Regisztráció Blogot indítok
Adatok
UtazóNagyi

8 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A vízesés a Föld, a természet szimfóniái közé tartozik. Mindegyik más. Mindegyikben gyönyörködhetünk. Talán mert állandó mozgásban van és ezért mindig más formában zuhan a mélybe a folyóvíz. A hangja már messziről kiváncsivá tesz és céltudatosan törünk utat, hogy…..
szigetről-szigetre 2014.01.16 02:01:24
..
Az absztinenseket nem buzdítani, az alkoholkedvelőket pedig nem biztatni szeretnénk jelen írásunkkal, hanem a közelgő ünnepek alkalmával a tudomány világából merített érdekes hipotézissel és megfigyeléssel kívánjuk olvasóink figyelmét felhívni, miszerint a közepes mennyiségű alkoholfogyasztás…..
UtazóNagyi 2014.01.12 23:35:30
Engem is kerülget néha ez a nyavalya, de mint utazó nem engedhetem meg magamnak az "uralkodását". Tönkre tenné a napjaimat. Ezért elöszőr, ha valami nem jót érzek, ami összefüggésben lehet az idegek becsipődésével a gerinc mellett (még a hirtelen térdfájdalom is). Próbálok 15 percre lefeküdni egy egyenes kemény talajra (szőnyeg legyen rajta) olyan helyzetbe, hogy teljesen derékszögben (nagyon fontos) fel tegyem a lábaim egy székre (nem terpeszben, hanem szorosan egymás mellett !). Ha alacsony az alsólábszár alátámasztása, párnát kell alá tenni, hogy a derékszöget elérje. Kezeimet kétoldal, tenyérrel felfelé, testhez képest szintén derékszögben. Ez az egyik "gyakorlat", amit gyakran ismételek.
Ehhez jön még egy másik "gyakorlat" megint egyenes talajon ellentétes oldalú nyújtozkodás = bal kéz jobb láb nyújtozkodást váltja jobb kéz bal láb. Erősen, minden izom megfeszítésével 20-szor. Minden káros mellékhatás kizárva mindegyik "gyakorlatnál". Így ismételgethető. Eddig akinek ajánlottam és végig csinálta, 2-3 nap után teljesen panaszmentessé vált. Ezekután én még javaslom további 2-3 napig a gyakorlatokat 1 * 1, a véglegesítéshez.
A nagyon régóta fájdalommal közkodoknek pedig ajánlok egy csontkovácsot. Csodákra képesek. Fontos, ha helyre tett is mindent a csontkovács, az agyban rögzült fájdalom érzett csak lassan 2-3 nap után fog megszűnni, nem a csontkovácstól távozáskor.
Mindenkinek ajánlom. Jobb, mint a gyógyszerek szedése.
Melbourne-től kb. 200 km-re elkezdett esni aztán pedig szakadni az eső. Végül úgy érkeztünk meg a városba, hogy a maximum járt az ablaktörlő. Mire megláttuk a hajót, már egy kicsit kiderült, de folyamatosan mindig még volt esni valója az időnek. 4…..
Eldicsekedhetem avval, hogy ez a 8. nagy kirándulásom Ausztráliában. Eszerint már van egy jó kipróbált listám, ami szerint egyszerű csomagolni. Szívesen megosztom, hátha hasznára lesz valakinek. Amikor elkezdtem a saját szükségletem szerint összeállítani a listát, azt mindig…..
-  Mi van messzebb tőlünk? - kérdi a tanár Mórickától. - Tazmánia vagy a Hold? - Szerintem Tazmánia! - Miből gondolod? - A Holdat innen is látni! Tazmániát nem! Hát, igen Ausztrália – hajótávolságot tekintve (Melbourne-Devonport)  – 352 km-re van. Ne mitt van a…..
Megkezdődött a visszaszámlálás az utazás indulásához. Ez legalább olyan izgalmas számomra, mint maga az utazás. Csak ilyenkor a sok repkedő gondolattal és izgalomtól aludni sem tudok. Elöszőr meg kell ismerkedni a területtel, a térképekkel, az utazási irodák által ajánlott…..
A szigetre hajóval, vagy repülővel csak lábbal nem lehet eljutni. Tehát hajójegyet kell elöszőr rendelni, ezt is interneten lehet megrendelni, sőt célszerű olcsóbbsága miatt. A hajók vagyis inkább a kompok, amik minden nap jönnek-mennek Spirit of Australia neven ingáznak Melbourne…..
Megkezdődött a visszaszámlálás az utazás indulásához. Ez legalább olyan izgalmas számomra, mint maga az utazás. Csak ilyenkor a sok repkedő gondolattal és izgalomtól aludni sem tudok. Elöszőr meg kell ismerkedni a területtel, a térképekkel, az utazási irodák által ajánlott…..
Blog.hu segítség Typewriter 2008.12.03 16:55:00
A módosításhoz előbb át kell másolni a sablont a saját sablonok közé, erről és általában a szerkesztésről itt olvashatsz.A balhasáb tetején levő képet így tudod a legegyszerűbben lecserélni, ha felülírod egy másikkal. Ehhez tölts fel egy img0.jpg nevű képet a sablon img…..