Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nitta2.0

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrég egy kommentelő írt valamit arról, hogy mennyire rosszak a gyermekvállalást kifejezetten negatív színben feltüntető és a gyermektelen életmód mellett kiálló feminista cikkek, és akkor felháborodtam, mert szerintem meg igenis mindenkinek joga van tudni, hogy gyereket vállalni…..
Nitta2.0 2015.05.20 06:54:59
@Vörös Szonja, a tetovált lány:
"de ugyanoda jutok, hogy csak bizonyos elemei miatt vágyom rá, de egy gyerek nem egy szoftver, hogy bizonyos modulokat nem rendelek meg, pl. az első két évet+várandósság :)"

Örökbefogadás. Ezzel nem a gyerekvállalásra próbállak rábeszélni, de rengeteg oviskorú gyerek vár örökbefogadó szülőkre, mert a legtöbben újszülöttet szeretnének.

Írod, hogy a pasik nem akarnak gyereket. Én a huszonéves korosztályt ismerem, itt még általában akarnak, de nem néznek utána semminek. Ha tengerimalacot vásárolnak, annak jobban utánanéznek, a családalapítást meg azért csinálják mert szokás. A legtöbb huszonéves pasi, aki úgy érzi, hogy illene megházasodni és utána majd jöhetnek a gyerekek, annyi elképzeléssel rendelkezik, hogy majd elviszi őket focizni, ha nagyobbak lesznek. Fogalmuk sincs semmiről, derogál utánaolvasniuk, ez amúgy is női téma szerintük, aztán meg meglepődnek, hogy üvölt éjszaka, két gyereket két különböző intézménybe kell szállítani és sokkal több pénz kell a családalapításhoz, mint gondolták.
Nitta2.0 2015.05.21 21:02:47
@Komavary: Igen tényleg van ilyen jelenség is, de szerintem ilyenkor az esetek nagy részében arról van szó, hogy nem mondhatják ki nyíltan, hogy (még) nem akarnak. A rokonság sokkal jobban elfogadja, azt hogy nincs pénzük.
De ott van az a társaság is, akik 22 évesen házasodnak pár évvel utána gyerekük születik és meglepődnek, hogy nem tudják eltartani két nem túl jó fizetésből. Ilyenkor vagy borzalmas mennyiségű túlórát vállal a férj, vagy a szüleiket nyúlják le, vagy mindkettő.
(Nem ítélem el azokat akik huszonévesen házasodnak és szülnek, meg tényleg elég rossz, hogy a huszonévesek általában keveset keresnek, de azért lehetne előre tervezni és nem csak engedelmesen menni a nyáj után.)
Asperger 2.0 A Mátrix 2015.01.05 15:14:36
Előrebocsátom: ez egy hosszú, komplikált, hivatkozásokkal teli, és sokak számára alighanem felkavaró olvasmány lesz (trigger warning: öngyilkosság, nemi erőszak). Összesen 40 000 karakter, tehát nagyon hosszú, tényleg. Érdemes úgy hozzáfogni, hogy előtte kényelembe helyezted…..
Nitta2.0 2015.01.06 17:28:37
Nagyon jó írás!

Eszembe jutott tőle, hogy sokáig milyen végtelenül logikátlan helynek láttam a világot. (Végül is most is logikátlan, csak már jobban értem, hogy működnek az emberek.)
Egyáltalán nem értettem, hogy a szüleim szava, miért számít jobban, mint az enyém és ez nagyon dühített kiskoromban.
Az is stimmel, hogy nagyon hosszú hajam volt és folyton elbújtam mögé, emiatt és mert szerintük így rendetlen volt a frizurám a szüleim folyton le akarták vágni. (A mai napig le akarja vágattatni velem a tágabb rokonság, pedig már el se bújok mögé.)
Ez fura, de azt hiszem áltsuliban teljesen jól értettem a hierarchikus viszonyokat az osztályon belül. Nem rögtön elsőben, de második végén már igen. Többnyire boldog voltam, hogy jó helyem van a saját klikkemben és nem a rangsor legvégén vagyok. Aztán amikor jött a pubertás nem csak a szüleim ellen lázadtam, hanem a csoporthierarchia ellen is. Kezdetben titokban tettem, okos voltam, jól össze tudtam zavarni a dolgokat a háttérből, aztán utána nyíltan forradalmárkodtam, ez rengeteg konfliktushoz vezetett. Akkor még rengeteg bátorság és kezdeményezőkészség volt bennem, amit részben már itt, de főleg a gimiben és az egyetem első évei alatt teljesen elvesztettem és csak mostanában kezdek ebből visszaszerezni valamit.
(A mindenkinek megfelelni akarás is ismerős, ez volt a következő korszak és azóta is ebből lábalok kifele.)
Én az a típus vagyok, aki nem stresszel a karácsonyon, kaja megrendelve, takarítani ebben a lakásban már nem óhajtok különösebben, de azért lassan mondjuk nem ártana eldönteni, mit mondunk a gyereknek, ki hozza a karácsonyfát és/vagy az ajándékokat. Eddig azt gondoltam, hogy a…..
Nitta2.0 2014.12.29 11:31:47
@isolde:
Én ugyanígy voltam vele. :)

