Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Joey31

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy egészen érdekes történetet kaptam a minap, hiszen szerzője, Szabi tulajdonképpen nagyon érintőlegesen szereplője volt a legutóbbi angliai posztnak is. Úgy érezte, szívesen megosztaná történetét veletek, így született meg a mai poszt. „Az én történetem 2010…..
Joey31 2013.11.13 01:31:55
@Evain: Igazad van, nincs min vitatkoznunk, ugyanazon az oldalon állunk:)! Bár néhányan tényleg megtarthatnák a véleményüket, hogy ki mire költi el a pénzét! Vicces amúgy, mert egy szóval nem mondtam, hogy minimál bérért "mosogatok", bár most úgy van, de anno 2009-ben Edinboróban 8.48 fontos órabérért mosogattam, ami még most is álom órabérnek számít Londonon kívül! Bár ott meg baromi drága lakni, Edinben meg 3 szobás kéglit béreltünk 475-ért:)!
Joey31 2013.11.15 02:06:55
@tildy:):

4 évig keményen dolgoztam és a párom is Edinboróban(Edinburgh/Edinbrah) amíg állapotos nem lett, és ezáltal csak egy fizetésből kellett megélnünk, ami 3 emberre nagyon karcsú, hacsak nem dolgozok legalább heti 50-60 órát, hogy különálló lakást tartsak fel, a gyerek megkapjon mindenből a legjobbat, közben nekünk is megvannak az igényeink stb.
Ha egyet értesz, vagy nem, a párom nem fog rákényszerülni elmenni dolgozni, hanem szépen otthon neveli a kislányunkat, köszönhetően ennek a humánus és családbarát rendszernek, ami lehetővé teszi, hogy kevés munkával is jól élhetünk, nem úgy mint az otthoni rendszer, ami csak a mocskos kisebbségnek ad élhető támogatást! Én legalább becsületesen dolgozom, és minden szabályt betartok, ahhoz hogy megtartsam a támogatásokat! Nem az én hibám, hogy a munkáltatóm nem biztosít nekem 30-nál több óraszámot és nem emeli a fizetést! Akkor jobb lett volna ha belebukunk, vagy keresek ténylegesen olyan munkát, ahol 60 órai melóval tudom biztosítani a családomnak a kényelmes megélhetést, viszont soha nem vagyok otthon és tönkremegy a magánéletem, meg én is egy idegroncs lennék? Utánanéztem, járt ez, meg az. Hónapokba telt, de megérte. Van hátul ütője a dolognak, ha egyszer sokkal többet fogok keresni, akkor több adót fognak vonni tőlem, ennyi. Valamit valamiért, én ezt elfogadom.
"Igy is sokan "kihasznaljak" mar a benefiteket, sajnos valahol ertem is miert, mert ha hagyja a rendszer.... " Ez nem kihasználás, tudod milyen nehéz volt egyiket-másikat elintézni hivatalos úton? Nem putris angol vagyok, aki segélyeken él, mert nem megy el dolgozni! Ezek támogatások az alacsony fizetés mellé. Nem segély! A segélyt csak hátrányos helyzetűek kaphatják bizonyos szituációkban. Egyszerűen ez JÁR alanyi jogon mindenkinek akinek alacsony óraszámú állandó munkája van és családos! Ha a kislányom nem 18 hónapos volna, a párom biztos elmenne munkát keresni, mint ahogy előtte se volt munkanélküli! Csak hát valakinek kéne nevelni meg otthon maradni a gyerekkel, nem? Amíg a támogatások járnak, és betartjuk a szabályokat, addig nem igazán izgat, hogy egyetértesz e vele vagy sem! Majd az állam eldönti jogosultak vagyunk-e, vagy sem. Ezt a legkönnyebb, ítélkezni ismeretlenül.
Joey31 2013.11.18 13:54:03
@Mr. Long [akit nem diszkriminalnak]: mert a külföldön élő magyarok kb. 80%-a Londonba megy először, én pedig a nehezebb utat választottam magamnak, a részletekbe nem akarok belemenni, de előljáróban annyit, hogy angol tudás, meló nélkül,kölcsön 415 fonttal vágtam bele, és nem buktam bele, pedig a lakbért is fizetni kellett! 1 héten belül dolgoztam skótokon keresztül, egy hónap múlva már egy kanadai sráccal laktam, és hónapokig magyart se tudtam magam körül, mégsem adtam fel.