Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kendalh

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Így robban darabokra egy PS4 2013.11.19 11:50:14
Talán ismeritek itt páran Richard Ryan YouTube-csatornáját, a RatedRR-t. Elég népszerű műsor, 277 ezer lájkolója van a Facebook-oldalának, a műsor témája pedig a fegyver. Sőt, ez már fegyverpornó: Ryan nagy élvezettel mutatja be 50 ezer fps-re lassítva a különféle…..
Kendalh 2013.11.20 09:15:04
@TheElf: Aztán arról meg lehetne vitatkozni, hogy a közgazdasági értelemben vett értékteremtés tényleg értékteremtés-e..
Bár ez problémakör túlmutat a topicon, de pont az a mai gazdasági mechanizmussal a probléma, hogy adott "X" megtermelt fizikailag előállított javak értékével fedezzük az "Y"-nyi hozzáadott értéket (szolgáltatások, R&D, stb), ahol Y >>>> , X.

Ez kb olyan, mintha azt mondanám hogy van 2 zsák búzám, megpörgetem a fejem fölött, amitől jobb elrendezésbe kerülnek és ettől már 3 zsák búzát ér.
Kendalh 2013.11.22 08:49:47
@TheElf: Szerintem nem nagyon sikerült megértetnem magam. Nem azzal van a probléma, hogy vannak hozzáadott értékek, hanem hogy a hozzáadott értékek többszörösét teszik ki a tényleges fizikai értéknek. Aránytalan.

És az R&D-vel sincs bajom. Kell az, de mitől jobb szétlőni valamit, amit sokáig fejlesztettek mint mondjuk egy pl egy kaspót? Mindkettől darabokra repül, porzik, visszarúg, lehet lassítva felvenni.

Szerintem nagyon nem mindegy, hogy az ember a lövészetet a lövés, vagy a rombolás miatt szereti..

A fapados példa meg nekem erős általánosítás. Én nem sok olyan emberrel találkoztam az életben, aki olyan szolgáltatásért sírt, amit tudatosan nem fizetett meg. Persze biztos én vagyok a mázlista.

@manson karcsi:
Igen, de ettől még nem lesz jó :)

@Gault:
Az az első videó nem kamu? Mármint értem én, hogy iPhone felvétel, de a videóról nekem nagyon úgy tünik, hogy 1x sem találja el a baseball ütővel a konzolt, csak mellette csapkodja a betont.