Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eurobi

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenki azon sír mostanában, mennyire nehéz jó fiatal informatikusokat találni. Meg ha talál is az ember néhányat, megtartani őket hosszú távon meg szinte lehetetlennek tűnik. Biztos rengeteg kifinomult oka van a jelenségnek, de ki szeretnék emelni most két fontos gondolatot, miszerint Az IT…..
eurobi 2016.06.20 01:22:07
Nem rossz cikk de ez egy szinte tokeletes vilagot ir le.
Egy ket meglatasom lenne:

1. Az egy dolog, hogy profit orientalt vilagban elunk de nem kizarolag ez hatarozza meg a fizetest, sot, szerintem leginkabb a kereslet es kinalat a legfobb tenyezo.

2. "Érdemi fizetésemelést úgy lehet kapni, hogy az ember jóval többet teljesít, mint amennyit elvárnak tőle."

Ezt probaljatok ki itt angliaban. Ez szerintem kultura kerdese es nyilvan fonoktol is fugg de szerintem pont, hogy nem fog eloleptetni ha te keres es plusz fizetes nelkul is megcsinalod azt amire nem is kertek.
Az angol nem hajlando 1 perccel sem a munkaidon tul dolgozni peldaul mert azt az idot senki sem fizeti meg neki. Rad meg csak furcsan fognak nezni, hogy mit csinal ez az idiota...

3. Ez a ne kerdojelezd meg a felettesed is szerintem abszolut magyar felfogas. Ha te nem kerdojelezed meg akkor ki fogja?
Lehet, hogy ez is megintcsak kultura kerdese de en idekint nagyon sokat tudtam javitani a munkam minosegen azzal, hogy megmutattam, lehet jobban is csinalni valamit. Persze nincs mindenben igazam de ez hamar kiderul es azon mar legalabb nem kell tovabb ragodni. A fejlodes es az innovacio szerintem csak azzal erheto el ha folyamatosan megkerdojelezzuk a nyilvanvalot.

Tovabba ez is csak akkor ervenyes ha a felettesed tenyleg minden kerdesben jobban tudja a valaszt mint te. Ha meg nem akkor jon majd egy neveto harmadik aki - idezem - "joval tobbet teljesit mint amennyit elvarnak tole" es eloleptetik :DD

Persze ha robotkent akar valaki dolgozni akkor nem szoltam.
Egy-két hete immár annak, hogy különböző internetes felületek (és már nem csak autóval és technológiával foglalkozók) sorra tudósítanak arról, hogy micsoda történelmi időket élünk az autógyártást illetően. Bulvárosan fogalmazva ilyenkor azt szokták mondani, hogy Elon Musk és a most bejelentett Tesla…..
eurobi 2016.04.24 23:30:08
@klarky: Mi lenne ha elobb te tamasztanad ala tenyekkel a megallapitasaidat?
Mire alapozod, hogy a befoly 1000 dollarokbol akarja finanszirozni a gyartast es a fejlesztest?(ha utana nezel rajossz, hogy nem)
Nem latszik, hogy mitol fordulna meg a trend es mitol lenne nyereseges a kovetkezo evtizedben? Lehet, hogy csak te nem latod pedig nem nehez megtalalni. Egyebkent 500 ezer legyartott model3 kb 6 milliard $ profitot eredmenyezne.

Nem hiszem, hogy az en feladatom lenne minden hamis allitasodat cafolni. Egy jo posztot szerintem az eredmenyezne ha nem csak a multra alapozo pesszimista elorejelzeseidet osztanad meg hanem a jovot prognosztizalo szamitasokat is. Ez utan persze meg mindig tarthatod a velemnyed, hogy egy bazi nagy lufirol van szo de legalabb latnank, hogy torekedtel az objektiv konkluzio levonasara.
eurobi 2016.04.25 11:33:44
- Ekkora baromsagot is honnan szedtel, hogy 350km hatotavot prognosztizal Musk? Vilagosan elmondta, hogy mar most 850km-rel kepesek lennenek felszerelni a model3-at de ez megdobna az auto arat ezert 500km-re terveztek elso korben. Viszont amint megepul a gigafactory es beindul az akksigyartas ugy mar ezzel sem lesz problema..
- Teslak minosege megkerdojelezheto? Nyilvan az altalad emlitett problemak letezoek viszont ezekbol altalanositasz es azt sugallod, hogy szarul van osszeszerelve az osszes tesla. mostanaban volt az UK-ban egy 50 ezer fo reszvetelevel elkeszitett teljes koru felhasznaloi elegedettseg felmeres amiben a Model S nyert 97.5%-os elegedettsegi mutatoval. Egyebkent itt valoban a build quality kapta a kritikak nagy reszet de ennek ellenere magasan az elso helyen vegzett.
- Kerdezed, hogy le lett-e egyeztetve a beszallitokkal, hogy kepesek-e tartani tempot pl akksi gyartasban. Mi lett volna ha inkabb utana neztel volna ezeknek? Annak, hogy a Panasonic-kal milyen megallapodasban vannak vagy annak, hogy az egyik akksi beszallitojuk 2017-re 1850 tonnarol 2550 tonna/ho-ra noveli a kapacitasat vagy annak, hogy a gigafactory-t nem egyben epitik meg hanem reszletekben es igy elobb elkezdhetik a gyartast a mar elkeszult reszekben?
- Ha mar a Ford-dal es a GM-mel hasonlitod ossze a Teslat akkor az is feltunhetett, hogy az elobbiek 100 ev alatt ertek el 50-60 milliardos market value-t mig a Tesla 2014-es alapitasa ota mar 32-nel jar. Amennyiben sikerul 2020-ra evi 500ezerre novelni a termelest ugy mar 120 milliardra prognosztizaljak az ertekuket.
- inkabb nem is irom tovabb mert csak felidegesitem magam. Rengeteget ferditesz az a lenyeg. kiszalltam.
eurobi 2016.04.25 13:15:50