Regisztráció Blogot indítok
Adatok
st128 (törölt)

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha több nő venne részt a magyar politikában, nem a múltba révedés és pozíciószerzés uralná a közéletet, hanem a jövőtervezés, ami mindenkinek jobb volna. Hol vannak a nők a politikából? Magyarországon lehangolóan kevés nő jut el a politika, a vállalatok és a média…..
st128 (törölt) 2014.05.27 12:40:37
@_most_:
"mondjuk nem vágom, hogy mitől lenne egy női vezető rosszabb, mint egy férfi"

Nem az a kérdés, hogy rosszabb, hanem az, hogy mitől lenne jobb? Mi köze van az illető nemének a politikusi pályára való alkalmasságához? Miért kéne az illető alsójában turkálni ahhoz, hogy megállapítsuk, mennyire alkalmas politikai pályára?

Ha már a nemi arányokat nézünk, én meg azt is durván diszkriminatívnek tartom, hogy férfiként nem lehetek hostess, escort, szerető, HTB, stb. Rohadt társadalmi szokások.

Pedig én is szeretnék ilyen könnyen sok pénzt keresni a testemmel. Úgyhogy ezekben a tevékenységekben is kérünk kvótát a férfiaknak. Hiszen én is tudnám mutogatni magam, otthon ülésben is jó vagyok, már csak el kéne tartania valakinek. Mondjuk, egy jövőbeni, kvótával bejuttatott politikusasszony tökéletesen alkalmas lenne erre a feladatra.
Nálunk simán lebuzizhat valaki élő adásban bárkit, ahogyan Sebestyén Balázs tette azt nemrégiben egy egyetemistával, Teczár Szilárddal, aki arról híres, hogy az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult azért, mert vannak olyan szórakozóhelyek, ahol a lányokat ingyen engedik be a…..
st128 (törölt) 2013.11.27 19:27:08
@nathalie:
"Abba most nem mennék bele, hogy mit kaptál ingyen és mit nem egész élted során, azért mert férfi vagy."

Azért erre kíváncsi lennék, hogy -szerinted- egy férfinek mi az, ami ebben a társadalomban ingyen jár? Én ugyanis már elég régóta koptatom a flasztert, és még soha semmit nem kaptam ingyen, vagy munka nélkül. Viszont a nők, pusztán a nemüknél fogva, rengeteg mindent kapnak ingyen a férfiaktól. És most már egyre inkább a törvényekbe is begyűrűzik ez a fajta "kötelező udvariasság" hogy a nők mindenféle előnyökre jogosultak a nemüknél fogva, amire egy ugyanolyan képességű, vagy helyzetű férfi nem jogosult.
st128 (törölt) 2013.11.27 19:36:47
@MACISAJT:
Nagyon jó hogy idézted, igen, most már az alkotmányba is belekerült ez az ellentmondásos baromság.
Nevezetesen:

"A nõk és a férfiak egyenjogúak.
(4)
Magyarország külön intézkedésekkel védi a gyermekeket, a nõket, az idõseket és a fogyatékkal élõket""

Nos, ha egyszer "egyenjogúak" akkor miért is kell külön intézkedésekkel védeni őket, mint például az időseket vagy a fogyatékkal élőket? Ez kurvára logikátlan. Mit keresnek a nők ebben a csoportban?
Most vagy pátyolgatásra szorulnak, mint egy fogyatékkal élő, vagy idős, de akkor nem egyenjogúak. Vagy pedig egyenjogúak, de akkor miért lennének jogosultak bármiféle igazságtalan előnyre a férfiakkal szemben?

Tulajdonképpen ezek helyett a fölöslegesen hosszú sorok helyett, egyszerűen annyit is írhattak volna, hogy Magyarország hátrányosan megkülönbözteti a férfiakat.

Ugyan azt jelenti, és sokkal rövidebb.
st128 (törölt) 2013.11.28 19:41:59
@NekemNemEzKell:
Éppen erről van szó. A gyerekek, fogyatékosok, idősek kiemelt védelme, támogatása életszerű, mert rosszabb érdekérvényesítő képességgel rendelkeznek mint a társadalom többi tagja.
De mit keresnek ebben a csoportban a nők? Ők miért szorulnának rá, hogy külön kedvezményekkel segítsék őket, ingyen mehessenek például diszkózni?
Ez nem életszerű, és egyben magában hordozza azt a fajta hozzáállást is, hogy egy nő nem teljes értékű a neme miatt. Hiszen ha a férfiakkal egyenértékűek, akkor az általános szabályozásnak rájuk is kell vonatkoznia. Tehát pusztán a neme valakinek nem lehet védendő érték, vagy kedvezmény alapja.
Férfigyűlölő erőszakkultusz és uszítás az Indexen címmel jelent meg pár napja egy blogbejegyzés a Fent és lent blogon. A szerző azt az igen csak komoly feladatot tűzte ki maga elé, hogy még az olyan ostoba emberek is megértsék az írását mint a CEU-s feministák, azaz többek…..
st128 (törölt) 2013.11.16 12:42:48
"Nem arról van szó tehát, hogy a nőknek mindig mindenkinél rosszabb, hanem arról, hogy létezik egy társadalmi nem alapján szerveződő hatalmi struktúra, amelyben a férfit megilletnek bizonyos privilégiumok, a nőket pedig nem."

