Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Benjamin Tompai

17 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon más az élet Kamerunhoz képest. Ott a hét egyik csúcspontja volt, hogy írhattam a blogom, itt viszont sajnos egyszerűen nincs rá időm. Nagyon új érzés ez, de az igazat megvallva, jó tenni valamit, lefoglalni magam teljesen és érezni, hogy van értelme annak, amit csinálunk. Amikor jelentkeztem…..
Egyre gyorsabban pörögnek a napok. Kezdem igazán otthonosan érezni magam a ciprusi hőségben, bár már volt olyan nap, amikor délután csak 20-22 fok volt. Nem volt könnyű. Lassan belerázódunk a mindennapokba. Eddig minden héten volt egy előre megtervezett menetrendünk, és aszerint kell dolgoznunk,…..
Megint önkéntesként. Miután hazajöttem Kamerunból (Blog az ottani három hónapomról itt) rájöttem, hogy egyelőre nem szeretnék Magyarországon újra elkezdeni dolgozni, visszatérni a mókuskerékbe. Így az egyetlen megoldás egy következő külföldi önkéntes út volt. Szerencsére gyorsan megtaláltam, és ki…..
Cipruson folytatom az önkéntesként a következő egy évben. Ha szeretnéd követni az ottani írásaim is, akkor azt itt megteheted: http://onkenteskentcipruson.blog.hu/   (Megint sikerült egy igazán kreatív címmel előállnom!)..
Ebben az évben is van lehetősége három embernek a HVSF-en keresztül a GLEN-nel három hónapra kimenni külföldre önkénteskedni.  A három kiválasztott három különböző országba mehet: Kamerunba, Grúziába és Kínába (A kameruni program annak a folytatása, amin én is részt vettem, szóval erről elég sok…..
87 nap útán megérkeztem a Ferihegyre. Természetesen afrikai viseletben és a három hónapos szakállal.                              Egyelőre az a tervem, hogy itthon pihenek egy ideig, aztán januártól vagy februártól új kihívásokat keresek. De valószínűleg a…..
After 10 weeks of learning about the environment and playing with the kids we wanted to surprise them with a special goodbye meeting. In Buea most of the people never swim in the ocean in spite of that it is only 30 kilometer far. Our plan was to bring the kids to the beach and have a wonderful last…..
Nem tudom mi veheti rá az embert, hogy az őserdő közepére menjen, de ha Te éppen valami oknál fogva ezen kevesek közé tartozol, akkor pár hasznos tanács és útbaigazítás. Természetesen ezek a saját tapasztalataimon alapulnak, és lehetséges, hogy a valóság ettől…..
A jó történetek sose azzal kezdődnek, hogy az ember leül este a tv elé, megnézi a híradót, vagy nekilát egy adag salátának, talán még tojásos nokedlit is fogyaszt mellé (Mennyire hiányzik!). Sokszor az emlékezetes pillanatokhoz jó adag alkohol párosul, de megesik (és olykor ez a…..
Egyre jobban érzem, hogy rohannak el mellettünk a napok. Ránézek a naptárra, és már megint eltelt egy hét. Ráadásul a következő hetekben fogunk igazán turistát játszani, szóval már csak pár nap, és újra Magyarországon. Sok minden nem történik a hétköznapokban, de persze…..
(Néhány kép felkavaró lehet!) Reggel a többiek elmentek újra strandolni. Nekem más terveim voltak. Kicsit pihentem a fotelban és vártam, hogy az eső továbbálljon. Alapvetően ez egy veszett ügy, de a szerencse mellettem állt. Pont leértem egy helyi kávézóba, amikor elkezdett…..
Újra Limbe Időjárással nem törődve, teljes meggyőződéssel arról, hogy most szerencsénk lesz, újra megpróbálkoztunk Limbével, fürdőzéssel az óceánban. Már előző nap egyeztettünk egy taxisofőrrel, hogy a bejárattól egészen a strandig visz minket, ott pedig délutánig vár…..
Szeretnék néha pozitív dolgokat is írni, de valahogy nehéz optimistának lenni ebben a környezetben. Pedig annyira rosszul nem érezzük magunkat, de valószínűleg az időjárás nagy hatással van ránk. Nem is értem az északi országok lakóit, hogy bírják ki a telet. Sajnos túl…..
Lefekszem. Zuhog. Dörömböl az eső a házon. Nem lehet aludni. Elalszom. Kiabál a szomszéd. Itt ez a normális hangszín. Forgolódok. Dörömböl az eső a házon.  Felébredek. Csak bogarak ne legyenek rajtam. Beleszagolok a levegőbe. Penész. Mindenhol. Rohanvást a mosdóba. Nincs víz.…..
Az élet nem csak játék és mese errefelé. Előző hétvégén sajnos már azon gondolkoztam, hogy ez nekem sok lesz, miután három napig ki se tudtam mozdulni a lakásból annyira rosszul voltam. Szerencsére elmúlt, és az idő is kezd picit javulni, ami sokat dob a hangulaton. Három hét…..
A lényeg, hogy megérkeztünk reggel hatkor Bueaba, de persze már a 0. nap se volt izgalommentes. Kedden 13:50kor menetrendszerűen felszállt a gépem, és elindultunk Isztambulba. Először voltam normális repülőn, és nem fapadoson, szóval nekem nagy élmény volt, amikor meghozták a…..
A böngésző címsorában, az URL előtt megjelenő kis képet favicon-nak nevezzünk. Lehetőséged van ezt lecserélni, ehhez a következőket kell tenned: Ha gyári sablont használsz, akkor azt először le kell másolnod, ehhez az alábbi linken találsz…..
Benjamin Tompai 2015.08.03 12:37:09
@polgarz: Szia!

Erre gondoltam én is, de nincs igy. Mert be van ott állitva egy kép, de nem azt osztja meg.
Benjamin Tompai 2015.08.03 12:56:17
@polgarz: Köszönöm! :) Igy már mukodik.
Afrikaaaaaa. Januárban hallottam egy kedves munkatársamtól, hogy Azerbajdzsánban volt három hónapot a GLEN programmal a HVSF, magyarországi szervezeten keresztül. Miután mesélt róla úgy éreztem, hogy ezt nekem találták ki. Tehetek valami jót, közben világot látok, és egy…..
Tolkien megteremtett világát nem győzöm dicsérni, hiszen annyira összetett, annyira szerteágazó, hogy szinte minden egyes négyzetcentiméterén találhatunk valami újdonságot, valami olyat, ami lenyűgözi az embert. A mozifilmeknek hála pedig a legtöbb dolog életre is kelt a…..