Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mgabrielm

2 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannak a világon olyan ikonikus helyek, ahová az ember legalább egyszer szeretne ellátogatni. Bizonyos értelemben ilyen valamelyik Disney park Amerikában, ahová úgyszólván „muszáj” elmenni egy ott élő családnak. Így aztán Viktorék (aki korábban szuper posztot írt az amerikai…..
Hét tenger A német Titanic 2018.02.13 10:48:35
  1945 májusának első napjaiban úgy látszott, a háború már lényegében véget ért. Hitler öngyilkos lett, Berlin elesett, a német csapatok pedig -legalábbis a nyugati fronton- gyakorlatilag beszüntették az ellenállást. A hajdani birodalom romjainak irányítását a Führer végakaratának megfelelően a…..
mgabrielm 2018.02.14 16:55:33
@mgabrielm: Elkepeszto. Vegigolvastam a welt-es cikket, totalis ellentmondasban van az altalad leirtakkal, a sztorit miszerint a foglyokat Svedorszagba szallitottak volna az orok hiteltelen vedekezesenek irja le. Ja, azoknak az oroknek akik a szemtanuk szerint meg a sullyedo hajorol is tuzeltek a menekulni probalo foglyokra. Aki a partra jutott, meg azokra is lottek a nemetek.
Es a cikk szerint bar a Voroskereszt jelezte a briteknek hogy foglyok vannak a hajon, ez a legierohoz nem jutott el es konkretan gyulekezo ellenseges hajok megsemmisitesere kapott parancsot.

Tatsächlich kommt es zum Angriff – aufgrund eines fatalen Fehlers. Zwar hat das Internationale Rote Kreuz die Briten am 2. Mai über das Vorgehen der SS informiert. Doch die Warnung, dass die Schiffe voller Häftlinge sind, wird nicht an die Royal Air Force weitergereicht. Staffelkapitän John Baldwin erhält den folgenschweren Befehl: „Zerstörung der feindlichen Schiffsansammlung in der Lübecker Bucht westlich der Insel Poel und nach Norden hin zur Grenze der Sicherheitszone“.
mgabrielm 2018.02.14 17:05:33
@mgabrielm: Ok, harom forrasodbol ketto mond neked ellen:
Those inmates who weren't killed immediately in the initial attack were gunned down by SS guards onboard, or by the RAF pilots who were under orders to strafe survivors in the water. Tragically the British pilots that attacked the Cap Arcona had no way of knowing that the ship was filled with innocent victims or that days later British units would enter Neustadt itself.

Azok az SS orok, akik szerinted mar reg ott sincsenek igazabol. Es megintcsak a forraskent behivatkozott anyagbol. Ahol szinten kifejtik hogy a briteknek fogalmuk sem volt hogy foglyokra lonek. Az SS orok viszont biztosan tudtak...

A forraskent megjelolt anyagoknak sokszorosa az amit hozzaszineztel a sztoridhoz, a hajon gyorsan ego faboritastol elkezdve. Ami lehet hogy eppen igaz, de a felsorolt forrasok kozott nem szerepel, de annak fenyeben hogy a hivatkozasok alapvetoen mondanak ellen a cikkben foglaltaknak, tulajdonkeppen edesmindegy.
mgabrielm 2018.02.14 17:07:18
@mgabrielm: Bocsanat, cikknek neveztem az iromanyodat. Elnezest, csak a terjedelem okan tortenhetett meg ez a baleset.
  Tehernapló: Kezdetben vala az FBI Crew. Tényleg így volt? Vagy tudtok ősibb formációkról? Mr. Wax: Tudok. Az FBI Crew előtt volt a P.E.D., ezt jómagam és egy barátom alapítottuk, ezzel indult minden. Akkor még csak neki volt C64-e, nála „gépeztünk”. Vele kezdtem el az…..
mgabrielm 2014.06.04 02:15:11
@StackJ: Az én emlékeim nem passzolnak össze a te leírásoddal, meg kell mondjam őszintén. Egy időben szinte családtagnak számítottam mind Krisztiánéknál, mind Balázséknál, de gyakran voltam Alex-éknél, de SKC-éknál is. Jártunk el együtt szórakozni, ésatöbbi. És az a dolog nem "talán"... :)

Ha már belefeccöltük azt az időt és energiát, amit senki más nem tett előttünk, még ha nem is ezért, és nem is tudatosan, de azért megillet bennünket a tisztelet, főleg Balázst ebben a tekintetben. Én már csak második hullám voltam, Jean és Balázs kaparták ki a gesztenyét.

