Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vikingfighter

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tíz éve elmúlt,hogy úgy gondoltam biztonsági őrként keresem meg a kenyérre  valót a családomnak és magamnak. Egy évtized alatt két felső kategóriás fővárosi irodaházban dolgoztam. Az első évek jól teltek.Elég jól lehetett keresni és előre is lehetett lépni a…..
vikingfighter 2013.11.13 21:26:28
Hát ahogy nézem kapnak itt az őrök hideget, meleget.
Azért megosztanám veletek a véleményemet.
Szerintem a probléma annál összetettebb minthogy egy-két momentumot, tapasztalatot kiemeljünk a hétköznapokból.
Ehhez tudni kell hogy én is őrként dolgozom jelenleg is.
Azért döntöttem úgy hogy elvégzem a vagyonőri tanfolyamot, mert elegem lett abból hogy bármelyik helyre megyek dolgozni az X hónap lejárt és mehetsz ahonnan jöttél, MUNKANÁLKÜLINEK!!!
Ez idestova 8 éve volt, azóta nem változott az órabérem, csak a havi szinten ledolgozott órák száma, mellyel próbálja az ember valahogy növelni a megkeresett összeget.
Ez mostmár oda jutott, hogy havonta 360-420 órát dolgozom, nem sokkal több pénzt megkeresve így, mint akár tág családon belül is, a szerencsésebbek akiknek jutott "rendesebb meló".De nem panaszkodom, csak jó lenne havonta egyszer nekem is egy szabad hétvége, a családdal eltöltött nyári este, vagy elmenni bárhová úgy szórakozni, hogy nincs bennem az érzés, menjünk már mert mennem kell reggel dolgozni.Mert ugye valaki írta előttem hogy szabadnap, táppénz az felejtős, nem akarom ismételni.
A problémák sora talán ott folytatódik, hogy elég sokan tévképzetben vannak a vagyonőrök feladataival kapcsolatban.
Minden hely egy kicsit más, csakúgy mint pl. egy étteremben.Ott is pincér, a pincér, de mindegyiknek megvan a maga sajátossága, akár épp miattuk.
Sajnos azt kell hogy mondjam, nem feltétlenül a dolgozni akaró biztonsági őr tehet arról hogy alkalmatlan a pályára,MÁSODSORBAN a MUNKÁLTATÓ, mert minek alkalmaz olyat aki nem való oda (ez egy egyszerű előteszttel kideríthető lenne), ELSŐ SORON pedig az OKTATÓ CÉGEK, hiszen nem kéne mindenféle jöttmentnek kiadni a vagyonőri igazolványt, csak mert befizette a kívánt összeget, meg ki tudja mondani hogy -ÖÖÖÖ Jó Napot Ööö...!
Na de hát kinek van joga ítélkezni bárki felett is? Te sem lehetsz mindenkinek szimpi, nem!?
Lehet hogy én vagyok szerencsés ilyen téren de, mi mindig kilöktük magunk közül az ilyet, elértük hogy leszámoljon, és érezze azt hogy nem neki való a szakma.
Aki pedig azt mondja hogy könnyű az őr munka, ne haragudjon de téved is, meg nem is.
Valóban vannak olyan helyek, ahova elég az olyan őr és a tudása aki egyszerű mint a faék, és "tökvakarás" van egész nap.
Meg vannak olyan helyek ahol az ember megy 40-50 kmt egy nap, és akkor még nem is történt semmilyen esemény.
Azonkívül ne is beszéljünk arról, hogy egy nap nem kihívás fent lenni 24 órában, próbáld meg egy hónapig minden másnap, lehet megváltozik a véleményed.
Mert hát ugye lehet jókat röhögni, meg mutogatni hogy
-Nézdmá' a marhája hogy elaludt!
Csak azzal senki nem számol hogy szerencsétlen a végletekig ki van hajszolva, és amikor esetleg elpilled akkor a fizetését kockáztatja.Hiszen csórikámra rá van sózva minden felelősség, még olyan is amiről esetleg nem is tud.
Azt hiszem folytathatnám még, de biztonsági őrként elfáradtam a gondolkodásban, a képet pedig ez alapján is össze lehet rakni. :D
Talán még annyit hogy én soha nem mondtam, és nem is fogom azt mondani hogy csak a vagyonvédelmen belül vannak problémák.
Erre csak annyit tudok mondani gyüjtőnéven MAGYARORSZÁG.
A hasonló cipőben járóknak pedig,legyen az, őr, pincér, irodista, vagy gyári munkás, fel a fejjel, és mindig csak előre nézni.