Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Két csík

29 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hihetetlen, de már hat hónapos Máté! Gyakorlatilag egy szempillantásnak tűnt az elmúlt fél év, olyan, mintha kb. két hete szültem volna. Pedig mennyi minden történt azóta! Naponta írok naplót a mindennapjairól, klasszikus kis füzetkében, már lassan rituálé az esti összegzés.…..
Két csík 2016.02.12 21:14:15
@mkka: Szia! Írtam e-mailt, beszéljünk!
... vagy inkább tapasztalatok?? Nos, az ember lánya évekig készül arra a szerepre, hogy anya lesz. Elméletben minden szép és jó, mindenre van instant megoldás, de élesben azért ez teljesen más. Tegnap oltáson voltunk. Nem, nem tudom követni hogy mit adtak, valami kötelező szart.…..
Közkívánatra... Az úúúúúgy vooolt, hogy a terhességem utolsó 2 hetében már kétnaponta, majd naponta jártam CTG-re. Ami nem volt kis kihívás, ugyanis még karácsonykor becsípődött egy ideg a derekamban, ebből kifolyólag alig bírtam járni. A költözködés se tett túl jót…..
Hú, mostanában zajlik az élet. Felújítunk ezerrel, most éppen ott tartunk, hogy nincsenek falak a lakásban, de betonpadló már van. A fűtés is megoldódni látszik, igaz, hogy kisebb csavarokkal, de nem fogunk megfagyni, infrafűtésünk lesz. (Ez az egyetlen megoldás, mivel a…..
Január 22-én 20:16-kor 4 és fél óra vajudás után megszületett Máté :) Gyönyörű és egészséges és szupercuki és okosügyes és eszik rendesen :)   Már itthon vagyunk,ismerkedünk, részletek később :)    ..
Két csík 2015.01.30 17:39:51
A vártnál kicsit hamarabb, de végre itt van velünk 5 éve tartó küzdésünk eredménye! Ha ránézek gyakorlatilag elfelejtek mindent, ami velünk történt, mert már csak az számít hogy végre magamhoz ölelhetem, szeretgethetem!  Nade mi is történt? 37. hét 5 nap kedd Hajnalban arra…..
Még egyben, de kórházban vagyok, várhatóan mostmár a Kicsi megszületéséig. Nade ne szaladjunk előre, mesélem mi történt: Pénteken az Imádott Uram, elutazott desznyót vágni vidékre, dehogy ne maradjak felügyelő tiszt nélkül, megkértem egy barátnőmet hogy jöjjön vigyázzon…..
Csak azért is anya leszek Izgalmak 2014.10.02 13:49:47
Húúú, jó régen nem írtam, íme az események mostanában: -Vettünk egy lakást. Nem volt egyszerű ügy, az ingatlanossal is, meg az eladókkal is nehéz volt egyeztetni, de nagy nehezen aláírtuk a szerződést és már a banknak is eladtuk a vesénket, úgyhogy kezdődhet a…..
Most van életem legszebb időszaka, mert kisbabát várok. Iszonyú régen vártunk már erre és rengeteg minden szaron keresztülmentünk. Egyelőre még mindig nem teljesen fogom fel, de lassan kezdem realizálni, hogy ha minden jól megy, nemsokára ANYA leszek. V pedig APA.…..
Tegnap eljött a nagy nap, a 18. heti ultrahang napja, ami igazából a 19. hét utolsó napjára esett, de ez van, mindenki egész nyáron szabadságon volt. Az utolsó pár nap persze már behaluztam magamnak minden bajt, ami egy ultrahangon csak kiderülhet, de Babónak persze hangosan azt…..
Még a 16. héten jelentkeztem be a 18. heti genetikai ultrahangra, amit aztán most a 20. héten végeztek el… Hogy miért?? Egyszerű a magyarázat: magyar egészségügy. Ennyi. Jó, nyilván nem gond, mert a 20. hétig simán meg lehet csinálni, nade azé’ mégis no. Gondoltam, hogy most…..
... és hirtelen azon kaptam magam, hogy 3 hete nem írtam és a hasam már akkora, hogy nem igazán kényelmes úgy írni, hogy az ölemben van a laptop. Rendesen ki kell nyújtani a kezem. Apropó, nagy has: ha tömegközlekedek, már rendszeresen észreveszik, hogy terhes vagyok és meglepő…..
