Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zajrambo

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Sziget fesztivál egy kicsit keresztbe tett a dalmegosztásnak, de ami késik, nem múlik, úgyhogy íme egy csokor az utóbbi időben megjelent hazai zenékből. A listán szerepelnek híresebb és feltörekvő előadók is, előbbieket MARGE, a Kiscsillag, Bankos, a Gutenberg Halott és a Paddy…..
zajrambo 2016.05.07 14:31:44
@NZperX: Szar a magyar rap? Meg az agyad, maximum az!
Vajon mi a legjobb dolog, ami történhet a magyar hiphoppal? Siska új lemeze? Esetleg Tkyd proféciái a kék madárról? Deniz rádiórapje, a Sativus második albuma, vagy épp egy válogatáslemezen megbúvó feltörekvő arc? A válasz kiderül a lapozás után. Siskafinuccsi –…..
zajrambo 2015.05.27 14:47:48
Hogy Siskának nem lenne szókincse, se affinitása? El vagy tévedve, kedves Salsa barátom. Hidd el, hogy Siska itthon az egyik leghitelesebb MC, akit el lehet képzelni, nem véletlenül vakerol arról, amiről. Bár az a Killás trekk nekem sem jött át most, és úgy összességében tényleg elég felemás lett a lemez, egy 4-es osztályzatot megérdemelt volna.

Bár megjegyezném, hogy szimplán csak személyes nézeteltérések alapján lehúzni valakit eléggé csöves dolog, ahogyan AZA is megmondta.

A HipHopBeats 2-ről annyit, hogy totálisan túlmagyaráztad, és konkrét koncepciót kívántál belelátni. Könyörgök, ez egy válogatáslemez, egy lehetőség arra, hogy megmutassák ki mit tud, nem profi előadókról van szó! Ritka volt eddig a magyar rapben az ilyen közvetlen kezdeményezés, nyilván lesz talán ez jobb is, de a szándék azért értékelendő lett volna.

Deniz kapcsán SAJNOS egyetértek, mekem kb olyan ez az ember, mintha ötvözték volna Caramelt és Mr Missht. Igazából rapnek se nevezném, csak simán popzenének.

Tkyd közhelyek szótára lenne? Ezt a művészúr és sok rajongó nevében kikérem magamnak. Túlértékelt lenne? Hát kb kurvára alulértékelt! Ő nem csak évek óta tanítónak képzeli magát, hanem az is! Nem véletlen csak burkolt, sokszor irodalmi megfogalmazás, amit te csak álgondolatiságnak csúfolsz, hiszen olyan életfilozófiát közvetít a karakteres flowjával karöltve, amit te soha nem fogsz megérteni, és sokan mások sem. De ez persze nem is muszáj. Amúgy több, és hosszabb számnak örültem volna.

Sativus... Ezen akadtam ki a legjobban. Tényleg jók a témák, alapok terén is hallom az újulást, mindig is extrém nyitott voltam az újdonságokra... De ez a "flow", amit te üdének nevezel, finoman szólva NULLA. Ilyen beposhadt orrhangon még én is tudok motyogni, mikor csontrészegen hazaérek, és dörmögni kell valamit, hogy jól vagyok e. Ha hasonló stílusra vágyok, inkább berakok egy El Bago-t, vagy egy LAzy-t, nekik legalább flowjuk is van...

