Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Róbert Andorné

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van az év elejének egy különös hangulata. A decemberi pezsgés után kicsit lelassul a világ, az első töredékhét és aztán az első egész hét még olyan, mintha csak kóstolgatnánk az új évet. Születnek az évértékelő bejegyzések, (át)alakulnak a fogadalmak, és tervezzük a…..
2014-ben készült és felkerült ide az oldalra egy kiegészítő novella a Szívből, színből, igazán (megjelent Válassz engem! címen is) című regényemhez. A novella éveken keresztül elérhető volt itt az oldalon, azonban úgy éreztem, ebben a formában nem megfelelő. Talán egy átdolgozott verziója…..
Most, hogy kelet-északi küldetésem a végéhez közeledik, rájöttem, hogy rengeteg helyen nem jártam, ahová pedig el akartam menni, ráadásul ahová elmentem, arról sem mindig írtam. Igyekszem bepótolni hát, amit lehet. Az a probléma, hogy miképpen ipar nélkül félkarú óriás a…..
Ez a pillanat is elérkezett: közeledik a könyvem megjelenése, olyannyira, hogy már az előrendelhető kötetek között bukkanhat rá az, aki a Nalávia szóra keres. A Nalávia titka a 85. Ünnepi Könyvhét és 13. Gyermekkönyvnapok alkalmából jelenik meg a Naphegy Kiadónál. Ha elő…..
Itt kelet-északon hirtelen megint télutóra utaló időjárás lett. Hétfőn 3 fokra lehűlt a levegő, és délutánra is csak 5 fokig emelkedett. A nagyon hülyék (én) nem vették komolyan az előrejelzéseseket, meg a saját erkélyükön tapasztalható farkasordító hideget, így tavaszi…..
Róbert Andorné 2014.05.09 16:54:21
Nem is olyan régen arról írtam, hogy mennyire nehéz felfogni, hogy a mindennel együtt kilenc hónapig tartó Aranymosás pályázat végén kiderült, ki fogják adni a könyvemet. És most egyszer csak azt kellene felfognom, hogy két könyvemet is ki fogják adni. Ehhez a történethez…..
A Keresztek hegye valójában egy vagy (nehéz megállapítani) több domb. Egy hatalmas mező közepén áll, jobbról egy patak, balról egy országút határolja. Az országút túloldalán szépen felszántva a föld, hamarosan kikel a kukorica vagy a grecska (hajdina), vagy amit éppen itt…..
Régen nem írtam, mert valójában nagyon egyformán telnek a napok. A hétvégére meg is fogalmazódott bennem, hogy ami a leginkább nyomasztó dolog itt, az az egyhangúság. Valószínűleg szerencsém volt egész életemben, hogy nem kellett olyan munkahelyen dolgoznom, ahol minden nap…..
A héten leginkább szorgosan dolgoztunk, mint apró fogaskerekek a nagy gépezetben. Néha csikorogtunk, akadoztunk, akkor jól pofán öntöttek egy kis olajjal és már ment is tovább minden rendesen. Ha valaki némi elégedetlenséget próbál soraimból kiolvasni, nem nagyon téved. A sok…..
Amikor már tudtam, hogy itt töltöm a telet, persze mindenfélét elolvastam. Megtudtam tehát időben, hogy errefelé igen hideg a tél és a mínusz 20 fok még a normális kategórián belül van. Mivel mindenre azt mondják, hogy fejben dől el, úgy döntöttem, ez nekem kutyafüle, én nem…..
Sokan kérdezik, hogy a munkán és a vacogáson kívül mivel töltöm itt az időmet. Nos, többek között egyik régi vágyamat valósítom meg: edzőterembe járok. Mondhatom, remek érzés. Nem csupán a kondíciójavulás, de az élettapasztalat miatt is. Elnézést azoktól, akik gyakorlott…..
Ebben a lakásban az a csodálatos, hogy ha süt a nap, a konyhától a hálószobán át a nappaliig körbe jár. Ilyen volt a hétvégén a lakás. Nagyon jól éreztem magam benne! Felhívom a figyelmet, hogy az eddig megmutathatatlan hálószoba is megmutathatóvá vált. ..
A szobákban aggodalmasan hajolnak az íróasztalok fölé a munkatársak, a folyosókon sápadt arccal sietnek és minden sarokban értekezlet van. Még mindig nehezen látom át a rendszert, mert miközben idei, pár hónap múlva megjelentetendő anyagokon dolgozunk, még mindig és már megint a…..
Hamarosan (talán a hétvégén) írok rendes blogbejegyzést is, de az a helyzet, hogy nagyon beindult a munka. Nem is tudom pontosan, hogy éppen mihez szólok hozzá, és miről próbálok valami okosat kitalálni, mert - sajnos vagy szerencsére - minden mindennel összefügg.  A…..
Ez a hét Dmitri Hvorostovsky jegyében telt. Aki még nem tudná, orosz operaénekes ő, baritonista, egészen jó helyeken szokott fellépni a világ operaszínpadain és mindehhez nagyon jó pasi. Rajongásom iránta régi keletű, még ha egyoldalú is. Együtt öregedtünk, ő is elhagyta már…..
A mai évkezdő, sötét, álmos, lehangoló napon két szundikálás között megvilágosodásom támadt. Minden irodában áll egy doboz, ebbe dobjuk a papírhulladékot. A takarítónő rendszeresen kiüríti és a tartalmát elviszi a megfelelő szelektív gyűjtőhelyre. Én ma rájöttem, hogy…..
Az angyalkák mellett megjelentek az ördögök is nálunk. Tegnap reggelre az összes iroda (mármint azoké, akik angyalkáznak) tele lett kéretlen díszekkel. Volt, akinek több guriga wc papír lógott a lámpáiról, mások szilveszteri szerpentint kaptak. Az én íróasztalom így nézett…..
Sokan ismerik a karácsonyi ajándékozásnak ezt a módját. Az ember kihúzza egy kollégája (vagy osztálytársa) nevét és megpróbál egy héten át kedves lenni hozzá, valamint ellátja apró ajándékokkal. De mindezt titokban, hogy ne jöjjön rá az illető (vagy legalábbis ne azonnal),…..
Nevek a helyi Terror Háza falán A minap ismét meglátogatott a főbérlőm, de most nem az asztalost hozta, hanem a férjét. Be akarták gyűjteni ugyanis a lakbért, meg a közüzemi számlák díját. (Ezek szerint már egy hónapja lakom itt, ez szinte hihetetlen.) Mialatt az asszony…..