Regisztráció Blogot indítok
Adatok
azram

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai történet a Magyarország és én pályázatra érkezett, de talán kevésbé direkt szól Magyarországról, mint az eddigiek – ugyanakkor ha a teljes történetet nézzük, akkor Andrásé (akinek köszönet a fotóért) elég sokat elárul a magyar helyzetről és viszonyokról. Szavazni…..
azram 2015.05.18 12:57:00
@maxval bircaman szerkesztő:
A kiskapuzás nem azt jelenti, hogy alkalmazkodni kell a munkáltatóhoz.
A kiskapuzás az az, hogy kicsit feketén, kicsit szürkén, kicsit okosban csinálom az üzletet, le ne bukjak, de jól is járjak.
Ennek semmi köze ahhoz, hogy bizonyos elvárásoknak meg kell felelni mindenhol. Konkrétan ahol én élek ott erre semmi szükség, mert az adóterhek elég alacsonyak ahhoz, hogy fel se merüljön a trükközés.
azram 2015.05.18 12:57:00
@maxval bircaman szerkesztő:
Magyarország a világ egy különleges szeglete, ahol mindenki sáros, mert nem tudsz nem sáros maradni.
Az a furcsa helyzet állt elő, hogy az elmúlt bő egy hétben önálló életre kelt egy közel két éves poszt, aminek az a címe, hogy Miért költözöm vissza Magyarországra? – és noha volt már ilyen, engem mégis a mai napig meglepnek az ilyen jelenségek. Egy Angliában élő és…..
azram 2015.02.02 14:10:03
@NIKI LAURA:
"Csakhogy az altalanos betegellatast az ugyeletes fonover,es a noverek viszik ejszaka.
Kecskemeti korhazba fobenjaro bunnek szamit az ugy.orvos felkeltese,kizarolag exitalas elotti allapot,vagy sulyos,uj beteg erkezese lehet az ok."
A főnővér nincs bent éjjel. Beteget az osztályra csak orvos tud felvenni. Egyéb marhaság, amivel itt butítod a népet?
Jönnek és elmennek. Fiatalok, akik már nem itt élnek, nem itt dolgoznak. Hazalátogatnak, esznek túrórudit, napérlelte barackot, édes dinnyét. Megnézik a Balatont, sétálnak egyet Budapesten, élvezik a melengető napsütést, majd felszállnak a repülőre és néhány órán belül…..
azram 2014.08.07 06:12:26
@Valakiateleprol: Honnan akarnak majd odamenni, aminek te majd örülsz? Bangladesből? Szudánból? Aki Mo-ra jön külföldről, az addig marad, amíg nincs a kezében az Uniós útlevél.
Mármint Anita és családja Ausztráliában. Határátkelésük az alaposan végiggondolt és megtervezett fajtából való, de nem csak ezért érdemes elolvasni a történetet. (A nyitóképen kívül mindegyik fotó Anitáé, amit külön köszönök.) „Pénteken délután lementünk a…..
azram 2013.11.20 10:04:35
@NIKI LAURA:
Szia! Az a kislány turistavízummal ment ki vagy jobb esetben talán diákvízummal. Anitáék viszont gyakorlatilag letelepedési vízummal. A különbség óriási. Az egyik egy rendkívül instabil státusz, a másik meg épp hogy nem állampolgárság.
@Babette_:
Az ausztrál vízum megszerzésének legritkábban feltétele a kinti munka megléte. (Gyakorlatilag képtelenség, hogy 15.000 kilométer távolból neked munkát adjon bárki.) A bevándorlás szakmai alapon zajlik, pontrendszer alapján. Nem akarok itt reklámot csapni, ha érdekel bővebben adhatok erről linket, ahol bővebben olvashatsz a kijutás lehetőségeiről.
azram 2013.11.20 14:05:20
@Mr. Long [akit nem diszkriminalnak]: Az elmúlt 2 évben ausztrál bevándorlási cégnél dolgozom, mi úgy tapasztaljuk, hogy multikon belül lehet mozogni (értsd: a Microsoft v Pfizer Hungaryból átvesznek Ausztráliába) vagy legyen olyan szakmád, ami extrém módon keresett (pl. repülőgép-szerelő), vagy világszinten legyél elismert szakember.
Ausztrália fura hely, tesznek mindenkinek a papírjaira, mindent el kell ismertetni velük is, hiszen messziről jött ember, azt hamisít, amit akar. IELTS nélkül szinte lehetetlen a komolyabb szakmákat elismertetni és bizony mondom néked, az IELTS nem sétagalopp, pláne ha 7.0 kell mindenből.
Végezetül a távolság igenis számít, mert ha kapsz is állást könnyen lehet, hogy több körös interjú lenne és Ausztráliába nem tudsz kiugrani csak úgy, mint Dublinba.
Szóval persze, lehetséges, de az esetek túlnyomó többségében állás nélkül kell nekivágni.