Regisztráció Blogot indítok
Adatok
a17d12is

0 bejegyzést írt és 99 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Chris és Paul Weitz rendezte angol-amerikai dráma és komédia alapvetően a magányos és/vagy stresszes emberek életetüket átvészelő stratégiáiról szól. Az Oscar-díjra jelölt forgatókönyv középpontjában egy önző férfi és egy érzékeny fiú kapcsolata áll, amely által mindkettejük élete megváltozik,…..
1969-ben járunk. Először lép ember a Holdra, felépül a Berlini tv torony, véget ér a klasszikus Star Trek sorozat. Ebben az évben történt az is, hogy Mylark rákászhajót új, drága a kor igényeihez képest korszerű érzékelőrendszerrel szerelték fel. Semmi különös. Április…..
Publius Iskolaköpönyegforgatók 2012.09.01 16:39:12
Emlékszem, volt olyan tanárom középiskolában, aki Hoffmann Rózsához hasonlóan szintén visszahozta volna a kötelező iskolaköpeny-viselést, és még az is felsejlik előttem, milyen vehemensen bizonygatta - egyébként az egyik tanóra kellős közepén - hogy márpedig a szociális…..
a17d12is 2012.09.01 18:38:44
@Gondolkodni Próbáló Birca: En nem a kopeny mellett altam ki, hanem a zt modntam, hogy meg ha van dress code is akkor is erzodni fognak a tarsadalmi kulonbsegek. A 80-as evekben kotelezo volt a kopeny, nem volt mindenutt kaphato adidad cipo, de volt akinek szagos radirja volt, vagy menu cimkeje a fuzeten. Volt akinek tapetaval volt befedve a konyve fuzete, volt akinek csomagolo papirral.
A kulonbsegeket nem lehet eltakarni dress code-al vagy kopennyel. A kulonbseg van volt lesz - megkockaztatom, hogy igy van jol.
a17d12is 2012.09.02 09:12:26
@veerses: En nem is mondtam, hogy kirekesztettunk valakit akarmi miatt, hanem azt mondtam, hogy a kopeny ellenere is tudtuk, hogy kinek lesz eloszor szagos radirja, vagy akarmilyen uj divatos cucca es kinek lesz majd csak akkor, amikor mar nem annyira meno a szagos radir es a sarki trafikos is utannad hajitja, mert mar o sem tudja eladni.

Egyebkent nagyot zuhant itt a vita hangnemenek szinvonala, mind ervek es ellenervek elfogadhatatlan hangnemben zsigeri indulattol futottek lettek.

En nem szerettem a kopenyt es bar viselnunk kellett azert, hogy 'megvedje a ruhankat' vagy hogy 'egyenlonek latszunk' egyik szerepet sem latta el jol az emlitett ruhadarab.
Kedvenc Viktorunk már nem csak nekünk tartogatja szellemi sziporkáit, hanem külföldi sorstársait is szórakoztatja velük. A kettős beszéd csillió danos nagymestere újabban nem fárasztja magát a helyszínekhez és hallgatósághoz igazított szófordulatokkal, a Központi Ideológia…..
a17d12is 2011.11.12 13:28:06
@a szív fészkei: Én mindössze magát a kifejezést "elemeztem" és nem Orbán Viktor politikáját.
a17d12is 2011.11.12 22:27:03
@Rodeo36: Mindössze annyiról volt szó, hogy megakadt a szemem a kifejezésen, amit történetesen ismerek és egy kicsit elkeserített/kiábrándított, hogy az itt megszólalók többségének mennyi elég ahhoz, hogy fröccsöve dühongjenek és egymást szidják minden miatt.

Nem rajongok OV-ért, már 1989-ben sem rajongtam, és egyre jobban aggaszt, ahogyan viselkedik és amit tesz az országgal. Azonban az még elkeserítőbb, ahogyan az emberek képesek egymás torkának esni, ahelyett, hogy 4 évente valahová tennék az x-et a szavazófülkében, ha valami tetszik vagy nem tetszik nekik.

