Regisztráció Blogot indítok
Adatok
miskolcibolcsesz

22 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
December 4-én rendezték meg a "II. Szocnap – Tabuk nélkül" című rendezvényt a BTK Alkalmazott Társadalomtudományok Intézetében. Az eseményt az előző felvonáshoz hasonlóan nagy érdeklődés fogadta az egyetemi polgárok részéről...
Idén már 10. alkalommal került megrendezésre a Taní-tani konferencia a Miskolci Egyetemen. Az elmúlt évekhez hasonlóan most is nagyon sok érdeklődő érkezett az ország különböző pontjáról erre a nem mindennapi eseményre. A szakma jeles képviselői tisztelték meg jelenlétükkel egyetemünket...
Kávé, könyvek és hosszúra nyúló éjszakák? Vajon az egyetemi vizsgaidőszak csakugyan valóra váltja a frissen felvett hallgatók félelmeit, és rendkívüli megpróbáltatások elé állítja a diákságot? A Bölcsészettudományi Kar elsőéves hallgatói maguk írták meg, hogy hogyan élték meg első vizsgaidőszakjukat…..
A 2015-ös évet a kormány a 70 évvel ezelőtt a Szovjetunióba elhurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékévévé nyilvánította. Több pályázatot is írt ki a Gulág Emlékbizottság, mely által lehetőség nyílt arra is, hogy az érintett településeken emlékművek készüljenek az elhurcoltak…..
2017-ben is folytatódik a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kara által szervezett programsorozat magyar nyelv és irodalom, történelem, valamint társadalomismeret tantárgyból, amelynek célja, hogy a BTK hatékonyan járuljon hozzá leendő hallgatói eredményes felvételijéhez. Az emelt szintű érettségi…..
A Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kara 2016-ban is meghirdeti az emelt szinten érettségiző diákok számára előadás-sorozatát magyar nyelv és irodalom, valamint történelem tantárgyakból. A szóbeli tételekhez kapcsolódó előadások praktikus és korszerű ismeretanyaggal járulnak hozzá a sikeres…..
Első éves kulturális antropológus és szabad bölcsész szakos hallgatók Amatőr Felolvasó Estet rendeztek a Bölcsész Klubban. Potonyecz Fanni és Tóth Evelin élménybeszámolója a rendezvényről. Bár nem voltunk nagyon sokan (úgy 25-30 fő), mégis állíthatom, hogy jól sikerült…..
A Bölcsész Blog rendhagyó módon egy első éves hallgató, tehát egy gólya élménybeszámolóját közli a 2015. évi gólyatáborról, amely idén is fergeteges hangulatban zajlott le a campuson. A szöveg vállalkozó szellemű szerzőjének, Pomázi Szonjának ezúton is jár a köszönet…..
Blogunk még áprilisban beszámolt arról, hogy a 2015. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban többen jelentkeztek a ME Bölcsészettudományi Karra, vagyis nőtt a fakultás népszerűsége. A múlt heti ponthatárhúzás után azt is megtudhattuk, hogy nem csupán a…..
Még áprilisban, egy igen eseménydús napon, a Kari Tanács elfogadta az új, Társadalomtörténeti Kutatócsoport megalapítását, az elnök pedig Dr. Tóth Árpád lett, az újkori társadalomtörténet jeles kutatója, aki decemberben még feltételes módban számolt be egy…..
Kiváló lehetőségeket kínál az új, osztatlan tanárképzés, amellyel kapcsolatban Dr. Horváth Zita általános rektorhelyettes válaszolt kérdéseinkre. Miért volt szükség a tanárképzés reformjára? A kormányzati stratégiai elképzelések között szerepelt a tanárképzés…..
Kalina Dávid és Dr. Tózsa-Rigó Attila írása: Az utóbbi években egyre erőteljesebben érezhető a nem formális keretek közötti tudástranszfer igénye a felsőoktatáson belül. Ennek egyre jelentősebb szerepe viszonylag jól kitapintható a közelmúltban a felsőoktatáshoz…..
Jó hírekkel indulhat az év, ugyanis a közeli múltban megjelent a hivatalos felvételi tájékoztató, és immár biztos, hogy a bölcsészkar nemcsak gazdag és színes képzési kínálattal, hanem állami ösztöndíjas helyekkel is várhatja a felvételizőket. Mégpedig valamennyi szakon. A…..
Amíg a bölcsészkar jelenlegi hallgatói épp az egyetemi vizsgáikat teljesítik – lehetőleg már az utolsókat e félévben –, addig a leendő bölcsészhallgatóknak már az érettségi vizsgákra kell készülniük. Az ME-BTK márpedig elkötelezett, hogy az idén felvételizőknek is…..
Blogunk mind ez idáig adós maradt a szerda este részleteivel. A program immár összeállt. Ember a Medvében – Az ember különböző aspektusokból December 18. (szerda), Grizzly Musik Pub 18:30 Dr. R. Nagy József (Kulturális és Vizuális Antropológiai Intézet): A retró.…..
Dr. Tózsa-Rigó Attilának, a Történettudományi Intézet oktatójának írása a felvi-rangsorokról és az EU 2014-es új mérési rendszeréről: Gyakran hallunk – főként választások idején politikusainktól vagy elemzőktől – olyan mondatokat miszerint „a közzétett adatok nem…..
Az ME Bölcsészettudományi Kar színes előadásokkal gazdagított, de mégis kötetlen, beszélgetős estékre hív mindenkit, aki érdeklődik a bölcsészettudományok, illetve a miskolci bölcsészkar iránt, mégpedig december 18-án és 19-én, tehát szerdán és csütörtökön, a miskolci…..
Dr. Tóth Árpádnak, a Történettudományi Intézet docensének az írása: A külvilágnak talán kevés fogalma van arról, hogy az egyetemeken a tanórai oktatáson kívül milyen más tevékenység folyik. Nos, bizonyára sokféle, de számomra különösen kedves a kutatáshoz kötődő…..
Pénteken is népszerű volt a nyílt nap... ahogy a bölcsészkar kiadványa is. Nem csoda, hisz igényes és hasznos. Érkeztek is szép számmal a kar bemutatkozó előadására... amelyet most Dr. Kecskés Judit dékánhelyettes tartott. A figyelem ezúttal sem maradt…..
Muntyán Bernadett írása a hétfői szalagtűző szakestélyről, valamint a selmeci diákhagyományokról: Szalagtűző szakestély. Egy újabb pont, amely arra emlékezteti a selmeci hagyományok szerint nevelkedett hallgatókat, hogy pár hónap, és már campusunk falain kívül lesznek. Egy…..
Aki kimaradt, még nem maradt le semmiről: holnap is várja az egyetem, és várja a bölcsészkar is a felsőoktatás iránt érdeklődőket. Addig is néhány kép a mai napról, amelyekért a köszönet Kiss Viktornak jár! A fiatalok megérkeztek... elolvasták a MEgazinban, hogy miért…..