Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Steam OS

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sefatias A Biblia nem elég. 2013.11.22 10:27:11
A Biblia nem elég. A Biblia senkinek sem elég. Az egy más kérdés, hogy van, aki ezt beismeri, és van, aki nem. Például a római katolikus egyház nyíltan vallja, hogy bár a Biblia Isten Szava, ám mégis kell hozzá valami, ami segít eligazodni néhány nagyon fontos kérdésben. Ezért a…..
Steam OS 2013.11.28 22:51:49
@sefatias: Az egyébként, hogy igazam van-e pont nem érdekel. Ezért is felejtettem el beleírni. :) Mert az van és ezt mindenki tudja, aki eltöltött egy napot is a mi bőrünkben és ment legalább egy kilcsit a mi cipőnkben.
Steam OS 2013.11.28 23:14:49
@csaposnak: Köszi tesó a helyreigazítást, igyekszem megfogadni a tanácsaidat. Ha mindent pontosan értesz és levágtál, akkor rendben van a dolog. Ha valamire kíváncsi vagy a véleményemből és te is a nézeteimről akarsz vallatni, mint ahogy mások is az én véleményemre kíváncsiak, akkor olvasd el a fentebbi HSZ-eimet figyelmesebben újra, minden amit tudnod kell bennük van. Egyébként teljesen érthetetlen, hogy egy hozzám hasonló arrogáns bunkónak mi a csodáért érdekel a véleménye. Minél rosszabb, annál jobb? Te tudod. Kívánom, hogy találd meg mindazt amire vágysz az életedben és minden álmod valóra váljon :)
Steam OS 2013.11.29 14:53:46
@bjanek: "nekem most már csak egy észrevételem van az olvasottakkal kapcsolatban, attól még, h vmi elképzelhetetlen számomra, nem jelenti azt, h nem létezik, v nem úgy van. sajnos már legalább egyszer belefutottam ebbe..."

ok. ha valóban ez az utolsó kérdés, akkor válaszolok, de végeztem, mert konkrétan szövegértés és még súlyosabb gondokat érzékelek, amire nem az én dolgom a figyelmet ráirányítani.

Az elolvasott post után, mivel nem volt kifejtve Sefa végső célja, hogy miről is szeretne a végén írni, általánosságokban fogalmazva, de konkrétan rákérdezve a céljára, véleményeztem. Nem abszolút értelembe véve megkérdeztem, mi a cél, amihez nem elég.

A válasz: Az Istennel való barátság.

Az én válaszom lényege erről szólt.
Ahhoz még sok is!
De elegendőnek biztosan elegendő.

Mivel a cím provokatív és vitákat gerjeszthet sokan éltek is vele, nem a megértést, hanem az okoskodás élményét megcélozva.
NA ITT BÁNTAM MEG, HOGY FOLYTATTAM.
Ettől a ponttól kezdve igyekeztem szabadulni a rám kíváncsi jószándékú emberektől.

Mivel a fentebbi példám Ábrahámról Isten Szavából cáfolta a cím tényként való kijelenthetőségét. Javasoltam egy olyan szerencsésebb felvetését a témának, ami akár kérdésbe ágyazva, de ugyanúgy lehetőséget ad Sefának a gondolatai végső kifejtésére. Semmi bajom azzal, hogy Sefa kutakodik. Egyébként, mi jól megértjük egymást privátban ettől keményebben fogalmazva is.

Hogy miért kényszerítenek újabb és újabb beszólogatásokkal, hogy találjam ki a post író végső célját és annak konklúzióit, vagy ha néhány dologban eltérő véleményem van, miért okolnak olyanok érte, akik fenntartják a tévedéshez való jogot, tényleg nem értem.

Vagy miért vádolnak Sefa bántásával, olyan estben, amikor egy véleményével fogalmazok meg módosítást és magát a személyt egyébként kedvelem és tisztelem, hát ezt sem értem. Ill. van tippem, de azt megtartom. Ezekben az esetekben én eleve fegyvertelen vagyok és ha volna fegyverem sem harcolnék, mert nekem megalázó.

Ez az én szemszögem és egyáltalán nem gondolom, hogy tévedésekben lennék, vagy azt kellene látnom, hogy most és itt olyan tapasztalatok értek, amiket sehol máshol nem tapasztaltam volna és most megvilágosodtam.
Sőt. Egy olyan dolog köszönt vissza, amit külső szemlélőként akár a JJ. blogon is sokszor láttam és egy alkalommal szegény Sefát találták meg vele és akkor már tudtam, hogy mi az amiből én sohasem kérek.

A süketek párbeszéde, amikor csak azt hallják, amit hallani akarnak nem vezet sehova. Én évek óta így látom ezeket a blogokat és ezt Sefának már nem egyszer-kétszer mondtam el. Azt mondta ő vállalja és megpróbálja kezelni.

Nekem ez nem ennyire fontos.