De a magyar már csak ilyen temperamentumos fajta.
Gyorshír A törvényalkotási hajrában elkövetett kapkodásból fakadó bakinak tulajdonítják kormánypárti politikusok, hogy a Nemzeti Életegészség Programjáról (NÉP) szóló törvénycsomag hétfői hajnali elfogadásakor, egy zárószavazás előtti módosító javaslatban elfogadták…..
a17d12is 2011.03.04 16:43:29
@Yogi:
Tehat a te nem dohanyzo ismeroseid hoznak erted 'aldozatot' - amit te 'ritkan, alkalmankent' viszonzol. A valaszod alapjan ok hoznak tobbszor erted aldozatot, mint te ertuk, hiszen neked 'eszedben sincs bemenni'.
a17d12is 2011.03.04 17:03:46
@Yogi:
Tenyleg nem ismerlek.

Te miert jarsz veluk kevesebbszer nem dohanyzo helyre?

Te 'aldozatnak' fogod fel ha neked kell bemenni egy nem dohanyzo helyre veluk?
a17d12is 2011.03.04 17:27:02
@Yogi:

A valaszaidbol eddig ugy tunt ki, hogy te kevesebbszer jarsz veluk nem dohanyzo helyre/kocsmaba, mint ok veled. Fentebb feltettem egy kerdest erre vonatkozolag, miert van az, hogy te kevesebbszer megy veluk nem dohanyzo helyre - ok nem igenylik a nem dohanyzo helyeket?
Egy kreatív mérnök elkészítette a Nő, mint veszélyes anyag adatlapját: sorba véve a legfontosabb fizikai, kémiai tulajdonságokat, a használati utasítást és a veszélyeket! Megpróbáltam lefordítani, akinek van jobb ötlete illetve javítása,…..
Sokan vannak, akik egyfajta felnőtt legót látnak az ikeás bútorszerelésben, és szívesen fúrnak-faragnak órákon keresztül. Mások viszont hidegrázást kapnak a puszta gondolatától is annak, hogy a vasárnap délutánjukat azzal kell tölteniük, hogy sok hülye kis csavart tekergetnek…..
a17d12is 2010.12.10 20:57:51
Látszólag semmi. Szeged Csongrádi megye székhelye. Esztergom egy gyönyörű történelmi város. Nyírbátor egy csendes nyírségi kisváros. Sem történelmi, sem szociológiai adottságaik nem azonosak. Mindegyik településen más értékek és más problémák találhatóak. Két dologban…..
a17d12is 2010.11.06 07:49:20
Az Orbán-kormány intézkedései mintha kissé megerősítették volna a karikatúraipart az utóbbi időszakban. Szavazzatok melyik a legjobb! A színvonalas és termékeny Fungie szerint az alkotmány sokat fog egyszerűsödni.  A devizahitelesek pedig különleges kéréssel fordulnak a…..
Piroslap Magyarország Alkotmánya 2010.11.04 15:37:00
Van, vagy nincs? Ez a kérdés önmagában a gyalázat. Pedig komoly politikai erő feszegeti. Valahogy olyan ez egy picit, mintha a bankrabló semmisnek tekintené a BTK-t, merthogy annak az alapjai az államszocialista időkben keletkeztek. A Törvény az Törvény. Ez az egy mondat…..
a17d12is 2010.11.05 07:24:38
Egy másik bloggon már elejtettem azt a megjegyzést, hogy a FIDESZ jelenlegi tevékenysége számomra olyannak tünik, mintha "nyomot akarna hagyni" maga után a történelemben és nem csak annyit, hogy a wikipedia Orbán Viktorról szóló cikke mellett annyi van, hogy mettől meddig volt miniszterelnök, hanem hogy "egy új Magyarország alapjait tette le" és érettségi anyag lesz 100 év múlva. A jobb oldal kommunikációja ma erősen arra épül, hogy "miénk az igazság és a másik oldal csupa az ország vesztét akaró emberből áll" már csak azt nem teszik hozzá, hogy "a cél szentesiti az eszközt és ezért viselkednek ők is ugyanúgy, mert meg akarják teremteni az egyensúlyt, és különbenis csak addig lesznek olyan korruptak, mint a másik oldal, amig be nem hozták a pénzügyi lemaradásukat" - utánna majd fair-ül játszva fogják legyözni az ellent.