Arra emlékszem, hogy nagyon kicsiként (kb. 5 éves kor alatt), engem egyáltalán nem zavart, hogy otthon az angyalok hozzák a fát és egyáltalán nincs jézuskázás, se semmilyen vallási felhang, az oviban és a nagyinál viszont Jézuska van és Betlehem. Valahol az angyalok hozták az ajándékot is, de mi egymást ajándékoztuk meg, ovistársaimnál ők is díszítettek a fát és a szüleik vették a téren, de ettől még nálunk természetesen hozhatták az angyalkák. Szóval nem éreztem itt semmi ellentmondást. :D
A következő korszakban, kb. 5-8 éves koromig már teljesen biztos voltam benne, hogy az ajándékozás az emberek dolga, de a fát attól még az angyalok hozzák, Kisjézus pedig nem létezik, mert ő már felnőtt és meghalt. Úgy gondoltam, hogy az én anyukám tudja jól, mindenki más tévúton jár.
Utána meg már segítettem fát díszíteni és titkolódzni a kicsik előtt. :)
Egy hónapos turnénk végére értünk, egyrészt szuper volt ennyit nyaralni, másrészt meg már rettenetesen untam, hogy egy bőröndből öltözködöm, amely bőrönd tartalmának 70 százalékát a Lány ruhái teszik ki, szóval ugyanazt a két rövidgatyát és öt pólót hordom egy…..
Nitta2.0 2014.08.11 18:13:25
10 éves voltam, mikor a város szélére költöztünk, eleinte nagyon utáltam, mert távol voltam a barátaimtól akikkel bringáztunk délutánonként és sokat kellett utaznom. (Már önállóan közlekedtem szerencsére, ha hurcibálnak azt még jobban utáltam volna.) Aztán kamaszként meg imádtam, mert ha elutaztak a szüleim lehetett házibulit meg kerti sütögetést tartani és nyaranta a haverjaim néha ideköltöztek nyaralni. A bulizás nem volt gond hiába nem volt semmi éjszakai közlekedés, mert egyszerűen maradtam hajnalig vagy barátnőknél aludtam. Egyetemistaként viszont jó nagy macera, mert míg gimiben hiába buliztam egész éjszaka másnap délután tanultam egy kicsit és ötösre írtam a témazárókat, egyetemen ez már nem működik. Fél 11-kor ott kell hagynom a legjobb bulit is, mert másnap zh-ra készülés vagy beadandó és ha tovább maradok akkor hajnali 2-re érek haza legkorábban. Az hogy barátnőknél vagy barátomnál aludjak az nem opció már mert úgyse lesz alvás, meg mert még nem jártam soha olyan pasival akinek a szülei ne full hangerőn hallgatták volna a tévét egész nap és az éjszaka nagy részében. Másrészről viszont a kertünk végében kezdődik az erdő és gyakorlatilag nincsenek szomszédok és ezeket nagyon tudom élvezni.

A takarítás az katasztrófa. Ez egy 110 négyzet m-es ház, eredetileg járt takarító néni hetente egyszer, de most már nincs rá pénzünk. Az az elmélet, hogy öten akik itt lakunk nekiesünk és kitakarítjuk, de apám kihúzza magát olyan hülye indokokkal, hogy ő férfi meg hogy fontos és elfoglalt ember (pedig neki a leglazább a munkaideje), húgom meg mindig véletlenül máshol van, ha takarítunk, szal maradnánk hárman de elkezdjük és elcsüggedünk, ezért kosz van. A kertet meg felverik a gaz helyett a nagyon szép vadvirágok, időnként azért lenyírjuk őket.
Nitta2.0 2014.08.12 17:03:41
@kicsinap: Csak 3 felnőtt ember, mert 2 kivonja magát és a maradék 3 is vonakodik takarítani. :) De tényleg szomorú pl. az, hogy valaki itt lakik, de nem vagy alig vesz részt a házimunkákban, így a többieknek is kevesebb kedve van hozzá.
1. Gyorsabb vagy, mint az átlag Ha a benned ketyegő processzor órajele lényegesen magasabb, mint a környezetedé, az abból látszik a legjobban, hogy gyorsabb vagy. Gyorsabban földolgozod a bejövő infókat, gyorsabban kinyered belőle a számodra hasznos részeket, és gyorsabban is…..
Asperger 2.0 Válasz a kommentekre 2014.08.03 12:17:28
NT felnőttek hibáztatása, miközben tolerancia elfogadás es kölcsönös tisztelet az elvárt eredmény fogalmuk sincs rola, hogy magasan funkcionalo autista lesz a gyerek vagy sem, alapbol kerdes, hogy majd mennyire fogja befogadni a tarsadalom, vagy inkabb majd a csufolodasok es buta…..
Nitta2.0 2014.08.05 13:28:07
@sEm: Igen, tapasztaltam mindezt. Mióta nem próbálok erőltetetten cuki lenni és bátran vagyok fura, azóta drasztikusan átalakult a baráti köröm és sokkal jobb így nekem.
Nitta2.0 2014.08.05 13:35:28
@semota: Az a régi ismerősöm aki valószeg aspie ő tipikusan a külsejével érvényesül és eleve nagyon előnyös külseje van és SI-je a goth ruhák.