Ha szerinted ilyen létezik a mai világban, akkor csak úgy felsorolás szintjén említs meg párat, nekem férfiként milyen privilégiumaim vannak?

Viszont neked nőként tényleg rengeteg privilégiumod van, amik férfiként nem lennének, csak ezeket természetesnek veszed, és ezért fel sem tűnik.

Például:
- Választhatsz egy magadnál magasabb szinten lévő partnert, aki anyagilag, meg társadalmilag is támogat hasznodra lehet. Férfiként ez nem lenne, csak egy nálad ügyetlenebb, segítségre szorulót választhatnál, ha éppen olyan helyzetben vagy, hogy van munkaerő fölösleged erre.
- Szinte bárkivel ingyen szexelhetsz, akit megkívánsz és nem kell semmilyen feltételnek megfelelnek ehhez. Kivéve persze, hogy azért valamennyire jól kell kinézni. Férfiként ez sem lenne, akkor valamilyen formában meg kell felelned a nemi szerepednek ahhoz, hogy egyáltalán bárki is szóba álljon veled.
- Ha valakivel randizol, akkor ő szervezi meg, ő fizet. Ha férfi lennél, akkor ezt neked kéne csinálni. Ha nem megy, akkor marad az egyedüllét.
- A gyereknevelésre hivatkozva, meg úgy általában a nemedre hivatkozva, a társadalom téged kiemelten véd a lecsúszástól, kicsi az esélye, hogy öregkorodra az utcára kerülsz. Férfiként erre nagy esélyed van, ha nem tudsz megkapaszkodni a saját erődből, senki sem segít.
- Választhatsz hogy karriert építesz, és önállóan boldogulsz az életben, ha a képességeid és az ambíciód erre determinál, vagy pedig egy férfi segítségével, az ő általa nyújtott anyagi biztonságban élsz. Ez egy esetleges válás után is jár neked az extől.
Ha férfi lennél, akkor nem lenne választásod, vagy meg tudsz kapaszkodni és élsz önállóan, vagy lecsúszol, és elcsövesedsz.
- Férfiként is előfordulhat, hogy a képességeid, ambíciód nem determinálnak a karrierépítésre. Mert egyéni tulajdonságokon alapszik. Viszont ha férfiként nem tudod betölteni ezt a társadalmi szerepet, legalább "ráutaló viselkedés" szintjén, akkor nem kaphatsz társadalmi elismerést, ráadásul nem lesz partnered sem. Nőként viszont ezek nem feltételek.
- Férfiként csak akkor van lehetőséged párt találni, ha megfelelsz a "családfenntartó" patriarchális férfiszerepnek, illetve ha elég "macsós" vagy, ami szintén egyfajta társadalmilag elvárt férfiszerep. Nőként viszont szinte bármilyen életmódválasztás esetén találhatsz magad mellé párt. Legfeljebb több vagy kevesebb választékod van, főként a kinézeted (de semmiképpen sem a társadalmi teljesítményed) függvényében.
- Nőként a biológiai szerepedet (gyerekszülés) megbecsüli a társadalom, sőt, ösztönöz erre, és segít a megvalósításában. Férfiként viszont a biológiai szereped (megtermékenyítés) elítélendőnek számít, főként, ha nem egy bizonyos társadalmi konstrukción belül (család) történik, és nem vállalsz garanciát (ami törvényileg is kikényszeríthető) a genetikai utódaid anyagi szükségleteinek biztosítására, amire biológiailag egyébként nem lennél programozva. (Természetes környezetben a hím nem szokott együtt élni a nősténnyel és az utódaival. Az utódok gondozása szinte minden esetben a nőstényre vár.)
- Nőként szabadon dönthetsz, akarsz-e anya lenni. Rengetegféle fogamzásgátló készítmény áll rendelkezésedre ennek kivédésére, ráadásul, el is vetetheted, vagy örökbe adhatod, otthagyhatod büntetlenül a kórházi inkubátorban, ha nem szeretnél. Férfiként viszont nincs ebben döntési jogod, ha a nő úgy dönt, hogy megszüli a gyereket és anya lesz, akkor kötelességed neked is apának lenni, is biztosítani a nemi szerepeddel kapcsolatos kötelezettségeidet. Ezen kívül fogamzásgátlás terén is csak az elavult, és nem túl nagy biztonságot nyújtó óvszer az, ami rendelkezésedre áll.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de van még több is, csak most helyhiány miatt nem szaporítom tovább a szót.