A jövendő FIDESZ által irandó alkotmány miért ne lehetne jobb, annál ami van? És ugyan mi garantálja azt, hogy jobb lesz? Fentebb Servius Tobias Snape kommentelő társam kifejtette, hogy nem mindenki gondolkodik fekete-fehérben. Én is így vagyok vele. Nem örülök feltétlenül az alkotmányozásnak ilyen körülmények között. Ha mondjuk lenne egy forradalom - nem szavazúfülkében lezajlott - ahol az istenadta nép egy elég hangos és agresszív része, de nem feltetlenül többsége akár, úgy dönt, hogy elege van a jelenlegi rendszerből és van egy ötletük hogyan kellene ennek az országnak működnie, teszenk róla, felforgatnak mindent és irnak egy új alaptörvényt, akkor az más.

De akármennyire is igyekeszik most a kommunikációban úgy beállítani a FIDESZ, hogy az elmúlt 20 évben nem a törvény uralkodott, nem így volt. Volt törvénytelenség is, nagyon sokszor, minden szinten - a politikustol az egyszerű hétköznapi emberig. De mégis kialakult valami, az emberek egy része elkezdett felelősen gondolkodni, és tenni akar valamit. Sem Hollandiaában, sem Nagy Britanniában, amit ma a modernkori demokrácia bölcsöjének is mondhatunk nem 20 év alatt érték el, amit elértek. Nem volt zökkenőmentes az út számukra sem. Nem úgy történt, hogy "na jó akkor holnaptól itt demokrácia lesz, ezek a szabályok és betartjuk, ennyi, ez már változni nem fog soha" . Több évtizedbe, évszázadba került mire kialakult a ma érvényes szabályrendszer, amit a születö és felnövekvő generációk már magukénak tudtak.

Nem az alkotmány mondott csödöt Magyarországon, hanem az emberek. Nem csak a politikusok, hiszen ők is csak az emberek közül kerültek ki, nem egy külön kaszt, ahová nem lehet bekerülni akárkinek. Egy országnak olyan a politikai elitje, amilyet megérdemel. Ha a hétköznapokban Józsi számla nélkül akarja megcsinálni a munkát, "mert az jó önnek is kezicsókolom, meg nekem is" és van aki ezt elfogadja és megcsináltatja számla nélkül a munkát - akkor miért háborodunk fel, amikor egy politikus, vagy a tűz közelében ülő tesz ugyanigy "jó lesz neked is meg nekem is"? Ha számlával kérem a munkát, akkor ugyan drágább de ha nem lett jó, valami gond van vele, akkor nincs az a "mester" aki azt mondhatja, hogy "ezt a munkát nem is én csináltam, kezicsókolom". Dehogynem, itt a számla, rajta Kovácsjózsef politikusmester, ha elcseszte, akkor majd 4 év mulva újra próbálkozhat és ha az emberek elhiszik neki, hogy ő jó "politikusmester" akkor majd oda teszik az ikszet a neve mellé a lapon.

Engem ez az "irjunk új alkotmányt" dolog arra emlékeztet, mintha a FIFA úgy reagált volna a a VB után a video bírórót akaróknak, hogy "hm, nem jó a játék, csináljunk új szabályt, mert ez a játék így, ebben a formában nem működik jól, rendben akkor mostantól háromszög alapú pályán játszunk, 4 csapattal a játékot". Persze a FIFA sehogy sem reagált, ami még mindig jobb, mintha a fent emlitett "kezdjük elölről"-t csinálták volna.