Én nem tudom mennyire vagyok előnyös külsejű, nagyon eltérő visszajelzéseket kapok. Sztem szép alakom van és átlagos, de helyes arcom. Mondjuk az valószeg nem dob sokat a dolgon, hogy szétkapartam a bőröm és jó heges.

Esetemben picit összetett a dolog, mert mostanában a társasági életem fő terepét a különféle BDSM találkozók képezik. Itt óhatatlanul cuki is vagyok meg szextárgy is. Ez alapvetően egy nagyon toleráns közeg, viszont van pár barom, akik szétszednének , ha nem lennék elég asszertív mind e mellett.
Felvetődött a kérdés, hogy akkor most mi valójában Wurst: ha transzvesztita, miért nem vágja le a szakállát? Ha nő akar lenni, miért nem operáltatja meg magát? Kezd meggyőződésemmé válni, hogy ha Kinsey és Beauvoir találkozott volna Wursttal, mindkettő a tíz ujját…..
Asperger 2.0 Mi a minimum? 2014.04.16 07:17:07
Kínzó kérdések a "Minden csak rajtad múlik" -- Autista fiatalok beszéltek az életükről című cikk kapcsán: A rendezvényen megszólalt autista fiataloknak nincs arca? A rendezvényen megszólalt autista fiataloknak nincs vezetékneve? Ha van, miért nem szerepelt a cikkben? Az,…..
Megismersz egy új embert. Bejön a szobába, megszólít, elkezdtek beszélgetni. Mitől függ, hogy milyen lesz vele a viszonyod a jövőben? Attól, hol, mikor és hová húzod meg a határaidat. Ha két neurotipikus ember találkozik, a határok kijelölésének művelete azonnal megkezdődik.…..
Nitta2.0 2014.04.17 13:06:04
@Nitta2.0: Ja, meg nem olvasok női magazinokat. De mostanában kezdem egy kicsit jobban megérteni őket, meg azon vagyok, hogy levetkőzzem a különlegeshópihe-szindrómát. :)
Nitta2.0 2014.04.17 13:24:06
@semota: Tudom, és tényleg azon vagyok, hogy megvédjem a határaimat, csak nem mindig könnyű.

Amit írtam, csak arra értettem, hogy nekem is és nekik is könnyebb, mióta nem nézem le titkon őket, amiatt hogy annyit foglalkoznak a külsejükkel, meg hogy annyira meg akarnak felelni a társadalmi elvárásoknak. Meg hülyeség is lenne lenézni őket, mert okosak és szorgalmasak, de tényleg, csak néha direkt hülyének tettetik magukat mert szerintük az szexi. (Szerintem meg ez vááá.)

Meg azt akartam írni, hogy fogalmam sincs a közösségi hierarchiáról, mert a kezdet , kezdetén kívül rekedtem. Nem tudom, hogy ők az aljára tesznek e (a rosszindulatú lány biztos) vagy kívülálló vagyok de attól még jóarc. Én most úgy gondolom, meg remélem, hogy inkább ez utóbbi az igazság.
Asperger 2.0 Aspi-NT szótár 2013.12.22 23:21:45
aspi = Asperger-szindrómával élő ember autisztikus kultúra = Korábban az Asperger-szindrómások egymástól elszigetelten éltek, de ez az internet előretörésével megváltozott. Egy külön szubkultúrát alakítottak ki maguknak az olyan találkozóhelyeken, mint a Wrong Planet…..
Az Asperger-szindrómás fiúkról, férfiakról sok mindent olvashatunk a szakirodalomban és az interneten, de az Asperger-szindrómás lányokról és nőkről igen keveset. Kicsit olyanok vagyunk, mint a Loch Ness-i szörny -- senki sem találkozott velünk, fénykép is kevés van, és sokan…..