Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dingó

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elöljáróban: holnap az eseményről készült videót láthatjátok majd a Reakció blogján. Addig is Vadnyúl és az Index fotóival illusztráljuk az eseményeket.Turul beszél, Ergé vesz.Véget ért a magyar Monty Python e heti epizódja - legalábbi számunkra. Délután három órakor…..
Borkóstolásra invitáltam barátaimat. Nincsenek magasztos célok ilyenkor: jót enni, jót inni; közben megváltjuk a világot. Általában az első két cél szokott is sikerülni, pedig lehet, hogy a harmadikkal több sikerünk lenne, globálisan. Most sem volt ez másként: a megsütött…..
Azt eddig is tudtuk, hogy a Bortársaság jó lóra tett a St. Andrea pincészettel. A profin dübörgő marketinggépezet és a jó borok hamar a hazai mainstreambe röpítették Lőrincz György nevét. De hogy a népszerűség a szentandi-szortiment árát ilyen magasságokba fogja katapultálni,…..
Lassan annyi pompás bor csúszik le az alkesz torkán, hogy hajlamos lesz megfeledkezni a pannon borfogyasztás neonfényben úszó mainstreamjéről. Ilyen mineralitás, olyan kifinomultság, néha már ismeretlenül is kocsisbornak tekintünk mindent, amiről nem igazolható, hogy milyen madár…..
Checkpoint Charlie Zorán kongása 2008.03.15 15:38:00
OK, rosszul kalkuláltam - persze, ami késik, nem múlik. Úgy gondoltam, hogy Horváth Kornél megelégszik azzal, hogy összegründolta remek társaságát, hogy az aztán mindenféle állami soron kívül osztogatott dzsessz-juttatást besöpörjön. Ilyen a társaságnak juttatott Columbus Jazz…..
Ideje lesz megismerkednünk a "carbon footprint" fogalmával, amely az utóbbi néhány évben vált az üvegházhatást fokozó emberi tevékenység gyűjtőnevévé. A "széndioxid lábnyom" azt méri, hogy egy adott termék előállításáért mekkora árat fizetünk…..
Arra gondoltam hirtelen, hogy ezentúl kizárólag olyan borokról fogok írni, amelyekben nem tükröződik semmiféle terroir (inni azért iszom ezeket is, még szép), inkább megyek a hiperbe, veszek ezt-azt, amit meglátok, oszt jól érzem magam, a büdös francba az ideológiával, tényleg.A…..
Lackó nevű hozzászólónk egy dolgozatát már publikáltuk, most meg itt a másik. A merész borbarát szupermarketbe keveredett, és jól jött ki belőle. Lelkes beszámolója nem nélkülözi az önéletrajzi elemeket.A feleségem olthatatlan vágyat érzett a minap egy jó rántott húsos…..
Olyan párosítást sikerült bontanom, mintha egy este néztem volna meg egy Spielberg- és egy Hal Hartley-filmet. Melyik a jobb? Valamelyik Indiana Jones vagy az Egyszerű emberek? Én azt mondanám, nehéz dönteni, sőt inkább fölösleges. Ám a két kategória fanatikus fogyasztói nagy…..
Hetek óta fehérboron vagyok, csúnyán felhúztam magam megint néhány magyar vörösön. Kitartóan kísérleteztem, de normális árú és elég jó vörös csak nem akart összejönni, volt viszont olcsó és pocsék, drága és alig közepes, baromi drága és baromi közepes, minden.…..
Ha már karácsonykor sikert aratott egy hasonló természetű poszt – legalábbis aktívan kommentelt a nyájas olvasó –, megírom a párját az év utolsó napjára is. Az az igazság, hogy 31-én, azaz máma magam nemigen iszom, vidéki évbúcsúztatás lesz, autósan, de…..
w Született december 25-én 2007.12.24 12:00:00
Idegölő, kimerítő munka az ajándékvadászat, a fenyőfa utáni kajtatás, a díszítés, a rokonlátogatások szervezése, a menü összeállítása. Alig marad egy-egy perc, hogy megálljunk, és gondoljunk Rá. Aki Istentől született, megváltott minket, és felméne a mennyekbe. Hány…..
Ezt a szöveget csak azért írom, hogy legyen mihez hozzászólni. Már ha van/lesz kedvük. Szóval, szerintem úgy van, hogy karácsonykor tényleg azt isszuk, amit megérdemlünk és ami arra érdemes. Én például most találtam ki, hogy mit: a Tokaj–Nobilis 2005-ös hárslevelűjét és…..