Holnap lesz a 12. heti ultrahang és én nagyon izgulok. Már napok óta figyelem magam, érzek-e valamit, ami a terhességre utal, de a mellfeszülésen kívül az égvilágon semmit. Viszont teljesen zizi vagyok, ezerrel pörgök, legszívesebben az élő fába is belekötnék, de tudom, hogy ez…..
... ugyanis megkaptam a kiskönyvemet! Ilyen sem volt még, egyszer már volt időpontom a második terhességemnél, de aztán pont aznap műtöttek meg, mikor meg kellett volna jelennem. Szóval ma elmentem és egy nagyon kedves és alapos védőnőhöz kerültem, volt vizeletvizsgálat,…..
Szóval, hol is kezdjem. Május 14-én megvolt a vérvétel. Dél körül be is jutottunk Z. dokihoz, aki a biológus hölgy társaságában széles (hozzá képest) mosollyal fogadott. Gratulálunk, a hcg az egekben (253), ha minden igaz, nem is egy, hanem mindkét embrió megtapadt. Én annyira…..
...és én most kezdek berezelni. Eddig tejesen nyugis voltam, nagyokat aludtam (ez persze köszönhető a Pipolphennek is :) )sikerült elterelni a figyelmemet, elvoltam. Ma délután hasított belém az érzés, hogy félek a holnapi vérvételtől. Mi van, ha mégsem elég a hcg, csak elindult…..
...úgy néz ki, sikerült a beültetés :). Ma vagyok a transzfer utáni 6. napon (hétfőn két 6 napos fagyasztott embriót ültettek vissza, a harmadik sajnos nem ébredt fel). Tegnapelőtt már volt egy időn túli iszonyú halvány két csíkom. Ma hajnalban kimentem WC-re, gondoltam, hátha…..
Múlt hét pénteken volt az első UH a BMC-ben. MIvel a dokim nem volt, ezért az agyondicsért Konchoz kerültem, akiben hatalmasat kellett csalódnom. Megvizsgált, kb. ötször megkérdezte, hogy hányadik ciklusnapon vagyok, majd közölte, hogy itt aztán nem lesz peteérés, a bal oldalon van…..
Ennyi, vége. Ma megkaptam az utolsó aláírást, leadtam a papírokat az OEP-nek, közben ennek örömére reggel meg is jött, szóval indulhat a móka. Nagy a tét, mert a mostani eszemmel azt gondolom, hogy ez az utolsó esélyünk. Ha ez nem sikerül, nincs több kivizsgálás, más doki,…..
Múlt pénteken a friss OGYI engedéllyel a kezemben az utolsó csatába indultam az OEP engedélyért. Valahogy éreztem, hogy valaminek még lennie kell, az nem lehet, hogy ilyen gyorsan összejönnek a dolgok. Az nem lehet, hogy májusra kalkuláltam a beültetést és még ebben a hónapban…..
Na szóval, az úgy volt, hogy tegnapelőtt reggel elmentem fél kilencre Fülöphöz a MÁV-ba és onnan hívtam fel, soha nem lehet tudni alapon. Simán lehetett volna, hogy azt mondja, ja, maga még nincs itt, hívjon jövő héten, szóval, biztos, ami biztos, a kórházból hívtam fel. Persze,…..
Múlt héten nagy nehezen megérkezett a bizottsági döntés, amiről ugye eddig is tudtuk, hogy pozitív, de azért a papír is kellett, hogy elkezdhessük intézni az OGYI és OEP engedélyeket is. Holnap kell felhívnom Fülöpöt, hogy mikor mehetek hozzá kitölteni a papírokat. Remélem, nem…..
Nemrég ugye megvolt a bizottsági ülés, Fülöpöt felhívtam, hogy mi újság, azt mondta, megkapjuk az IVIG-et! Végül is, "csak" egy újabb vetélés és plusz fél év kellett ahhoz, hogy belássák, amit már a múltkor is tudtunk: nekem erre szükségem van.  Írtam a Galamb dokinak,…..
Múlt héten végre megjött a legeslegeslegutolsó vizsgálat eredménye. Emékeztetőül: a HABAB bizottság első körben elutasított, viszont azt mondták, hogy ha megcsináltatok még egy rakat vérvizsgálatot, akkor pozitív lesz a döntés. 90 ezer forint és 3 hét után megjött az…..
...azon, mások hogy csinálják. Mert ugye engem a sok hiányzás miatt kirúgtak, az esetleges negyedik (veszélyeztetett) terhességemet a munkahelyem már nem akarta velem végig csinálni. Hogy csinálják azok, akik lombikokra járnak és mondjuk csak a 6. sikerül? Vagy azok, akik hasonló…..