Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kezdő Kispapa

38 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amióta eM-et hazahoztuk a kórházból minden este itthon aludt. Persze ez természetes. Nem is volt cél vinni mindenfelé egy újszülöttet. De eljött annak az ideje, hogy felpakoljuk a teljes menetfelszerelést, s elmenjünk több napra máshová. Ennek az apropója az volt, hogy vidékre…..
Nem is vehető észre milyen gyorsan telik az idő. Csak ha visszagondolok, akkor döbbenek rá, hogy nem is olyan kevés idő telt el a szülés óta. Emma ma töltötte az 1 hónapos kort. 31 nap. A blog írásakor ez kb. 754 órát jelent. Ennek nagy részét alvással töltötte eddig eM.…..
Végre én is kivehettem a részem Emma nyugtalan és ideges állapotban való megnyugtatásából. Már múlt héten mesélte Anita, hogy sokszor nem tudott mit kezdeni Emmával. Nem mindennap fordult elő, de mindig napközben amikor én munkában voltam. Ilyenkor Emma jól eszik s szépen el is…..
Kár, hogy nincs valami hiper-szuper objektív teszt arra vonatkozólag, hogy miképpen fejlődik egy újszülött. Olyasmire gondolok, mint amit a megszületés után közvetlenül csinálnak teszt. Ez a baba Apgar értéke. (aki tudja mi ez, ugorjon az utolsó előtti bekezdéshez) Az Apgar teszt…..
Az már bejegyzés cím adásra sem méltó, hogy ma is kivittük eM-et sétálni. Kétszer is. Délelőtt és délután is. Annyira jól alszik a babakocsiban, hogy egyre messzebbre megyünk el vele. Ma például könyvesboltba. Csak akkor mutatott valami mozgolódást, amikor megálltunk egy…..
Kezdő Kispapa 2014.08.03 21:41:57
@Mónika Zsámboki: Szia! Köszi a hozzászólást. Tervbe volt véve egy hordozó beszerzése. Persze utána kellett járni egy kicsit, mert nem minden hordozó használható újszülött kortól. Itt a lakhelyünkön szerencsére van egy BatyuBaba nevű klub (kitalálható, hogy mi a téma a klubban). Ott sikerült Anitának bérelni óriási nagy kendőt. Még tanulni kell a használatát, de ha sikerül elsajátítani akkor szuper vagány lesz. Kicsit hippis, menő, s kényelmes babának-mamának.
Mivel több, mint 50 kilométerre lakunk a kórháztól ahol Anita szült, így az első "séta" s autós "kirándulás" egyben maga a hazajövetel volt Emmának. Mint hogy vérbeli nyári baba, így a hazahozáskor is csak 35 fok volt a szabad levegőn. Az autóban egy húszassal több (a fekete…..
3 hónapja nem írtam blogot. Ha ez a blog mondjuk a legújabb okos telefonokról szólna, akkor is sok lenne a 3 hónap kihagyás. De egy gyermekvárással kapcsolatos blognál? Egy évnek tűnik kb. Nem mentség de a napi teendők, a munka, a család s minden szokásos dolog annyi időt elvitt,…..
Több, mint egy hete adós vagyok a legutóbbi vizsgálat eredményével. Alapvetően minden rendben volt. Bár nem tudom pontosan idézni, de a doktornő valami olyasmit mondott, hogy a baba igazán jól van, ami kevésbé mondható el a kismamáról. Akkor, már mint a múlt héten is, medence…..
Minden rendben. Pár napja átfordult a naptár a harmadik trimeszterbe. Most már tényleg visszafelé számoljuk az időt :) Amúgy a nyári babák jellemzője, hogy a szülei biztos nem fognak nyaralni a klasszikus értelemben a születés évében, (mármint nyáron, amikor mindenki más azt…..
A bejegyzések célja NEM a reklám, NEM a könyvek dicsérése vagy lehúzása. Egyszerűen csak szeretnék segítséget adni abban, hogy a kb. 30-40 könyv közül melyik az amelyik nekem tetszett, amelyet egy kezdő kispapa hasznosnak találhat. Az első véleményezett Apa születik című…..
Tegnap este egy nagy bulit tartottunk a baráti társaságunkkal. Az apropója az volt, hogy az idei évben fogja az 1984-es korosztályunk elérni a 30 éves kort. Négyen ünnepeltük egyszerre a születésnapunkat sok-sok barátunk társaságában. Gondoltam, hogy valami komolyabb bejegyzést…..