A csokira is másképp emlékszem picit, mint Te. A Karika meg a Balogh Zsolt mindig elöl voltak a sarokban, a színpad elött, és az külön szentély volt, még a pénteki Csokonain belül is. Jean barátkozósabb volt, az tény. Ja, és 5.25"-ös floppy ment a 1541-be bele... :)
Egy város, ahol az erőszak és a bandaháborúk mindennaposak, az államtól pedig hiába vár segítséget az ember. Nézz szembe azokkal a fiatal, nem ritkán még gyerek bűnözőkkel, akik Port Moresby utcáit uralják! Stephen Dupont ausztrál fényképész Afganisztán és Irak után úgy…..
mgabrielm 2012.11.01 11:05:17
@shaw_nyomaiban: nem mindenki... persze ilyen város Magyarországon nincs is, hál' istennek.
mgabrielm 2012.11.01 11:38:51
@shaw_nyomaiban: Efféle glóriáról nem tudok. A mindennapos és a több száz attól még hazugság marad hogy Cozmát és Szögi Lajost megölték. Persze tudod te ezt magadtól is.

www.origo.hu/itthon/20120517-bunugyi-statisztika-2011ben-is-nott-a-buncselekmenyek-szama.html

142 gyilkosság. 3 naponta egy. Sok. Azonban közelében sincs annak amiről fantáziálsz. Ahhoz hogy mindennapos lehessen, egy városban kellene elkövetni az összeset, és persze minden esetben cigánynak kellene lennie az elkövetőnek, ami nincs így. Mire jó ez a "túlzás"?

Persze, tudom, a statisztika meg van hamisítva és a többi....
mgabrielm 2012.11.01 11:56:42
@shaw_nyomaiban: Olaszország nem Magyarország, tudtommal. Szerinted "mindenki" magyar városra asszociálna, az első kommentedben még azt írtad legalábbis.

Csehszlovákia 1991-ben megszűnt.

Nem hiszem hogy állítottam volna hogy a cigányok között nincs bűnöző. Van. Magyar is van.

