Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aaldn

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves blog! Azért írok nektek, hogy megosszam életem eddigi legrosszabb napját. A történet tavaly februárban kezdődött. Közalkalmazotti munkaköri foglalkozás gyakorlati idejét a leendő szakmámhoz kapcsolódó önkormányzati intézményben töltöttem. A vezető nagyon kedves volt…..
aaldn 2014.01.10 14:40:08
@Ellanéni: mar ne haragudj de az amit irtal meg az amit most mondasz az egyaltalan nem ugyanaz.

Most azt mondod hogy beteg lettel es ezt kozolted a cegnel mint egy peldas jo munkaero.

Mikozben az eredeti posztban meg ezt irtad:

"Mivel az alapszabadságomat felhasználtam a tanórákra ezért kérdeztem a főnökömet, hogy elmehetek e úgy szabira, ha egy kicsit megfázom."

na ez a mondat arrol szol hogy te betegseget szinleltel hogy tudjal tanulni otthon hiszen rendes szabid mar nem volt. Betegseget szinlelni es tappenzre menni az tappenz csalas.
Az szerintem tok mindegy hogy a tobbi kollegad hogyan es mikent csalt, ez nem mentesit teged.

Ahelyett hogy magadat veded meg kifogasokat keresel inkabb nezz szembe a tennyel hogy nem jartal el tisztessegesen te sem es ha mar ez az igazsag akkor legalabb vallald fel.

Az nem tiszta hogy ennek a tappenzes dolognak volt-e koze a felmondasodhoz de en csak azt tudom tanacsolni hogy tartsd magad tavol az ilyesmitol mert barmifele trukkozessel csak tamadasi feluletet hagysz a rivalisoknak es rosszakaroknak.
HR, PR, Marketing ez mind olyan terület, ahol valódi szakmai tudás nélkül is simán el lehet evickélni. Éppen ezért tipikusan olyan állások, ahova be lehet tenni valakinek a rokonát, macáját, fiát, lányát. Ugyanis ezeken a területeken nem lehet túl nagyot hibázni!  Az, hogy…..
aaldn 2013.11.25 14:47:01
@Bellagio: Teljesen igazad van. A blog kommenteloi kozul szinte senkinek sincs fogalma a marketingrol vagy a HRrol. Ezek komoly szakmak - legalabbis itt Angliaban - es komoly tetjuk van, foleg a marketingnek amihez valoban kozgazdasagi vagy uzleti vegzettseg szuksegeltetik, nem pedig bolcsesz, igaz az sem kizart termeszetesen. Az itteni HResek altalaban Szociologia vegzettseguek, azt hiszem ez Magyarorszagon is gyakori. A szociologiat nem kifejezetten tartom "bufeszaknak". Igazabol nem tudom mit tart a magyar tarsadalom tobbsege "bufeszaknak" mikor egy ember professzionalis sikere nem a szakon vagy a diploman hanem a befektetett energian, tehetsegen es kitartason mulik altalaban. A tobbi csak mellebeszeles.
Kérdéseim nem a munkahelyi-, hanem a munkahelykeresési terrorhoz tartoznak. Lehet, hogy csak költőiek, de hátha kapok rájuk választ.   Azt tapasztalom a környezetemben, hogy - míg itthon egy diplomás, nyelveket beszélő ember 200-400 elküldött CV és 1-2 év felett is simán…..
aaldn 2013.11.19 12:59:14
@Darkosia: Van abban igazsag amit mondasz, persze a makrokornyezet is szamit. En azert nem zarnam ki hogy a posztolonak is igaza van valahol...
aaldn 2013.11.19 14:52:46
@metal: Ez igy ebben a formaban nem igaz. A marketingesekre lenne szukseg, csak az otthoni hirdetesekben azt latom peldaul hogy szakember helyett mindenes gyakornokot keresnek aki keves vagy zero fizetesert korulbelul ugyannyi tapasztalattal probalkozik olyan a ceg tulelesenek es sikerenek szempontjabol letfontossagu marketing feladatok megoldasaval amit mondjuk kulfoldon nem veletlenul fizetnek meg jol. Tapasztalatot es szakmai tudast igenylo feladatokat akarnak ezzel az olcso megoldassal kivaltani es itt mar az is kerdes hogy vajon azert nincs normalis marketinges melo mert nem porog a gazdasag vagy azert nem porog a gazdasag mert nincsenek normalis marketingesek.
aaldn 2013.11.19 14:56:46
@telkoe: Igen, ez jo tipp, igy is probalkozom csak meg nem adodott lehetoseg. Azert nem adom fel!