Regisztráció Blogot indítok
Adatok
villages

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már századszorra keseregtem azon, hogy Heller Ágnes miért nyilatkozik olyan gonoszságokat Magyarországról, aztán gondoltam: legjobb lesz, ha írok neki és megkérdezem. Kaptam választ is, ami nem válasz, de legalább egy kommunikációkezdemény. Megkerestem a Facebookon a Heller Ágnes…..
villages 2013.11.24 13:43:11
Tisztelt Fruzsina!

Bocsásson meg hogy levelezgetésemmel zavarom! Nagy érdeklődéssel olvastam az
„ Üzenetváltás Heller Ágnessel” című írást, amelynek egy későbbi részéhez, jelesül idézem:

„"Országszerte nagy a félelem, aki ellenáll a kormánynak, elveszítheti a munkáját, például akkor, ha tanár.", akkor ez elvileg kormánykritika, de egy olyan országot mutat, ahol rettegésben élnek az emberek, ami egyszerűen nem igaz. Ha egy országról azt gondolják, hogy ott rettegnek, akkor az, az országról fest rossz képet és elijeszti az embereket.”
Nos ere a kérdésre szeretnék érdemben reagálni!
A történet 2013 januárjában kezdődik, amikor is megalakultak a Klebersberg Intézményfenntartó központok, és átvették az önkormányzati iskolák feletti irányítást!
Én, mint fejlesztő pedagógus dolgoztam (óraadó tanárként) akkoriban egy olyan vidéki iskolában, ahol sérült gyerekek fejlesztése a cél. (hogy miért ebben a státuszban, arra magyarázat, a korábbi oktatási törvényben keresendő)
Biztos gyarlóságnak tűnik, amiről beszámolok önnek, hiszen a pénzről szól, de mi emberek sajnos ebből élünk, és fizetnünk kell mindenkinek törvényes módon.

A történet itt kezdődik.
A 2013 első havi bérkifizetést, amit már KILK bonyolított, egyre türelmetlenebbül vártuk, ami nem érkezett meg egész január hónapban. Azt nem állítom, hogy az egész tantestület nem kapta meg a javadalmazását, de legalább 15 kolléga került ebbe a helyzetbe. Sajnos nem csak a pedagógusok havi illetménye nem került kifizetésre, hanem a szakképzésben résztvevő többszörösen hátrányos helyzetű diákok ösztöndíja sem.
Persze mondhatnánk, hogy minden át-állás nehéz, és kerülhetnek homokszemek a gépezetbe, de azt hiszem, ebben az esetben nem erről van szó! Az országosan is ismert ügyről, ön is tájékozódhatott, mindkét oldali médiában. Az egyik tagadta, a másik állította!
-Természetesen csak a mi városunkba történtekről tudok hitelesen nyilatkozni!
A helyi intézményvezetők elégedetlenségére, és az országos médiabotrány után a helyi intézményfenntartó központ vezetője, utasította a város összes oktatási intézményének vezetőjét, hogy semmilyen médiának nem nyilatkozhatnak az üggyel kapcsolatban, hiszen mint kiderült, nem csak a mi iskolánkban fordult elő ez a helyzet, fizetések mindenütt késtek!
Ezekre bizonyítékok is vannak, amelyek fellelhetőek, jelen estben a két intézmény közötti elektronikus levelezésben, amiről másolataim vannak.

Telt, múlt az idő, és mi pedagógusok egyre türelmetlenebbek lettünk, sajnos még márciusban sem kaptuk meg néhányan, a 2012. december havi illetményünket, aminek az lett a következménye, hogy két kedves kollégámnál, fizetés hiánya miatt kikapcsolták az energia ellátást. Én szerencsésebb voltam nálam ez nem történt meg!

Ezek után egy páran úgy gondoltuk, hogy nem várhatunk tétlenül, megkerestük a helyi médiát, és lehetőséget kértünk élő adásban, hogy elmondhassuk a problémáinkat, amelyre KLIK helyi vezetőjét is meghívták. Az élő adás Március 25-én volt, ahol is a meghívott vendég nem jelent meg, viszont egy 22-én készült levelében, amit a rádió szerkesztőségébe csak később küldött, tagadta a 25-én, élőadásban elhangzottakat. Érdekes!
Természetesen ezek a levelezések, és utalási bizonylatok, ami a több hónapos késedelmes kifizetésről tanúskodnak, mind a birtokomban vannak.
Csak mellesleg jegyzem meg, mire a rádióriporthoz értünk, már csak ketten mertük vállalni a nyilvánosságot, a többi kollégámnak, akiknek szintén voltak az önkormányzati vezetésben jószándékú ismerősei, szóltak, ha még is vállalják a riportot, baj lehet belőle.
Tények: a 2012 december havi fizetésünket 2013 március 28-án utalták. A későbbi kifizetések is mind késtek, minimum egy hónappal, de jellemzőbb volt a majd kéthavi csúszás! A riport, ezen történések, ok-okozati összefüggéseit akarta megkeresni, megkérdezni az illetékeseket, mi az oka a késedelemnek, de megfelelő partner hiányában erre nem volt lehetőség, így válaszokat nem kaptunk kormányzati, ha úgy tetszik munkáltatói oldalról!
Gondolom, ön is, mint törvényes adózó, akinek kötelessége betartani a befizetési határidőket, - mert ha nem……………… akkor tudjuk a következményt, - érti miről is beszélek.
És még egy momentum: A riport végén, ironikus módon megkérdezték tőlünk, hogy vajon lesz-e szeptembertől állásunk?
Jelentem, 2013 szeptemberétől nem állok alkalmazásban, először nem voltam paranoiás, hiszen az volt az információ, szimplán káosz és a dilettantizmus van jelen még mindig a közoktatás irányításában, mígnem egy önkormányzati, a vezetésben résztvevő régi ismerősöm novemberben megsúgta, hogy kár volt azért a rádióriportért, mert valószínűleg feketelistára tettek!

Hát ennyit a pedagógusok félelmeiről, amiről eddig én is azt gondoltam nem létezik ebben az országban!

Tisztelettel: Falusi László!
villages 2013.11.24 13:51:38
villages 2013.11.24 13:55:09