Megtennéd hogy békénhagysz a vergődéseddel? Az a szörnyűséges hely amiről írtál a fejedben létezik legfeljebb. Jobb is így, mindenkinek.
Amikor az egyik kommentelőnk röhögve jelezte, hogy az X-Faktor legutóbbi döntőjében a kockahasat kajakra odafestették Szabó Dávidra barnítókrémmel, csak legyintettünk, és a kicsinyes rosszindulat újabb megnyilvánulásának tekintettük, amit akár az a kép is kiválthatott, amin…..
Rég nem látott izgalmas keynote-on vagyunk szerintem túl. Amellett, hogy Tim Cook konkrét adattal is alátámasztotta, amit korábban sejtettem az iPad-szegmens teljesítményéről, egy egész szakajtónyi új terméket is bemutattak tegnap Phil Schillerrel karöltve. Az iPad…..
mgabrielm 2012.10.25 02:11:08
@komplikato: rosszul fogod
Goran Savić katonai pilóta hősi halált halt szerdán Szerbiában. A Lasta típusú, kétszemélyes, katonai oktatórepülő –amely repülőgép a Jugoszlávia szétesését követő első, önálló fejlesztésű szerb katonai repülő, amellyel export-terveket tűztek ki, Irak légiereje is…..
mgabrielm 2012.10.01 14:44:26
@Styxx: Életemben nem hallottam sose hogy valaki HD rezolúcióról beszélt volna, pl. (persze nem beszéltem mindenkivel...) Tőlem maradhat fentebb a dolog, de erőltetett magyarázatokat ne találjunk már ki hozzá.
Szaniszló Ferenc az ország legnagyobb standup komikusa, áll ott az EchoTv-ben, és faarccal szórja a legdurvább poénokat, amiket még Kőhalmi Zoltán sem bírna ki röhögés nélkül előadni, Nacsa Olivér processzora pedig a harmadik percben leolvadna, és attól kezdve Korda György és…..
Az Artisjus most második alkalommal készítette el negyedéves jelentését (ami ugye most egybeesik a nyári időszakkal) a legnézettebb magyar zenei Youtube videóinak a 30-as listáját, amelyből kiderül, hogy továbbra is Majka Belehalok című klipje a legnépszerűbb a hazai netezők…..
mgabrielm 2012.09.21 15:38:15
@tavanic: Igaz. Már a helyesírással is gondok vannak.
Shawn Ryan-t azóta szeretjük, mióta elkészítette a Kemény zsaruk című zseniális rendőrös sorozatot, és akkor is mellette álltunk teljes mellszélességgel, amikor a The Unit avagy Az egység macsó katonáit és kemény katonafeleségeit vitte képernyőre David Mamet íróval…..
Orbán Viktor szerint a jelenlegi négymillió helyett öt-öt és fél millió magyar munkavállalóra és adófizetőre van szükség a következő egy-két évben ahhoz, hogy ne maradjon törékeny Magyarország gazdasága. (fidesz.hu) Elemezzük Orbán Viktor iránymutatását!…..
mgabrielm 2012.08.24 20:53:29
@Lasombra: bejöhet. Adófizetőkről volt szó Vikike dumájában, nem munkahelyekről. És ha mondjuk az lesz hogy a külföldön dolgozó magyaroknak kell nemzetmentési hozzájárulást fizetni, különben ugrik az útlevél? Az megvan pikkpakk, vasárnapra megalkotja a törvénygyár.
Proszektúra Két hét alatt rend 2012.07.16 11:26:00
Ahogy szokták mondani, alaposan "elhíresült" Pintérnek az a kijelentése, miszerint két hét alatt rendet teszünk.  Azóta is sokan fikázták őt e miatt, különösen szoci szimpatizáns és jobbikos kommentelő háziasszonyok kedvence lett ennek gunyoros idézgetése, egy-egy, ebédfőzés…..
mgabrielm 2012.07.16 23:37:09
@Pan Modry: Értem én, csak azt nem hogy ehhez a fidesznek vajon mi köze? A rendőrség végezte a dolgát, és elkapták a szerencsétlen lány gyilkosát. Ennek a mindenkori kormánytól függetlenül így is kellene lennie, mindig. Mellesleg Magyarországon kiemelkedően magas a gyilkosságok felderítlési aránya. Hála istennek, elég ritkák relatíve az országban az emberölések, és ennek köszönhetően általában elég nagy port kavarnak.
comment:com Lost, időrendben 2012.07.12 14:00:00
A sorozatjunkie-n leltünk egy érdekes posztot: egy őrült időrendbe rendezte a Lost epizódjait, inklúding flashbackek, sideways történetszál, flashforward, vagy amit csak el lehet képzelni, majd nekiült a 86 órányi anyagnak és újravágta az egészet. Az ilyen elmebetegeket a primitív…..
mgabrielm 2012.07.13 22:26:53
@zaharah: Nekem is. Semmi nem volt azóta, ami akár csak a közelébe ért volna annak amit a Lost tudott.
sorok között BKV vonaljegy: 880.- 2012.05.30 07:00:00
Tegnap este egy baráti beszélgetés közben merült fel a BKV helyzete, és kiváncsi lettem, hogy vajon mennyibe kerülhet egy vonaljegy valójában. Tisztában vagyok azzal, hogy 320 forintért lehet részem a felejthetetlen, és gyakran izgalmakkal teli utazásban, de én azt szerettem volna…..
mgabrielm 2012.05.30 10:01:56
@padisah: Nagymamád meg menjen orvoshoz ahogy tud, a kölkök meg suliba majd gyalogolnak. Szakközépbe is. A proletár meg cangázik a munkahelyére.

Ezért károsak ezek a buta blogbejegyzések, mert mindig lesz aki felül nekik. Nem azzal van a baj hogy vannak államilag, adóból finanszírozott szolgáltatások. Muszáj hogy legyenek, mert a közösségi hasznosságuk meghaladják a finanszírozási igényüket.

Neked nem éri meg a TB, de mire öreg meg beteg leszel, jobb lesz mint a semmi. Ez ennyire bonyolult.
A BKV is pont ilyen. Rossz, koszos, de legalább van. Az egészségügy és gyakorlatilag minden Magyarországon olyan mint a BKV. Ha nem fizetsz adót mert hőzöngesz a buta írás után, előbb utóbb még ez sem lesz. És akkor kiderül mi volt a haszna, addig míg volt.
Malév, dereng? Lehet hogy tré volt meg drága meg sok minden más, de ami utána van az még rosszabb.
mgabrielm 2012.05.30 10:04:11
@dr. Bubó: ezt nyilván le is tudod vezetni, mármint a számításokat amik az állítást igazolják.
mgabrielm 2012.05.30 10:45:20
@csabsz13: Biztos az volt, ha Te mondod.