Huh, belefáradtam Péntek reggelre ebbe egy kicsit, asszem megyek iszok egy kávét.
a17d12is 2010.11.05 07:26:36
@öcsi55: Ez a gondolkodás mód csak egy fokkal jobb az 1989 elütti egypárt rendszernél.
a17d12is 2010.11.05 08:31:00
@Akitlosz: Kedves Akitlosz,

A vezetők a "nép fiai" közül kerülnek ki. Mind az APEH, a kormány, az orvosok - az mind mi vagyunk. A politikusok csak tükrözik azt, amilyen a nép összességében maga. Nem varható el, hogy egy társadalomnak olyan elitje, uralkodó osztálya legyen, akik peldat mutatnak, és csupa jó szándékú emberből álljon. Egy alapvetően korrupt országban, ahol a hétköznapok korruptak (nem Magyarországról beszélek, hanem egy tetszőleges korrupt országra gondoltam) ott a politikusok sem kulonbek.

Ha az elit a nép fölé helyezkedik és a fölött áll, más mint a nép, akkor azt nem demokráciának hivják. A demokrácia csak tükrözi a társadalmom helyzetet, állapotat.

Azt modnani, hogy a fejetöl büdösödik a hal, olyan, mintha a rotthadás a fejtöl kezdödne, és közben nem így van. A rotthadás mindent áthat. A politikusok egy demokráciában nem másabbak, mint az egyének, akik tagjai annak a demokráciának.

Szerintem.

Ha nem igy lenne, akkor lenne uralkodo osztály, ahová bekerülni a hétköznapi embernek, egyszerű egyénnek nem lehet. Ma Magyarországon akárkiből lehet politikus. Tehát a politikusokból extrapolálható egy társadalom és forditva, a társadalomból megmondható, hogy milyen a politikusi rétege.
Az Alkotmánybíróság jogkörének korlátozása kapcsán elindult vitában szinte minden érvet ismerünk már. Tegnap hosszabb hallgatás után megszólalt a kormányfő is, és egyértelművé tette az álláspontját: támogatja a Lázár János által jegyzett módosítási javaslatot. Este a…..
a17d12is 2010.10.31 11:49:04
@kodó tamás:
:-)
Nem is tünt olybá, hogy vitatkoznál, csak kiegészítettem az általam korábban írottakat, mert úgy ítéltem meg, hogy talán nem fogalmaztam elég egyértelmüen.
Er, nem dohányzom. De egy jó pohár bor most nagyon jól esne.
a17d12is 2010.10.31 12:00:36
@halihalo:
Nem állítom, hogy tudom mi a vizió, azon kívül, hogy "hagyjunk nyomot a történelemben, de úgy, hogy egyértelműnek tűnjön, mi vagyunk a jók".
Korábban említettem Deákot, de talán I. István sem volt a legnépszerübb viziót kergető vezető a maga korában.
De hogy említsünk egy kevésbé sikeres, bár bizonyos körökben mindmáig népszerű vezetőt Adolf Hitler. (Kevésbé sikeres, ugye azért, mert elvesztett egy háborút, nem azért mert annak idején nem tudott volna egy nép többségét ugy megvezetni, hogy ay áldását ne adta volna rá, hogy AH felépítse nekik a szebb jövőt és a szebb társadalmat) Neki is volt viziója, mégha a világ egy másik része azt is gondolta róla, hogy "na, azert ezt már nem kéne".
Apróbetűs: Nem OV és AH között tettem egyenlőséget, csak példákat hoztam vezetőkre és viziókra.
a17d12is 2010.10.31 12:02:15
@kodó tamás: Nem vettem a lapot.
w Caligula a lovát ugratja 2010.06.25 05:30:00
Az keveseket érdekel, hogy az Alkotmánybíróságba vagy az Állami Számvevőszék élére pártlelkű droidok kerülnek. Hogy mire jók ezek a szervek, eleve nem sokan értik, ezek csak távoli Audi-kulcsok. A köztársasági elnök, az már látványosabb szerep, annak ellenére, hogy arról…..
a17d12is 2010.06.25 14:33:11
comment:com Újra vagy, Doki? 2010.01.11 14:34:00
Az előző részben megismerhettük a sorozat keletkezésének történetét, a főszereplőt és az alapvető kiegészítőket, úgysmint jármű, útitársak, főbb ellenségek. A kulturális hatást méltató rész alapján szinte érthetetlen, hogyan tűnhetett el a képernyőkről ez a kultikus…..
Mai felbolydult világunkban egyértelmű értelmezésre vár törvényhozó és jogalkalmazó, cigány és gárdista, pesti és vidéki, határon inneni és túli...: Ki magyar? Többé-kevésbé működő politikai, geográfiai, lingvisztikai, kultúrális próbálkozások után a végső és…..
a17d12is 2009.11.19 21:44:05
@Levéltetű: Nekem nem faj. Nem eltem akkor. Enkem Mo egesz eletemben ugy nezett ki, mint ahogy most nez ki.
a17d12is 2009.11.19 22:24:23
Magyarországon az biztos,hogy semmi nem biztos. A rendszerváltás óta eltelt húsz évben lényegében semmi nem változott Magyarországon. A bürokrácia és korrupció ugyanolyan méretekben keseríti az emberek életét mint a kommunizmus alatt. Az emberek jogai csak papíron, elméletben…..
a17d12is 2009.06.20 11:27:56
@Sütemény1975:

