Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hasding

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A vandálok hispániai történetének tanulmányozása közben felkeltette a figyelmemet egy egészen addig csak mellékes információként kezelt, sokáig lényegtelennek tűnő adat: a vandáloknak két csoportja volt, a silingi és az asdingi vandálok. Mivel azt már korábban megértettem,…..
hasding 2013.11.22 18:22:44
Kedves Tóth Gyula!

Sajnos belefutottam ebbe a kis blogba az internet széles ösvényein és nem bírom megállni, hogy hozzászóljak..
Ennyire tudománytalan eszmefuttatást még sosem olvastam, ebből a szempontból kuriózum. Gyakorlatilag egyetlen mondata sem áll közel a valósághoz, sajnálom, hogy embereket lehet ezzel butítani és ezt kutatásnak nevezni. Ráadásul még pénzt is kérni e kutatáshoz egyenesen felháborító!
Nem szeretnék regényt írni, erre itt nincs is lehetőség, ezért csak néhány apróbb gondolatot emelnék ki.
Például a Siling vandálok északabbra éltek, mint a Hasdingok. Előbbikről kapta nevét Szilézia.. A Hasdingok pedig az ÉK-Kárpát-medencében éltek. Innen mentek Nyugatra. A két törzsszövetség közül egyik sem élt sosem a Kárpátoktól keletre...
Csanád8 kommentjére reflektálva: a Riphaeus hegység a Kárpátokat jelenti. Egy picit többet kellene olvasni, a google jóbarát!:)
Illő volna a germánoknak kicsit utána nézni és a latin forrásokat elolvasni, mivel ezek kivonataiból készültek a magyar krónikák. Tacitus például ékes magyar nyelven is olvasható.
Nincs értelme minden egyes mondatot ezer ténnyel cáfolni, mert így vagy úgy a kommentem a blog kedves olvasó közönsége bizonyítékot eltüntető, álltudományoskodónak fogja tekinteni. Ezért csak arra kérném a blog kedves olvasóit, hogy igyekezzenek forráskritikával élni és próbáljanak a dolgok mögé látni. Google jóbarát, könnyen találnak tudományosabb cáfolatokat az itt leírt mondatokra!