a BKV nem allami vallalat, ezt nem is allitotta senki. Ellenben allami tamogatassal mukodo onkormanyzati ceg. Azert tamogatja az allam, mert az onkormanyzat nem lenne kepes maga finanszirozni, a jegyarak emelese meg nem opcio. Sot, egy ketmillios varosban (egy tizmillios orszagbol!) a BKV jegy es berlet arai mar politikai kerdes mert nagyszamu szavazo voksat birja befolyasolni.
Tehat az orszag 20%-at kiszolgalo cegrol van szo, sot, meg a kedves nem budapesti lakosok is azt hasznaljak amikor a fovarosba utaznak, es ok sem piaci aron veszik igenybe a szolgaltasokat.

A TB nem csak egeszsegugyi hanem szocialis es nyugdijkifizeteseket is finansziroz. Ha csak egeszsegugy lenne, akkor valoban ugy is mukodne illetve erre a reszteruletre korlatozva ugy is mukodik ahogy irtad. De a lenyeg ott van hogy a kozosseg osszedobja a kezelesek arat, nem a beteg maga fizeti meg a kezeleseit. A BKV is hasonlo modellben mukodik allami tamogatassal. Van egy kozosseg, a magyar allam lakosai, akiknek befizetett adojabol az oket reprezentalo magyar kormany ugy dontott hogy finanszirozza reszben a fovaros tomegkozlekedeset, mert az ugy jobb azoknak akik igenybe veszik es ezaltal a kozosseg szamos tagja boldogabb.

A volanok is kapnak adobol, a mav is meg sokan masok is. Amit a kozosseg (allam) tamogatasra erdemesnek gondol, mint pl a nyugdij.

Ezt a rendszert tamadja az eredeti buta blogbejegyzes.

