Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ildiko Juhasz

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Munkám során folyamatosan szembesülök a magyar álláskereső univerzummal, annak szereplőivel, előnyeivel-hátrányaival. Aktív résztvevőként most a saját tapasztalataimat fogom elmesélni. Véleményem szerint miért tűnhetek bunkónak, érdektelennek, unszimpatikusnak? Mi motoszkál…..
Ildiko Juhasz 2013.11.13 13:48:01
Végre egy olyan írás, ami már egy picit megvilágítja mindkét oldalt egyszerre, de még mindig nem megfelelő arányban a viselkedési problémákat.
Abban teljesen egyet értek, hogy a Pályázónak igen is tudnia kell, hol a helye a megfelelő szituációban. De sajnos egyre több helyen találkozom olyan Hirdetővel, akik nem tudják a helyüket. Mert még annyira friss, hogy alkalmatlan, vagy már az ő öltözete is az otthoni takarítós együttest sugallja, vagy mert fiatalosságából fakadóan túl lazára veszi a formát és felkészületlen egyúttal. Magam is zokon veszem, ha már én veszem a fáradtságot és (ha egyértelmű a Hirdető cég kiléte) utána nézek mivel foglalkozik, milyen nyitva tartásuk van, milyen korosztályú alkalmazottai vannak, milyen kimondottan a profilja. Minden "belevaló" cég reklámozza magát, saját honlapot készít, netán Facebook lapja is van, akkor a Felvételiztető is nézzen utána (!), mégis kivel beszélget, de legalább alaposabban átnézze a beküldött CV-t és kérdésekkel készüljön!
Manapság a hirdetések sem egyértelműek. Rengeteg olyan hirdetés van, ami csak az állás típusát (értékesítő/fizikai munkás stb.)jelöli meg és az elérhetőséget. Ezek után ne csodálkozzanak, ha a telefonban fura kérdéseket tesz fel az Álláskereső, mert már maga a meghirdetett pozíciót is titok veszi körül. Nincs őszinteség, nincs pontosítás és így nem várhatják el, hogy jó hangulatban és készséggel álljon hozzá az Álláskereső, ha már eleve kétes a pályázandó állás.
Fiatalság bolondság, tudom jól, és egyre több helyen látom, hogy az interjúkon szellősen, kirívóan avagy épp ellenkezően öltözködnek. Én is csak azt tudom tanácsolni, hogy ha az állás nem indokolja, nem kell elsőre tudnia az Interjúvoltatónak, hogy deszkás vagy, vagy más stílus kedvelője. Viszont magam sem vagyok híve a blúz, kosztüm összeállításnak, még egyszer mondom, ha azt az állás pozíciója nem indokolja! Ízlésesen, alkalmian, de nem kell túlzásokba esni. Jah! És ne menjetek el közvetlen előtte dohányozni, mert nem csak a szádból árad a dohány szaga (ha be is vettél utána egy rágógumit), hanem a ruhádból is. Egy nem dohányzó ezt egyből megérzi már méterekkel előtte.
Ildiko Juhasz 2013.11.13 14:09:47
@dr. Kóser Malac (a legnagyobb demokrata)!:
Sajnos nem értek veled egyet. Manapság nem egyformák a családok és ez nem is várható el. Mindenkinek magának kell felküzdeni, ha el akar érni valamit. Nagyon is jók az esélyei egy pályakezdőnek, ha van mit hoznia otthonról. De nem indok, hogy ha nem "ilyen családból származik" akkor erre ne kapjon megfelelő oktatást. És meggyőződésem, hogy még az is kibírna egy ilyen 1-2 órás foglalkozást, aki rendelkezik e tudás 80%-val. De persze van, amivel amúgy sem lehet mit kezdeni, nem lehet rájuk hatni.