Regisztráció Blogot indítok
Adatok
johii

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tyúkudvar Füvesedő tyúkudvar 2014.11.11 07:00:00
A címadás ne tévesszen meg senkit. Gördülő kövön nem nő moha, kikapart és tyúkok pusztította talajon sem nő semmi. Gondoltam én. Az udvarunk kopár pusztaság volt ezidáig. Tavasszal kezdődött. Apró kis csomók bukkantak elő, nem tulajdonítottam neki különösebb figyelmet,…..
 Kedves Éva! Két éve vannak tojótyúkjaim, mindig fiatalon, 6-8 hetesen vettem őket, semmi gond nem volt. Teljesen tanyasi pipik, legelő, túl nagy hely, minden adott. Egyedüli problémát a róka jelentette, 35-ből 10-t elvitt, első alkalommal 7-8-t. Ebből kiindulva, hogy még se 1800…..
Az alábbi tyúkólat a blog talán legfiatalabb olvasója készítette édesapjával. Bár korábban megkért, hogy életkorát ne áruljam el, ezt nem is teszem, de annyira örülök, hogy fiatalok is olvasnak és írnak ilyen témában! Spongyabob tyúkos blogján olvashattok többek között a…..
johii 2014.08.27 21:10:32
@Donkey Hote: Nekem is voltak fürjeim. Nálam valószínű kevés volt a helyük és agresszívak lettek egymással. Így néhányat le kellett vágnom belőlük, hogy elférjenek. De a te ólad nagyon szép tágas.
JOhi
Igazi mérföldkő a blog életében ez a mai nap. A most látható tyúkól tervezője és megalkotója ugyanis egy korábban itt bemutatott ól alapján készítette el tyúkjai lakhelyét. Ezt is megértük! A tyúkól építőjének Johi ólja adta az ötletet, köszönjük Johi! Emlékeztek…..
Miután tisztában vagyunk azzal, hogy a tyúknak sok fehérjére,állatira fehérjére is szüksége van, a tojótápot meg annyira nem favorizáljuk (azért annyira nem ördögtől való), találtam egy újabb lehetőséget a régi időkből, amivel biztosíthatjuk tyúkocskáinktéli…..
johii 2014.05.06 21:17:09
@Rosa Rugosa: Azt hiszem a kitint használja a gyógyszergyártás, bár főleg a rákok kitinpáncéljából nyerik ki. Amolyan csodaszerek alkotórésze, amik "mindenre" jók. Pl.: Chitosan

De már nem emlékszem, hogy miért adtuk le kis befőttesüvegekben,kb. 10 éves lehettem. Ez a 80-as évek közepén volt.
Szedtünk még csigát, meg vadgesztenyét is, ezekből volt zsebpénzünk.

Johi
Tyúkudvar Friss tojás eladó 2014.04.03 08:41:22
Nem tudom ti hogy vagytok ezzel, de ilyenkor tavasszal minket elönt a tojás.  Mit csináljak vele, szeretjük, sütünk, de rengeteg van. Ilyenkor eladom. Festettem egy kis táblát, amikor van felesleg, akkor kiteszem a kapura. Aztán jönnek az érdeklődők, ilyenkor különféle…..
johii 2014.04.05 21:03:12
@Bögni: Én még sosem csináltam száraztésztát, frisset se. Hogy kell?

Amúgy én is elosztogatós fajta vagyok, cserébe persze mindig kapok valamit, ami nekem nincs. A fürjtojásokért is kapkodnak, de csak kevés van belőle. johi
johii 2014.04.06 21:29:20
@zsuzsibuvar: Köszönöm a receptet, kipróbálom. Akkor lehet, hogy most nem osztogatom olyan bőkezűen a tojásokat.
Johi
Erre nemrégiben Zsuzsibuvar hívta fel a figyelmemet. Hmmm. Szerintem eléggé vicces, de lehet annak a tyúkomnak, aki különösen vonzódik a betonúthoz és járdához, sőt, a városias környezethez, neki talán tényleg segítene, nehogy elüsse valaki. A kóbor kutyákat nem hiszem, hogy…..
johii 2014.03.10 21:12:08
@Rosa Rugosa: Szerintem a tyúkok lecsipkedik magukról az efféléket. Egy törött lábú tyúkom, a lábáról a kötést állandóan letépegette. Egy másiknak tapasztalatlan koromban bekötöttem a kopasz nyakát, mert azt csípték véresre a többiek. Na a kötés olaj volt a tűzre, teljesen bevadultak tőle a többiek. (Végül szegény kopasz nyakú levesben végezte, mert annyira nem fogadták be a többiek.)
Szóval, ha valaki elit környezetben, a Rózsadombon, összkomfortos ólban élheti világát, oda dukál a szmoking.
A porfürdőzést és a tollászkodást pedig hagyjuk meg a falusi aprójószágoknak a komposztdombon!
johi
A következő írást Johi küldte, sűrű bocsánatkérés részemről, hogy csak most teszem ki, a cím is az ő nagyszerű ötlete!  Egy régi bölcsesség szerint a feleségek házasságuk elején abban reménykednek, hogy férjük majd csak megváltozik, de nem fog. A…..
johii 2013.11.21 19:54:57
@zellerlevél:

Kedves Zellerlevél!

Azért lett fedett a kifutó, hogy nyáron ne kelljen korán felkelnem és kiengednem őket, ugyanis a nyestek és effélék miatt éjszakára bezárom őket. A hátsó ajtók hasznosak a takarításnál és a tojáskivételnél, nem kell a a dagonyában lépkedni.Most kicsit szorulnak a sok esőtől, érdemes kicsit kisebbre szabni őket.

A szomszédok csak a kakasszót nem tűrték, sajnos ezért levágtam a szép kopasznyakút. A hátsó szomszéd van csak közel, mert nyeles telekre építkezett, látszik a képen a háza. A kerítés kb. 6 méterre van és kb még egyszer annyira a háza. Szerintem a tyúkok nem büdös állatok. A másik szomszéd kutyája a mi kerítésünk mellé kakil, na annak van szaga. Kertvárosban lakunk, disznót is lehet a szabályzat szerint tartani, de az utcában nincs senkinek, baromfik vannak csak itt-ott.

Különben a fedett udvar nem nedves, ezért nagyon poros, kell néha locsolni.

Johi
johii 2014.02.02 21:22:06
@gyalog.galopp: Köszi az 5letet. A festés gyakorlatilag meszelést és lenolajozást takart. Fertőtlenítés belülről, kívülről pedig időjárásvédelem gyanánt.

A tetőn a zsindely szép és eddig még jól vizsgázott. Volt itthon maradékanyag.

Johi
johii 2014.02.02 21:27:33
@zellerlevél: Szia Zellerlevél, megérte erősebb hálót venni, mert nem csak a nyestektől véd, hanem nálunk a gyerekek is nekidőlnek néha. Szépen tartja a formáját.

Nálam a tojófészek nem lóg ki a falból, de az ajtó külön nyílik, hogy a tojásért ne kelljen bemenni a kakis udvarra.