En a magam reszserol - 'kintrol beszelo okos' - csak azt tudom mondani, hogy nem fogok ugy tenni soha, mintha nem turo rudit vittem volna tizoraira az iskolaba, nem Susu, a sarkanyt neztem volna a tv-ben, ne emlekeznek a menomanora a Szombat Esti filmkoktel elott(ben?). Ott jartam iskolaba, ott voltam szerelmes a Katiba (mint mindenki mas), ott voltam uttoro, ott olvastam magyarul a Galaxis Utikalauz Stopposoknak-ot, amit a nyiregyhazi allomas elotti hasznaltkonyvesnel vettem a bejarat elott. En is neztem a Disney musort Vasarnaponkent, en is gyujtottem a Coca-Colas kupakokat az ajandekokert es alltam sorba a Buza Teren, hogy bevaltsam oket.

Nem all szandekomban egy honapra 'hazamenni' minden evben es majd rohogni. Ott maradtak a szuleim, az a keves baratom, meg nehany ember, aki szamit. Nem tudtam mindent magammal hozni, es nem is allt szandekomban.

A partvonalrol pofazok, igen - de egyenlore meg azt mondhatom, hogy eleg kozeli az elmeny Mo-rol, hogy ugy erezzem tudom mit beszelek. A gond majd akkor lesz, ha en is olyan leszek, aki azt hiszi, hogy tud mindent - remelem a haverom, aki eddig mindig megcsinalta nekem a 'reality check'-et, ezentul is meg fogja es raebredek majd mielott nagyon arrogans leszek.
a17d12is 2009.06.20 11:44:47
Modorosblog Az osztálytalálkozó 2009.06.16 12:50:00
Na ezzel szerencsére egyetlen kedves olvasónk se előzött meg -  továbbra is hihetetlen mennyiségű (és persze minőségű) írást küldtök, Józsival alig bírjuk őket olvasni és leközölni! De most jöjjön valami végre Modoréktól. Nemrégiben szerencsém volt egyik…..
A Közép-Kelettel foglalkozó katonai és biztonságpolitikai szakértőket az elmúlt hetekben-hónapokban leginkább foglalkoztató kérdések egyike az afgán nemzeti hadsereg tematikája volt. Hogy a világ jelenleg egyik legneuralgikusabban viselkedő államának, az Afgán Iszlám…..
a17d12is 2009.05.03 11:19:36
@bet-li, kínai játékos: Azert nem mukodik a Tokai minta, mert az afghan paraszt el fogja venni ugyan a penzt, de ha meg kereshet egy kis pluszt akkor meg is fogja probalni. Raadasul ugye az afghan paraszt ket tuz kozott van, egyik oldalrol ott van ugye a hadsereg (legyen bar Egyesult Allamokbeli, brit, afghan vagy akarmilyen) a masik oldalrol meg a taleban.