Mindazonaltal irtam most is valamit butasagot. Ravilagitanal mi az?
    Ma ez a képsor járja be a világhálót. A már néhány évesen divatdiktátornak kikiáltott Suri Cruise fura viselkedéséről beszélnek, amelyet Manhattan utcáin sétálva tanusított édesanyja társaságában. Mi nem ezt taglalnánk. Inkább Tom Cruise leányának ruhájára…..
hogyvolt Éden hotel - 2x28 2012.04.20 07:50:00
Tegnap a Pandorán nyilvánvalóvá vált, hogy Csírában még annyira sem lehet megbízni, mint eddig, színészi teljesítménye pedig legalább olyan ijesztő, mint Brokié. Csíra megkapta az édenhoteles geciség mértékegységeként is ismert Fehér Pókmajom nevet, mert kiérdemelte. Hiper…..
mgabrielm 2012.04.19 21:10:08
@Λατζκα: ha ez Broki, akkor legyen Faszanova, nem Kaszanova. :)
Subba Twitter beef 2012.04.18 10:34:00
A lányok összekaptak twitteren. (Részemről az első ütés után kikapcsoltam a hangot, és vissza a Major Lazer-re)   ..
mgabrielm 2012.04.18 13:16:25
@Taknyos Varjú: mert rasszisták.
Recseg-ropog a Fidesz konstruált valósága. A tegnapig sziklaszilárdnak tűnő mítoszok kártyavárként omlanak össze, mint a hatalmas felhőkarcolók az Eredet álomvilágában. A „vonalat” értő, sőt diktáló „műhelyek” hasadnak szét a gyökerükig, korábban…..
Melbourne után már tisztán látszik, hogy a McLaren és a Red Bull téli felkészülése sikerült a legjobban. A Mercedes és a Lotus a versenyen nem tudta hozni az edzésen megcsodált tempót, a Ferrari viszont sokkal jobb volt, mint amire számítani lehetett – de csak Fernando…..
A kormány a költségvetéshez benyújtott módosító indítvánnyal zárolta a BKV-nak 2012-ben szánt 32 milliárdos támogatást, az ORFK 800 millió forintnyi éves bérletet mondott le, az állami cégek közül egyre többen nem vesznek BKV-bérletet a dolgozóiknak, Matolcsy nem volt…..
mgabrielm 2012.01.10 20:03:12
Hogy D. Gabor nyugdijas hogy jon ide, nem teljesen ertem. Na jo, ertem, de ha a mostani katyvasz nem Tarlos hibaja, akkor a korabbi mitol lenne Demszkye? Fopolgarmester mind a ketto, csak az egyik nem hunyo, a masik meg igen, na mindegy. Valo igaz, hogy ha nem is szemelyes, de azert valamifele felelossege megiscsak van Demszkynek, ha nem is a fopolgarmestersege okan, hanem inkabb a 20 ev fopolgarmestersege okan. Ha o jelzett, es dokumentalhatoan, tobbszor jelezte a jelenlegi helyzet majdani eloallasat akkor, akkor kevesbe.
Mindazonaltal, az lathato hogy a jegybevetelekbol a BKV nem kepes fenntartani a budapesti tomegkozlekedest. Nincs ez mashol sem maskepp, a tomegkozlekedes a vilagon mindenhol allamilag dotalt mufaj. Kedves videkiek, ahhoz hogy eloadhassatok a "voltam en mar Budapesten, de az budos" cimu maganszamaitokat, ahhoz az kell hogy a magyarorszagi adobevetelek legnagyobb reszet Budapesten eloallitsak, es mondjuk legyen Szolnokon Tisza-hid. Mert ha Budapesten nem allitanak elo azt a temerdek sok adot, nektek lehet nem lenne Tisza-hidatok. Az ado masik neve kozteher, es mint ilyen kozosen viseljuk. Szoval amennyiben nem tudtok felidezni hoborgest hogy minek Szolnokon Tisza-hid, akkor legyetek olyan jok es ne adjatok itt a nagyokost. Kulonben meg jarjatok at csonakon, okosba'.
Igy hat, tetszik vagy sem, a BKV-t tamogatni muszaj hogy az a sok kedves ember, eljusson a munkahelyere. Vagy az a sok gyerek mondjuk eljusson az iskolaba. Vagy az a sok nyugdijas eljusson a piacra, meg a rendelobe meg az unokaihoz. Ok garantaltan nem fognak taxizni, vagy biciklire pattanni, nekik meg alternativajuk sincsen a BKV-ra.
Demszky alatt sem hiszem hogy jokedveben vett fel a BKV mukodesi koltsegekre hitelt, ahogy gondolom Tarlos alatt sem jokedvukben hasznaltak a folyoszamlahitelt.
800 milliard kellene jarmucserere. Ott a MOL reszvenyekre koltott penz, reszveny helyett vehettunk volna buszokat meg ami kell. Ahelyett nagy nemzeti reszvenyeink vannak, de Demszky a felelos mindenert. Ja, meg Gyurcsany. Ketseg nem fel hozza, ok is tehettek volna hogy most ne itt tartsunk, ahogy Viktorka is. Mostmar masodjara sz.patja Budapestet, es szitja a Budapest/videk ellentetet. Nem is ertem az egeszet, Szelesnek ott van az Ikarus, o aztan elegge jobboldali is, munkahelyeket is teremtenenek, mi kell meg?
Orbán Viktor Wilfred Martens-szel, az EPP vezetőjévelForrás: belfoldihirek.comKOMMENTÁROrbán Viktor legnagyobb külpolitikai baklövése az, hogy nincs „hátországa” Nyugaton.     Orbán Viktort és kormányát számos jogos kritika érte az utóbbi…..
Azt mondja hogy Budapest meg kell tudja oldani a tömegközledkedést a "szegényebb országrészektől való forráselvonás nélkül".Kedves Viktor! Azt a pénzt úgy hívják hogy adó. Nem vidékfejlesztési hozzájárulás a neve.A magyar GDP jó 60%-át Budapesten állítják elő,…..
Orbán és BarrosoForrás: hirhatter.huKOMMENTÁRHa az EU a végsőkig elmegy Magyarországgal szemben, tevékenyen részt vállal az ország gazdasági összeomlásában, és ezzel végső soron az európai politikai kultúra alapjait kérdőjelezi meg és tovább rombolja az egyébként sem…..
mgabrielm 2012.01.06 09:20:00
@Pipas: Szerintem nem ciki. Az a helyzet hogy az IMF hitelre most pontosan ezert van az orszagnak szuksege mert ez a dilettans kormany semmi masban nem kepes gondolkodni mint a penzszorasban. Orban nem kepes valsagot kezelni, ezert Matolcsy a penzugyminiszter, a jobbkez, mert o nem fogja elmagyarazni Viktorkanak hogy nincs penzt, mert elkurtuk, hanem ujabb es ujabb fantasztikus meset ad elo. Attol vettek el akinek lattak hogy van, ez az egesz egyszeru gengsztermentalitas ami vezerli ezt a bandat. Nem akart az IMF ranktukmalni semmit sem, most sem akar, sot, epphogy egyaltalan szoba allnak talan Fellegivel.
A bankok eddig is fizettek adot, kulonadot sem Orbanek talaltak ki, csak a merteket huztak jo magasra.
Amit muveltek az meg nem az arfolyamkockazatok atharitasa volt, hanem egyszeruen veszteseget benyelettek a bankokkal, a cel szentesiti az eszkozt alapon, hogy akkor majd kisebb lesz a devizakitettsegunk es nyugodtan inflalhatjak az adossagot a forintgyengitesen keresztul. Ez Gyurka nagy terve es osszes elkepzelese a vilagrol, mikozben a hatterben Orban varja mar hogy mikor szallhat hajora a Parlament elott a koronaval, maradt meg par raklap milleneumi zaszlo, ki kellene mar osztani.
mgabrielm 2012.01.06 10:08:46
@Pipas: Ne szemelyeskedjunk, jo?
Nem vadoltam megszoritassal ezt a szegeny Orban kormanyt, egy pillanatig sem. Tudjuk jol a megszoritast a szocik alkalmazzak, Matolcsy csak megemelte picit az afat.

