Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ear78

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egészen bizonyos vagyok benne, hogy minden lemezjátszó-gazda sorstársunk fejében megszületett valaha ( előbb vagy később, mindegy ) az a dilemma, hogy mennyi az az összeg, amit hangszedőre érdemes egyáltalán költeni? Azoknak, akik valamilyen alapgéppel rendelkeznek ( Rega Planar…..
Ear78 2017.02.07 12:23:17
Kedves Gábor!

Az alábbi lemezjátszóimhoz keresek tűt, és / vagy hangszedőt:

- Pro-ject 1.3 Genie
- Numark TTX1

A Pro-Ject-et eddig egy Grado Prestige Black1 (mi) hangszedővel használtam, amiben a tű tönkrement, de nem tudom, hogy ehhez a karhoz ez a hangszedő passzol-e-egyáltalán. Ha "véletlenül" igen, akkor felmerül a kérdés, hogy:

- a Prestige szériás Grado hangszedőkhöz valamennyi tű csereszabatos-e,
- ha igen, akkor vásároljak-e hozzá mondjuk egy Silver1 vagy Gold1 tűt,
- esetleg váltsak inkább az általad is méltatott Shelter 201-re? Utóbbi illene egyáltalán ehhez a karhoz?
- időközben szert tettem egy jó minőségű, alacsony kimenetű, mc lemezjátszó előerősítőre is. Milyen, alacsony kimenetű mc hangszedőt ajánlanál a Pro-Ject-hez - mondjuk 100.000.- Ft-ig?

A Numarkok alapvetően munkaeszközként szolgálnak nálam - erre az Ortofon NightClub hangszedők E és S tűkkel nekem megfelelnek - de pár napja kíváncsiságból beillesztettem az otthoni rendszerbe - és NightClub E tűvel kellemes csalódás volt... Ezzel kapcsolatban (és a cserélhető shellnek is köszönhetően) kérdezném, hogy:

- a tönkrement Grado Prestige Black1 tű hangszedőjével a Grado DJ100i vagy DJ200i tűk használhatók-e, hiszen azok is a Prestige széria tagjai. Ha igen, akkor egy prémium DJ kiegészítővel lennék gazdagabb...

- a Numark karjához - otthoni zenehallgatásra - milyen mm, mi, esetleg alacsony kimenetű mc hangszedőt ajánlanál szintén 100.000.- Ft-ig? A Numark esetében alacsony kimenetű mc hangszedő használata szóba jöhet-e egyáltalán?

Elnézést a sok kérdésért, de a Grado tűkkel kapcsolatos dilemmámmal hiába kilincseltem a hazai viszonteladóknál...

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv.: Karesz
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis nagy japán cég, úgy hívták hogy Sansui. Egészen pontosan Sansui Electric Co (Sansui Denki Kabushiki-gaisha). Maga a név, ízlelgessük csak: Szanszui, sokat mond a hifi berkekben felnőtt zene-, és kütyübarátoknak. Bár igaz, ami igaz,…..