Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eastern Magister

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 76 éves Ronald Lawrence-t 19 rendbeli szexuális visszaélés vádjával tartóztatták le A 76 éves vént kedden tartóztatták le 19 rendbeli szexuális visszaélés gyanújával, miután az oklahomai nyomozók jelentéseket kaptak arról, hogy több mint 30 évvel ezelőtt molesztált…..
Eastern Magister 2013.12.05 16:41:32
@karalabe4: Igen, van egy viselkedési norma. Felemelkedhetne ehhez, ha akar. Önön múlik, hogy igazodik-e.
Eastern Magister 2013.12.14 16:25:12
@sefatias: "Gondolom neked sem volt könnyű feldolgozni ezt az egészet. Segíts te is ebben másoknak, és mi is segítünk neked."

Mások megsegítése érdekében, megfogalmazódott bennem néhány kérdés.

A Biblia hitelességét bizonyító tanításokat Jehova Tanúinál ismerjük.

A kérdéseim a következők.
1. Akik elhagyták az Egyházat, ugyanazokat a bizonyítékokat tartják hitelesnek és ezek szerint hiszik, hogy van Isten és a Biblia Isten szava?
2. Mik azok az érvek, amiket Jehova Tanúi nézete szerint már nem tart valaki bizonyító erejűnek?
3. Vannak-e új felismerések e két alapvető kérdés bizonyítására?

Summázva: Ha bizonyítani kellene az Isten létét és a Biblia hitelességét, mit mondanának most?
Eastern Magister 2013.12.18 22:56:45
@sefatias: Érdekes. Az ilyen szintű kérdésekre senki sem akar érdemben válaszolni. Mit gondol? Mi lehet az oka e jelenségnek?

Ezt miért írta?

"Viszont a kanonizálásról semmit nem tanultunk. A társulat bölcsen kerülte a témát, mert aláásta volna a szervezetbe vetett hitet a kanonizálás módja, körülményei..."

A Teljes Írásból pont arról tartottunk előadásokat, hogy egy bibliai könyv miért hiteles /kánoni/ része Isten Szavának. Nem?

"A kanonikus irat azt jelenti, hogy a kánonhoz tartozó bibliai iratról van szó. A kanonikus gyűjtemény kifejezés arra utal, hogy a Biblia teljességében tartalmazza az Istentől ihletett iratokat."
Napiszöveg: November 18., hétfő"Akik élnek a világgal, mint akik nem élnek vele teljesen" (1Kor 7:31).Az éber keresztények a felsőoktatást tekintve nem "élnek a világgal" teljesen. Napjainkban sokan úgy vélik, hogy a felsőoktatás elengedhetetlen feltétele annak, hogy…..
Eastern Magister 2013.11.21 08:56:22
@LPoti: @Oswald Spengler: Köszönöm szíves válaszukat! Bámulatos, hogy milyen készségesen és egymással egyetértésben támogatják, az ide látogató hozzászólókat. Kellemes meglepetés ért.
Van néhány olyan ember az ismeretségi körömben, aki óva intett, hogy ide látogassak. Persze ők Jehova Tanúi és azt mondták, hogy ez sátáni, hitehagyott oldal. Lehetséges ez?
Eastern Magister 2013.11.21 22:56:56
@Cogito.: Valóban igazuk van. Nekem kell eldöntenem, hogy miként tekintek ezen oldalra. Köszönöm, hogy segítenek nekem ebben. Nem kívánok feszültséget generálni senkiben, az általam leírtakkal. Elnézését kérem, ha kissé modorosnak tartja, hogy magázódom, de a mai fiatalabb korosztálynak ez sajnos maradi módja a társalgásnak. (Pedig a magyar nyelv egyik szépsége pont ebben rejlik, hogy az udvarias, másokat tiszteletben tartó eme stílus, emelkedett gondolatcserét eredményezhet.)
@Columba: A ajánlott oldalt el fogom olvasni és a gondolataimat, kérdéseimet közzéteszem.
Megköszönöm az irányomban tanúsított türelmüket és figyelmüket.
Eastern Magister 2013.11.25 22:09:55
@Columba: Figyelmesen elolvastam a javasolt cikket. Alapos érvelés és okfejtés. Találtam egy mondatot, ami mintha nekem íródott volna.

"Másfelől azonban ha Önt érdekli a valódi igazság és szeretne kutatást folytatni Jehova Tanúi és az Őrtorony Társulat hittételeihez és szokásaihoz kapcsolódó tényszerű információkról, akkor Önnek semmi oka sincs félelemre vagy arra, hogy bizalmatlan legyen az ezen a weboldalon megjelenő információkkal kapcsolatban."

Így eldöntöttem, hogy maradok egy időre és itt-ott beleszólok egy-egy témába.