Nezd, az elmult masfel ev masrol sem szolt, csak a gazdasagi szabadsagharcrol. Nem abban az ertelemben ahogy ez hirdetve volt, hanem abban az ertelemben hogy Orban szamara forrasokat biztositsanak amit a "jo" celokra kolthet. Az osszes tobbi gatat leromboltak ami a hatalmat korlatozhatta volna, alkotmanybirosag, birosag, Parlament, torvenyek, media, mindent eltakaritottak az utbol, egyedul a penz hianyzott. Ehhez kell Matolcsy...
Aki semmi mast nem tesz, csak potlolagos forrasokat biztosit. Senkit nem erdekel a rosszul mukodo gazdasag, senki nem akarja megoldani a problemakat, csak es kizarolag azonnali forrasokat sajtolnak ki.

Es bizony szortak mar penzt, ahol csak tehettek, 500 milliardert MOL? Mi az istennek?

Sajnalom, de tenyleg nincs utos mezogazdasagunk, foleg pont az nincs. Termeszeti adottsag az van, elaprozott, borzalmas szerkezetu mezogazdasag, ami ennek kapcsan versenykeptelen, na az van meg.
A nagy iparunk is nagyjabol kimerul Szentgotthardban, Komaromban es foleg Gyorben. Ami van meg az ezt a harmat szolgalja ki nagyjabol es egeszebol.

Arfolyamkockazat... Az ott egy rendkivul egyszeru devizaspekulacio volt, nem mas. Tomegek jutottak igy olyan lakasokhoz amikhez amugy nem juthattak volna. Senki nem tartott a fejukhoz pisztolyt, es bizony a mai napig azokban az ingatlanokban eldegelnek, amit nem engedhettek volna meg maguknak.
Azt barmikor elismerem, hogy egy szimpla deviza spekulacios ugylethez kepest hatranyban vannak a devizahiteleseink, 2 okbol. Nem tudnak kiszallni a bulibol amikor bukora fordult a sztori (addig amig bukora fordult volna, persze nem is akartak, sot...), valamint a hitel termeszetebol fakadoan olyan ugyletete kotottek amit epeszu ember devizaspekulacios ugyletkent sose kotne. 20-30 evekre elore senki nem lathatja devizakeresztek alakulasat.
Nem is latta, es most ..ar van. Ez egyeni szinten nem ugy, de a sokasaguk miatt mar nemzetgazdasagi ugy lett belole. Ezt probalta meg a maga amator, dilettans, es fogalmatlan modjan kezelni az Orban kormany, ebbol lett az arfolyamfixalas, meg a vegtorlesztes.
Az hogy a vegtorlesztok miatt a vegtorleszteni nem tudok terhei nonek meg, az arfolyamemelkedesen, mar senkit nem erdekelt, meg az sem hogy ebbol bizony perek sokasaga lesz, es bizony a most benyeletetett veszteseget kamatostul fogjuk megfizetni mind, nem csak azok akik most ezen a vegtorlesztesen nyertek eppen, hanem mindenki.
Az adozas ugy mukodik ahogy irod, bar nem teljesen, hanem a megtermelt jovedelmet szoktak adoztatni, de ezt most hagyjuk.
Ugyanis a kulonadokrol volt szo, es azt azokra szabtak akiknel volt penz, es pont nem CBA-nak hivtak.