@Link Elek: Azt mindig kihagyjak az ilyen elemzesekbol, hogy a hadsereg egymagaban meg nem fogja tudni fenntartani a rendet, ha az orszagban nincs egy bizonyos nyugalom, kiszamithato mindennapok, egy biznyos eletszinvonal (ez alatt pedig a helyi viszonyok kozott megfelelo eletszinvonalat ertek) addig semmilyen hadsereg nem fogja tudni fent tartani a rendet. Egy ilyen kiserlet/program a brit CIMIC group tevekenysege - ugy tudom az Egyesult Allamok is mukodtet hasonlot, vagyis biztos vagyok benne, csak nem tudom hogy hivjak.
a17d12is 2009.05.03 11:43:59
@cirrus minor: RE "...eleve kizárt muzulmán kultúrában a demokrácia" ...

Az Europai kultura sem volt mindig demokratikus. A vallas sokaig igen nagy beleszolassal birt nemcsak a politikaba, hanem az emberke mindannapjaiba is.

A muzulman vilag belulrol sokkal masabb, mint amilyennek tunik egy laikus szamara. Ahogyan a Spanyol inkvizicio koraban is volt mas velemeny negy falon belul, de nyilvanosan senki nem merte kockaztatni jo darabig, hogy hangot adjon ketsegeinek. A mindennapokban akkor is - es a mostani muzulman vilagban is - mindenki azt nezte/nezi, hogy ki jott el a templomba/mecsetbe.

A masik oldala a dolognak, hogy Afghanistan elsosorban afghan allam, csak masodsorban muzulman.
Mig az iszlam tiltja a serteshus evest, addig az afghan azt mondja, hogy jo (de nem tudja mi az a sertes, naluk nincs). Az iszlam tiltja az alkohol ivast, de az afghanok az afghan uj evkor sajat keszitesu borukkal unneplik az uj ev eljovetelet, ami egybe esik a csillagaszati tavasz kezdetevel. Az iszlam tiltja a szerencsejatekot, de amikor egy csapat afghna osszegyulik akkor rogton kartyaznak, stb. Egy olyan nyelven szol a koran, amit nem ismernek, nem arabul beszelnek, nem az az anyanyelvuk - csakugy, mint a katolikusoknal is volt nagyon sokaig, ugye latinul ment a mise. Mindent osszefoglalava az afghan elsosorban afghan, masodsorban muszlim.
a17d12is 2009.05.03 22:34:54
@janos900: Eleg gyenge az eloado zakoja. Miert kell Mo-on meg mindig azt gondolni, hogy komoly dolgot (eloadast, szinhaz) csak oltonyben/zakoban lehet komolyan vegigcsinalni?
w Akinek nem inge 2009.04.15 06:30:00
Habemus. Bajnai Gordon miniszterelnök. És máris milyen nagy rá a kabát. Mint száraz kóró, úgy zörög a szószéken. Semmi szenvedély, semmi spiritualitás. Nem így képzeljük a miniszterelnököt. A kormányzó legyen operahős, aki boltozatos mellkasát nekidülleszti az…..
Amikor pár napja megkaptuk mailen ennek a hm... ingatlannak a hirdetését, csak annyi időm volt, hogy rápillantsak, és nyugtáztam, hogy egy elég érdekes kialakítású kertes ház, amelyik jó lesz majd valamelyik ingatlansalátába. Aztán amikor a karácsonyi ajándékok után ezt a…..
Elkeserítő tanulságai vannak annak a megható összeborulásnak, amit az amúgy minden percben egymásnak eső politikusaink produkáltak óriási sumákolás közepette. A vagyonosodási vizsgálatokkal eddig tetten ért, a tagi kölcsönnel machináló adócsalóktól a 2009-es adócsomag a…..