Gondold át az életedet kedves Salsa, mert az Ana Venus, a Nicky Csé, a Marcus Ray projektek, és az itteni írásaid alapján nem sokat érhetett.
Csak kapkodjuk a fejünket, annyi nagy név jött elő lemezzel az utóbbi időben. Friss kritiáinkból kiderül, hogy pukkant ki az Odd Future-lufi, mennyire menő blues-t énekelni hiphop lemezen, és azt is elolvashatjátok, mitől Kendrick Lamar a ma élő legnagyobb rapper. Tyler, The…..
A magyar hiphop egyre népszerűbb: Mr. Busta és Essemm milliós nézettséget érnek el majd’ minden klipjükkel, kislányok tetováltatják magukra a bűvös RTM logót, és még a közszolgálati tévé is nyit a műfaj felé. Nálunk pedig ismét elérkezett az idő, hogy elővegyünk…..
zajrambo 2014.09.18 23:15:03
@Sandman89: hahahahahahaha
Azt írja a Normafa Records-os Déri Ákos: "A terv az hogy létrejöjjön egy kevésbé rétegzenékre épülő, kvázi popzenei label (amelyben eddig hiányt szenvedtünk) valamint hogy létrehozzunk egy közösséget, mind a zenekarok, mind a közönségek között." - ehhez képest az első…..
zajrambo 2014.05.08 20:06:47
@fordán tamás:
Banális baromság, ha nem is széles körökben, de még igenis van létjogosultsága a kazettának, ugyanúgy ahogy a bakelit is el kezdett újra virágozni.. Megemlíteném például a külföldi igencsak neves Opal Tapes-et, vagy itthonról a Farbwechsel-t, egytől egyik kiváló és "hipszter" körökben elég sikeres előadókkal telítve... és igen, le lehet szedni a megjelenéseiket digitálisan is, akinek esetleg arra fáj a foga, és inkább befogja a száját, és nem kezdi el konok, intellektuális sötétséggel fikázni a dolgokat, ahogyan itt általában mindent szokás a kommentelők részéről.. :)
Miközben soha nem látott népszerűségnek örvend itthon a hiphop, a műfaj vezető előadóinak lemezeiről sokszor teljesen elfeledkezünk. Na, de most! Meghallgattuk a kizárólag a Youtube-on (de ott nagyon) népszerű Mr Busta és Essem lemezét, az Egyenlők supergroup bemutatkozását…..
zajrambo 2014.02.17 01:34:04
@fakyo: azt a csúf mindenségit neki ember.... Őszintén, meg tudnál fogalmazni egy gondolatot esetleg úgy, hogy abban nincs káromkodás, és az intelligencia legkisebb jelét is vélhessük benne felfedezni? Bár lemerem fogadni, hogy ezen a kommenten sem fogsz elgondolkodni, hanem csak úgy zsigerből megint el leszek küldve kb a kurva anyámba... :)
Eminem - The Marshall Mathers LP 2(Universal) Az egész világ körömrágva várta, hogy minden idők egyik legsikeresebb rappere, Eminem visszatérjen a Marshall Mathers LP 2-vel, és olyat mutasson, amitől eláll a lélegzet. Slim Shady már régóta nem készített igazán ütős nagylemezt,…..
zajrambo 2013.12.03 15:54:45
@C. Mack: mert kib*szott egyediek és tehetségesek :) Nem éppen emészthető cuccaik vannak az átlag emberek számára, fogadd el hogy vannak olyan emberek, akik "ajnározzák" őket ;)
zajrambo 2013.12.03 17:53:59
@C. Mack: Kanye-t nem túlságosan csipáztam sosem, de azért jópár track van, ami bejön tőle. Kielégítő voltam? ;)
zajrambo 2013.12.12 18:58:20
@C. Mack: Nem vágtam ezt a Yeezus-ös témát, úgyhogy ezért ELNÉZÉSEDET kérem.... De mint leírták nagyon is helyesen, ízlés kérdése itt minden. Eleve ott kezdődnek a problémák, hogy egy KRITIKÁT megfogalmazni akaró ember nem képes objektívan beszélni egy lemezről, előadóról, innentől kezdve meg már nem is minősülhet ennek, ezt nem egyszer kifejtettem már itt a blogon. Az ilyen emberek meg egyszerűen foghatnák magukat és felhagyhatnának a kritikaírással, vagy egyszerűen írják oda a végére, hogy VÉLEMÉNYEM SZERINT...
Miért kell ilyen trágyagané írásokkal húzni az emberek agyát? Miért nem lehet csak szimplán bekapcsolni, hallgatni, és élvezni azt a kibaszott zenét??? :(
Nemrég sorra vettünk pár magyar raplemezt idénről, most pedig ideje volt még mélyebbre ásni itthon. Beszélünk Bigmek szólólemezéről, a Hősök áprilisban megjelent stúdióalbumáról, a Stíluspakk negyedik részéről illetve két feltörekvőről (DD Kobe, Masihiro) is. Bigmek…..
zajrambo 2013.12.02 12:42:40
zajrambo 2013.12.02 12:48:45
@Tyler Té: Bocsáss meg, nem mondtam ilyet egy szóval sem, hogy csak itthon létezik rap zene. Alaposan félreértettél :) Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy Hóemberünk, mint kiderült nem igazán szereti az itthoni felhozatalt, amit a cikkekben elég erősen éreztet is, ezáltal nem minősül kritikának (emlékeim szerint kifejtettem azt is, hogy mi nevezhető ennek), de különvélemények már annál inkább... Tetejébe a nyugati trendekhez hasonlítani az egészet több mint erősnek érzem :)
Nem tudom mit mondanátok pl BeerSeeWalk-ékról, akik már lassan 8 éve tolják, és összvissz 2 albumot tettek le eddig az asztalra... de azok olyanok is :)