Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mugeot

59 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A város legjobb pogácsája? – MOMkult Café, 1124 Budapest, Csörsz u. 18. Vasárnap volt a III. Kenyérlelke fesztivál a MoMkult parkjában. A rendezvény a kenyeret hagyományos módon készítők – legyen az profi vagy amatőr - és a fogyasztók találkozója (de talán egy kicsit ünnepe is). Szuper a helyszín,…..
Melis Panzió és Étterem – 8638 Balatonlelle, Honvéd u.12. – gasztro teszt és kritika Állítólag a Balatonnál – ott is leginkább az északi parton - valamilyen gasztro forradalom zajlik. Nos, ha így is van, mi ebből nem sokat látunk. Persze nyitott pár hely, ami reményre adott okot – bár lehet mi…..
Frankie´s Bistro – 1126 Budapest, Kiss János altábornagy u.38. – gasztro teszt és kritika Na, itt most minden egyben van. Pont úgy, mint egy megbízható, kompakt, középkategóriás autóban. Ez az érzetünk a Frankie´s-ben tett rövid látogatásunk után, de miért is? Van valami furcsa báj abban a…..
Johnny's Bistro Buda, 1125 Budapest Szarvas Gábor út 33. - gasztro teszt és kritika Megérkezett Budára a (szerintünk) legjobb hamburger…és szendvics…és shake…! Persze, hogy mi a legjobb, az erősen szubjektív, ráadásul most, hogy boldog-boldogtalan hamburgerezőt nyit kiderül, hogy ezt az alapvetően…..
Serház, 2051 Biatorbágy, Szabadság út 105 - gasztro teszt és kritika Helyes kis üzlet nyílt Biatorbágyon. Végtelenül egyszerű elképzelés, letisztult és hibátlan megvalósítás, nemcsak sörrajongóknak.Az alapelgondolás az, hogy a söröket frissen és elvitelre csapolják. Hogy hosszútávon sikeres lesz-e…..
Cukorborsó Kertvendéglő Páty, Somogyi Béla út 131. – gasztro teszt és kritika Hosszú hónapok után ismét roppant lelkesek vagyunk, mert egy fantasztikus helyet fedeztünk fel a csodás budai agglomerációban, a Budakeszit Páttyal összekötő úton! Elbűvölő név, tökéletes fekvés, hatalmas, kétszintes…..
One Million Shake Bar – 1132 Budapest, Váci út 6. – gasztro teszt és kritika Furcsán állunk hozzá a shake-hez. Nem is étel, nem is ital, édesség is, meg nem is, de egy biztos elképesztően frissítő tud lenni. Sőt, egyik-másik variációja kifejezetten izgalmas lehet, nem csak ízre, de látványra…..
Kerekes pince, Balatonalmádi, Vödörvölgyi út 20. – gasztro teszt és kritika Szinte mindig ugyanazokról a balatoni helyekről olvasgathatunk hétről-hétre, ezen a nyáron is. Jó-jó, van egy két új játékos, de akkor is. Persze az egységek többsége tényleg úttörő a maga nemében, vagy akár azon túl is, de…..
Platán étterem, 2890 Tata, Kastély tér 6.– gasztro tesz és kritika Gyönyörű környezet, jó adottságú hely, érdekes és megfizethető áru menüsor és egy Michelin-csillagot szerzett séf. Nem nagyon lehet mellélőni, gondoltuk… Kifejezetten a heti menü miatt megyünk a Platánba, de útközben bevalljuk,…..
Pola Pola, 1072 Budapest, Klauzál tér 11. – gasztro teszt és kritika Mindjárt egy őszinte kijelentéssel kezdjük: Szerintünk a Pola Pola jelenleg az egyik legjobb hely Budapesten! Nem tökéletes persze, de nem is akar annak látszani, sőt talán az lenni sem. Viszont a balkáni, jó értelemben vett…..
Reno grill, Budapest 1138 Váci út 168/c – gasztro teszt és kritika Egy adott város, városrész színvonalát azon is le lehet mérni, hogy milyen típusú és minőségű vendéglátóhelyei vannak. A XIII. kerület külsőbb részén is egyre több színvonalas helyet találhatunk (pl. New…..
mugeot 2016.03.01 20:17:24
@theveryguest:.Mágikus átváltozás, magunk sem tudjuk, egyszer csak így lett. Még el is bizonytalanodtunk, hogy "Nem volt itt korábban egy kínai étterem?" Most megoldódott a rejtély. Köszönjük!
Lacikonyha-lángos, 2120 Dunakeszi, Fő út 63. – gasztro teszt és kritika Soha nem gondoltuk volna, hogy egyszer késsel-villával fogunk lángost enni. Hát most ez is bekövetkezett. Az aprócska üzlet cégérén viccesnek tűnő, de azért mégis komoly vállalás: pecsenye szaküzlet és pörkölt bolt...és…..
