Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ÁgiSári

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi napokban felmerült bennem a mai bonyolult világunkban való eligazodás képességéről pár dolog, amiről megpróbálom elmondani úgy a véleményem, hogy lehetőleg senki ne sértődjön meg. Aránylag egyszerű a dolog, ugyanis ha funkcionális analfabétákról írok, ők…..
ÁgiSári 2013.11.18 20:04:31
Mint funkcionális analfabéta írom ezt a kommentet, mert csak 17 évet tanultam és volt az életemnek olyan korszaka, mikor szalámit szeleteltem, így a te írásod alapján én annak számítok. Sokszor meghaladják a képességeimet a hivatalos ügyek intézései, a hivatalos levelek, szerződések szövegének, főleg ha ügyvéd írta, néha négyszer-ötször is neki kell szaladnom, mire számomra érthetővé válik. Aztán persze kiderül, hogy dehogyis! :) Amiről te írsz, annak köze nincs a tanulással töltött évek számához! Józan paraszti észnek hívják, ami vagy van, vagy nincs, függetlenül a diplomák, beszélt nyelvek számától. Munkám során jó pár olyan emberrel találkoztam, akik tanultak vagy 20 évet, mégis orbitális baromságot csináltak, és még csak be sem látják, mert ugye, felette állnak az alantas problémáknak vagy ugyan úgy végig sem gondolták mit csinálnak, mint az írásodban említett alacsonyan képzett honfitársaink. Azt gondolom, hogy a probléma, amiről írtál, egy létező dolog. Mégis úgy érzem, nem ez a lekezelő, húsz diplomám van, ezáltal baromian feletted állok hozzáállás lenne a megoldás. Mert nem új keletű megállapítás az, hogy a diploma észt nem ad, és a történelemben, irodalomban jó pár magasan képzett zseni nyomoráról tanulhattunk (nem tudták a kosztpénzt beosztani) és igen csak sok magasan képzett honfitársunk szeretne többnek látszani, mint ami, aztán csodálkozik, hogy egy személyi kölcsön miatt árverezik a házát és kivonul a parlament elé, mert micsoda igazságtalan dolog ez! Persze, azért jól kivetted a vitorlámból a szelet azzal, hogy számítasz arra, érzelmi reakciót fogsz kapni tőlem, és sértettségemben visszatámadlak. De én nem szeretném, ha így gondolnád! Jó lenne például, ha az iskolákban nem horgolni tanítanák a gyerekeket (persze az is nagyon fontos!!), hanem az élet apró dolgaira, pl, hogyan kell levelet feladni a postán. Ha hiszed, ha nem, a mai gyerekeknek elsőre ez is probléma lehet. Persze, azt nem ígérhetem, hogy hivatali ügyintézést is tanulni fognak, mert sokszor az ügyintéző maga sem tudja, mit is kell csinálnia.Nagyon szívesen meghívlak téged egy jó kávéra, és miközben megisszuk, mutatok neked olyan hivatalos leveleket, amiket országos hírnevű cégek jogászai írtak. Elcsemegézhetünk egy-egy mondat értelmezésén. ja igen! És nyugodtan hozhatod az okos telefonod, nem fogom kiirigyelni a kezedből. XD Minden jót!
ÁgiSári 2013.12.30 21:19:52
@szaGértő: Szia!
Nem értettem félre és persze, hogy nem konkrétan rólam szól. Viszont zavart az általánosítás.
Persze, el lehet gondolkodni azon is, hogy mit is jelent az intelligencia a hétköznapi életben. IQ vagy EQ miről is szól? Melyikre van nagyobb szükségünk társadalmi szinten!
Boldog új évet neked!
Szagértői vélemény 2014 2013.12.30 20:22:28
Kívánok minden kedves barátomnak, ismerősömnek, olvasómnak és mindenkinek, akit nem ismerek olyan évet, amely során nem számít a másik ember származása, vallása, politikai meggyőződése, pusztán az számít, hogy mit tett a szűkebb közösségéért, mit tett a lakóhelyéért és…..
ÁgiSári 2013.12.30 20:56:20