Regisztráció Blogot indítok
Adatok
márquez

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A diákhitelt néhány éve azért vezették be, hogy a hallgatók e kedvezményes konstrukcióval támogatni tudják felsőfokú tanulmányaik végzését. Érdemes-e igénybe venni? Milyen érvek szólnak az igénybevétele mellett és ellen?…..
Vállgazd Blog ÉFM - 2. kérdés 2013.11.18 10:22:37
Az üzleti szakemberek szerint a vevők ma nem annyira termékeket és/vagy szolgáltatásokat akarnak vásárolni, hanem komplex "megoldást" szeretnének kapni problémáikra. Mi a véleménye: ténylegesen igénylik a fogyasztók a komplex megoldást, vagy a gyártók/szolgáltatók "sózzák…..
Vállgazd Blog ÉFM - 1. kérdés 2013.11.18 10:21:40
A városi logisztika egyre bonyolultabb problémákat vet fel a közutak mind nagyobb fokú leterheltsége, a városi dugók miatt. Mit gondol: ki kellene telepíteni a pl. Csarnokot, és a hasonló logisztika-igényes létesítményeket a városközpontból? Vagy mi a megoldás? Inspirációként:…..
Mire használja ill. tartja használhatónak a Facebookot ill. a Wikipediát az egyetemi tanulmányaiban, a tudása megosztásában és a kapcsolatai építésében és ápolásában? Miért lehetnek előremutatóak, és milyen hátrányai lehetnek e megoldásoknak? Inspirációként:…..
márquez 2013.11.12 16:19:40
A facebooknak manapság nagyon nagy szerepe van, és egyre elterjedtebb. Már nem csak a fiatalok, egyetemisták használják, gyakran az 50 év felettiek is használják kapcsolattartásra. Folyamatosan fejlesztik az oldalt, ezzel újabb és újabb fogyasztói igényeket elégítenek ki. A facebooknak köszönhetően tartom a kapcsolatot ismerőseim nagy részével, hiszen még egy telefonnál vagy sms-nél is költséghatékonyabb, az okos telefonoknak és a mobilnetnek köszönhetően pedig nem csak otthon hanem villamoson, utcán is küldhetek üzeneteket. Szerintem nagyon jó lehetőség, hogy bármilyen csoportot létrehozhatunk, itt megoszthatjuk a tananyagokat, információkat, segítséget kérhetünk és az eseményekről is itt kaphatunk tájékoztatást. Arról nem is beszélve, hogy kérdőíveket szakdogához, felméréseket is feltölthetünk és kitöltethetünk ismerőseinkkel, így nagyon rövid idő alatt nagyon sok emberhez tudunk eljutni. Számos diákszervezetnek is a facebook a nem hivatalos kommunikációs csatornája. A Wikipediát kevésbé kedvelem személy szerint. Nekem inkább támpontot nyújt, bele szoktam pillantani, de nem tartom megbízhatónak, mivel bárki szerkesztheti. Tanuláshoz én nem ajánlanám, szakdolgozathoz, beadandókhoz a tanárok nagy része sem fogadja el a wikipediát forrásként. Ami viszont nagyban segíthet, hogy a wikipedia oldal alján a keresett szóhoz ott vannak a források, amelyekből a wikipedia táplálkozik. Ezeket már tudjuk hasznosítani, meg tudjuk nézni az eredetét, és megbizonyosodhatunk róla, hogy mennyire megbízható.
Az internet terjedésével lehetővé válik az otthonról végezhető távmunka, ami nem követeli meg egy adott feladaton dolgozó érintettek személyes együttműködését ill. ismeretségét. Milyen előnyei és hátrányai lehetnek az internetre alapozott otthoni távmunkának? Szívesen…..