Moszkvatér - 1054 Budapest, Hold u.13. - gasztro teszt és kritika Újabb szereplővel gazdagodott a Hold utcai piac, ráadásul nem is akármilyennel, mert az Arany Kaviár üzemeltetői nyitottak egy szuper, a hely szellemének megfelelő kis üzletet. Ráadásul ebben a kutya hidegben, mi is lehetne jobb,…..
Kemenes Cukrászda és bisztró, Biatorbágy, Ország út 4.  – gasztro teszt és kritika Nagy rajongói vagyunk a Kemenes cukrászatnak, ami arról híres, hogy úgy képes nagy tételben süteményeket készíteni, hogy a végeredmény egészen olyan, mintha nagyanyánk sütőjéből került…..
Béczi szelet büfé, 7634 Pécs, Nagyberki út 4/1. - gasztro teszt és kritika Hajlamosak vagyunk kijelenteni, hogy megtaláltuk a „magyaros” gyorsbüfék etalonját - már ami az ételeket illeti! Hogy túlzásba estünk? Lehet, de amikor körülnézünk az apró bódé teljesen heterogén…..
Amaryliss étterem és bár, Szekszárd, Augusz Imre u.9-11. – gasztro teszt és kritika Ez a hely bárhol megállná a helyét, mert a külsőségek pontosan azt a lezser eleganciát közvetítik, amit aztán a konyha és a vendéglátás kínál. Ez ugyan az étterem portálján nem látszik…..
mugeot 2015.11.17 11:09:03
@toroksultan: Úgy látszik... Köszönöm az észrevételt!
Kedves Krém, Budapest I. Battyhány u.26. – gasztro teszt és kritika Ha nyár, akkor fagyi. A jól megszokott tucat ízek és megjelenítések mellett, igazi felüdülést jelent a Kedves Krém kicsiny boltja. Az üzlet a Battyhány utcai Pékműhely (diós csigájukról már lelkendeztünk…..
Vannak helyek, amelyek azonnal képesek az emberfiát rabul ejteni. Az isztriai Porec és Rovinj között fekvő Vrsar pont ilyen. Mondhatnánk, hogy ugyanolyan, mint a többi horvát tengerparti halászfalu, de mégsem. Hogy miért, azt valószínűleg nem érdemes/lehet szavakkal visszaadni,…..
Az elmúlt év alatt számos pékség termékeit kóstoltuk meg. Mindegyik helyre többször visszamentünk, hogy meggyőződjünk a kimagasló és állandó minőségről. Az ételek mellett, azért szemügyre vettük az üzletek atmoszféráját és a kiszolgálást is, csakhogy kerekebb legyen a…..
Brill Bisztró, Békéscsaba Gyóni Géza u.19. - gasztro teszt és kritika Temérdek díjat és elismerést zsebelt be eddig a békéscsabai étterem, amik alapján az átlagosnál is nagyobb elvárásokkal indultunk el Budapestről egy vasárnapi ebédre. Az elvárásokhoz némi aggódás is…..
Gabi pecsenye, Szekszárd, Szluha György u.1.– gasztro teszt és kritika Ha szekszárdi ismerőseink nem vittek volna el minket „a Gabihoz” azzal, hogy itt lehet a legjobbat enni a városban, biztosan be sem tettük volna a lábunkat az üzletbe. Vagy ha mégis, azonnal kifordultunk volna.…..
mugeot 2015.03.25 19:05:31
@pythonozok: Kedves Hozzászóló! Köszönjük az ötletet! Meg fogjuk nézni.
W35 Buda – Budapest, XI. Karinthy Frigyes út 18. - gasztro teszt és kritika Budán, a Karinthy Frigyes úton, három remek hely is van egymás mellett. A Soupway levesekben és grill bagettekben erős (róluk írtunk már korábban). A Donut Library-t azért tiszteljük, mert képesek kihozni a…..
Restaurant Day – Grund, Telki, helyszíni tudósítás, 2015.február 15. Hogy miről szól a Restaurant Day? Egy napra bárki nyithat éttermet… mondjuk a lakásában, azaz vendégül láthat olyanokat is – elsősorban persze az ismerősein keresztül - akiket nem ismer (mi is csak így,…..
Krizsó Tejivó és Gasztrobár - Székesfehérvár, Palotai út 4. – gasztro teszt és kritika Vidéken viszonylag lassan jelennek meg a legújabb gasztro trendek képviselői, ha pedig megjelennek, akkor valamiért nem bizonyulnak hosszú életűnek. A nagyobb városokban is nagyítóval kell…..
Tom Yum Bistro, 1095 Budapest, Soroksári út 10. Minden településnek, városrésznek, így a Boráros térnek is jót tesz, ha olyan létesítménnyel gazdagodik, ami működésével, megjelenésével képes emelni a környezet színvonalán. Ebből a szempontból kész szerencse, hogy a Tom Yum…..