egy mondatot kiragadva ebből a könyvből bármit meg lehet magyarázni. A spirituális tanítás mindig szimbólumokban értendő. Fel kell nőni hozzá.
A közelmúltban olyan hírek keltek szárnyra mifelénk, hogy egy kedves "3Királyok" barátomat - amennyiben olvastad "Jehova tanúi és a kasztrendszer" írásomat, tudod kikről beszélek -, megfosztották nemes rangjától. Mindez hirtelen történt, mint derült égből villámcsapás. Nos…..