Nem a blog íráshoz való lelkesedésem csökkent, hanem a körülmények okozták, hogy nem írtam az elmúlt hetekben új bejegyzést. Egyrészt nem is volt időm. Pontosabban annyi minden más teendőm akadt, hogy mire a saját kis esti szabadidőmhöz jutok már nincs erőm gépelni. Marad a…..
Szerencsére komoly változásokról nem tudok hírt adni. Anita hasa szépen nő, minden rendben van. Emma egyre nagyobbakat rúg. Kívülről is jól érezhető már. Sajnos egyéb elfoglaltságok miatt, nem tudtam megírni a tervezett könyv teszteket. Így egy rövid fényképes beszámoló…..
Ez elmúlt egy hét sok minden jelentős és kevésbé jelentős dolog is történt, aminek helye van a blogon. Múlt hét csütörtökön egy pohár borral (amit 95 %-ban én ittam meg) megünnepeltük a "felező bulit". Bizony a 20. hét betöltése egy remek jelző bója. Most már visszafelé…..
Megnézve a bejegyzések dátumát, nem mehetek el szó nélkül, hogy majdnem egy hete nem írtam bejegyzést. Annak ellenére, hogy a napokban más témájú gondolatok uralták a fejemet, a baba projekt robog teljes gőzzel. A figyelmem megosztása abban nyilvánul meg, hogy nem inspirálódok…..
Már eddig is írtam az ultrahang vizsgálaton lemért értékekről. A baba fontosabb jellegzetes pontjait jelölik ki egy kimerevített képen. Ezeket a pontokat az UH gép összeköti és kiszámolja, hogy hány centiméteres a pontok között a távolság. A CRL a legfontosabb méret a…..
A legfontosabb, hogy Anitát hazaengedték a kórházból. Ez a mai bréking news. Végre itthon van. Pontosan két hete került be a kórházba. Hú de sokat nőtt Anita hasa is, és itthon a lakásban uralkodó káosz is ez idő alatt. Két hétig csak jöttem és mentem összevissza a lakás és…..
Az egy hete beígért fotókat feltöltöm végre a kis szoknyáról. Nem egyértelmű milyen színű is ez. A szóbeli szavazáson a sötét kék szín nyert. Szerintem akkor is majdnem fekete. S igen ebben menő lesz Emma, biztos vagyok. Az eleje:   A hátulja: ..
Sok olyat láttam itt a kórházban, ami vagy megható volt, vagy megmosolyogtató volt, de semmi esetre sem hétköznapi. Az, hogy mindennap bejön az apuka látogatni a kismamát az nem triviális minden itt fekvő kismamának. Az ország ezen felének egyik legfontosabb egészségügyi…..
Éppen a kórházi ablakon bámulok kifelé, elég szomorkodás az időjárás kinn. Na mondjuk az elcsendesett öreg klinikai épület sem szívderítő, így szombat délután. Február 11 kedd óta, amióta Anita bekerült a kórházba már majdnem 2 hét telt el. 11 napja eléggé egyformán…..
A címben nem arra a kis ruhára gondolok, amit pár napja vettünk meg. Aranyos kis szoknya, kb. egy éves korban lesz majd jó méretben. De nem lehetett ott hagyni. Ja, hogy fekete a színe? (vagy jó indulattal is nagyon erősen sötétkék) Pont azért aranyos, pont azért lesz a legkeményebb…..
A legfontosabb: minden rendben van. És a többi: az orvosnő másik rendelőjében voltunk. Két helyen is rendel, s most úgy esett az időpont kérés, hogy a megyeszékhelyen lévő rendelőbe mentünk. Ebben nem lenne semmi extra, de most két dolog miatt fontos. Ugyanúgy várakozni kellett,…..
Egy téveszmét szeretnék eloszlatni. Pár perccel ezelőtt egy kedves barátom, Zsófi, aki amúgy lelkes blog olvasó is jelezte, hogy többen abban a hitben voltak, hogy a babaprojekt kódneve egy mesefigurára utal. Mert, hogy Ziggy létező figura. Meg tudjátok nézni itt, és itt Nem…..
Az egyik babás mamás weboldalon találtam egy csokorra való hiedelmet, arról miből lehet megjósolni a baba nemét. Akkor nézzük, hogy is alakult ez nálunk, igaz vagy nem igaz jelen állapot szerint. Ez az én meglátásom, Anita lehet mást mondana egyes dolgokra :) Esélyesebb, hogy…..
Ha átgondoljuk mi is történt ez elmúlt hónapokban, akkor sok aspektusból felmerült az a kérdés, hogy fiú lesz vagy lány. Csak néhány példa. Mindenki ezt kérdezi elsőnek ha mesélünk a terhességről. Vagy, hogy milyen színű legyen az első kis ruha amit…..