Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NIldikó

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokáig töprengtem, megírjam-e az alábbi posztot. Túl fájdalmas. Túl személyes. Aztán eszembe jutott a Hét Krajcár. Ha Móricz időgépre pattanhatna és közöttünk találná magát, bizonyosan blogot írna.  Kiadót nem találna. Ha nem a kormányt dicsőíti, bizony el nem…..
NIldikó 2017.02.23 09:08:12
Valóban, akár meg is történhetett...
Azzal is egyet kell érteni, hogy az egyén szintjén nem a pénzen múlik.
Hangsúlyozom, az egyén szintjén!
Mert nem vagyunk egyformák, nem tud mindenki bármilyen feladatot ellátni. Egyszerűen nem alkalmas valamilyen okból. Személyiség kérdése.
Mégis a pénzen múlik, és csak azon!
Amennyiben az ápolói szakma megkapná az megfelelő anyagi megbecsülés, ha nem lenne társadalmilag elértéktelenítve, akkor lenne elegendő jelentkező a képzésekre, és lehetne VÁLOGATNI.
Most nem lehet, mert lesszóval fogják az ápoló tanoncokat. Sokan kényszerből, átképzéssel lesznek ápolók. Természetesen köztük is van aki alkalmas a pályára.
Nem gondolom, hogy az az egyén a felelős, akivel a munkanélküli hivatalban közölték, hogy vagy elvégzi az ápolói képzést, vagy nem kap ellátást. Más képzés nincs. (Persze van más, csak "leszóltak" nekik, hogy ezt kell nyomni, mert nincs ápoló.)
A munkanélküli vállalja, jobb esetben megtetszik neki, és odaadással tágítja a fejét, mindent megtesz, vagy nem. Néha felocsúdik, hogy mit is keres itt, mindig is irtózott a váladékoktól, sosem tudott ismeretlenekkel azonnal kielégítő kontaktust létesíteni.
Az átképző intézmény is látja, hogy nem mindenki lesz alkalmas, ráadásul többen az tananyagot sem sajátítják el, van aki nem akarja, van aki akarná de nem képes rá. Mi lesz?
Semmi gond, mert a vizsgáztatóknak i "leszóltak"... kell az ápoló! Ápoló?
És "ápoló" lett, bár nem akarta, mert ő egészen más szakmát akart, és tanult, de elvitte a globalizáció.
... és fél, fél attól, hogy mi lesz, hisz emberek élete függ majd tőle, amiért felelősséggel fog tartozni. Vagy nem és úgy gondolja, hogy nem akartam ezt és fütyülök mindenre, főleg ennyiért...
Az iskolapadból frissen kikerült 40 egynéhány éves ápolókat ezután kiközvetítik, és el kell fogadniuk a felkínál állás, vagy mégsem, és távoznak nyugatabbra.
Aki marad, az maradt, válogatni nem lehet, mert kevesen vannak.
Az , hogy miként áll az új helyzethez, nem a fizetésen múlik...
Az, hogy kik közül lehet válogatni, nagymértékben a fizetésen múlik!