Regisztráció Blogot indítok
Adatok
0rdas

0 bejegyzést írt és 391 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mintegy 48 órával ezelőtt, február 24-én Oroszország hadserege hadüzenet nélkül megtámadta Ukrajnát és több irányból (északról, ÉK-ről, keletről és délről) földön, vízen, levegőben behatolt a szuverén Ukrajna területére. Az első 24 órában az orosz katonai erők szinte teljesen megsemmisítették az…..
0rdas 2022.02.27 12:51:46
"Látom a szörnyülködő meg sápítozó posztokat, kommenteket az orosz-ukrán konfliktus (mára: háború) kapcsán.
Úgy látom elég nagy a káosz a fejekben és mindenki érzelmi oldalról közelíti meg a dolgot. Ezért próbáljuk meg most tisztába tenni a dolgokat egy picit.
Először is a háború nem jó, senkinek, mármint a francokat nem, egy jól behatárolható csoportnak jó, mindenki más szopni fog.
Az ukrán-orosz konfliktus nem idén kezdődött. A gyökerei egészen 1991-ig nyúlnak vissza, amikor a Szovjetunió és a Varsói Szerződés széthullásával a kétpólusú világ egyensúlya felbomlott. Nyilván értelmes ember nem sírja vissza a Szovjetuniót, sem a kommunizmust. Az viszont tény, hogy a NATO és Oroszország kötöttek egy írásbeli megállapodást, hogy a NATO nem terjeszkedik keletre az oroszok rovására. Az ezt bizonyító dokumentumokat a Der Spiegel a múlt héten a nagyközönség elé tárta, valahogy nem került bele a fősodratú hírekbe...
Ugorjunk egy pár év(tized)et előre az időben: 2014 februárjában feltehetően a CIA segítségével megpuccsolták az akkori oroszbarát ukrán kormányt, helyére egy USA barát kormány került. Röviddel ezután Ukrajna bejelentette óhaját az EU-hoz és a NATO-hoz való csatlakozására. erről az USA azonnal támogatásáról biztosította, az Eu pedig bizonyos feltételekhez kötötte.
Itt most álljunk meg egy pillanatra és nézzünk a térképre:
Ha Ukrajna csatlakozik a NATO-hoz, ez a következőket jelenti:
- Ororszország elveszti a Fekete-tenger feletti uralmát, mert akié a Krim azé a Fekete-tenger. Egyúttal elveszti a szabad átjárást a Földközi-tengerre a Boszporuszon keresztül. Ezenfelül, Moszkva légicsapás közelbe kerül a NATO erőkkel szemben, arról nem is beszélve, hogy az ukrán ásványkincs nagy részét az oroszok felügyelik. Ez megszűnne és az amcsik kezébe menne át, ahoyg ez történt Irakban, Szíriában stb, stb.
Na ezután foglalta el a Putyin a Krímet, és robbantotta ki feltehetően a GRU (a KGB utódja) segítségével a donbaszi és luhanszki szeparatista felkelést. Aminek a végjátékát az oroszok ma indították el. Ez történik most.
Tehát ez a háború nem azzal kezdődött, hogy a gonosz Putyin a reggeli kula+kávé+cigi kombó után gondolt egyet és bevonult Ukrajnába. A jelenlegi helyzet az USA agresszív, erőszakos terjeszkedés politikájának gyümölcse, amit az elmúlt hozzávetőleges 30 évben jól megfigyelhettünk, nyomonkövethettünk. Az ukrán háború nem akció, hanem reakció, az USA és a NATO sorozatos szerződésszegésére, és a geopolitikai status quo felrúgására.
Légyszi ne kezdjünk már bele az ilyen talmi mantrákba, hogy de Ukrajna az egy szuverén ország, joga van eldönteni, hova akar csatlakozni. Te is és Én is pontosan tudjuk, hogy ez egy szépen hangzó maszlag, és a világ az nem így működik. Így kellene de soha nem így működött és belátható időn belül nem is fog így működni.
Nincsenek független, szuverén országok, érdekszférák vannak és ha rossz érdekszférába tartozol, akkor bizony beszoptad.
Mint említettem, ez nem jól van így és nem így kéne lennie, de így van.
Putyin le fogja dózerolni Ukrajnát, és ez ellen nem csak, hogy senki nem tehet semmit, de nem is akar és mindezt a saját ostobaságuknak és az USA-nak köszönhetik az ukránok. Kirakhatod az ukrán zászlót a profilképedre, meg hashtagelhetsz iprayforukraine-t ez csak annyit jelent, hogy nem vagy tisztában vagy nem érdekel az összes vonatkozása a történetnek. Jóemberkedéstől viszont továbbra sem leszel jó ember."(másoltam)
0rdas 2022.02.27 12:52:19
"Adalékok:
Az ENSZ-nek 8 éve volt arra, hogy békefentartókat küldjön a régióba és segítsen a konfliktus megoldásában, de ez egyetlen egyszer sem merült fel, vajon miért? Felthetőleg mert eleinte azt várták, hogy az ukrán hadsereg majd pár hónap alatt leveri a szakadárokat és visszaáll minden a maidani útra. Hát nem sikerült nekik. Aztán meg ugye ott volt a vita és az amerikai nyomás, hogy az EU ne támogassa az északi-áramlatot, amit most így háború kitörésével kénytelenek voltak a németek felfüggeszteni. Amivel kit lőttek tökön? Saját magukat. Tehát ki jár jól ezzel a háborúval? Az USA. És persze az oroszok is, mert a gáz ára egyből megugrott.
Ukrajnában a nacionalista kormány minden elképzelhető módon vegzálta és vegzálja a kisebbségeket: kezdve a kárpátaljai magyaroktól a románokon át az oroszokig: megtiltja nekik ananyelvük használatát és az azon való tanítást, tanulást, rendszeresek a verőosztagok vegzálásai. De ahogy a délvidéki magyarok esetében, ezekben az esetekben sem érdekli, érdekelte sem az ENSZ-t , sem az EU-t, sem az Amnesty féléket, mert cserébe az ukrán katonai bázisok használatáért szemethúnytak ezen atrocitások feltt, ahogy a kárpátaljai kényszersorozások felett is.
Számunkra e hábborúnak két nagy kockázata van: A pöcsfej amcsiknak sikerül belerángatnia a NATO-t és ezáltal minket is, ami az ország megsemmisüléséhez vezet, illetve Ukrajna elfoglaláa után, Putyin visszaadja Kárpátalját Magyarországnak. Ez esetben olyan belső feszültséget teremt a NATO-ban és az EU-ban is ami végleg megingatja az amúgy sem rózsás helyzetünket az EU-ban és kizárnak minket mind az EU-ból , mind a NATO-ból és végleg megindul az EU és a NATO erodálása.
Szóval mielőtt teleposztoljátok ukrajnát siratva a facet, meg a twittert, ezen gondolkozzatok el egy picit."(másoltam)
Meglehetősen irracionális társadalmi rendszer épül ki nálunk. A kormány élelmiszerár stopja az önkény nyilvánvaló jeleit mutatja, és sok sebből vérzik. 1.Nem olyanok hozták a rendeletet, akik járnak bevásárolni Én pedig szoktam járni, minthogy más családtagokkal szemben jelenleg nincsenek…..
0rdas 2022.01.16 01:49:35
@Midnight Run: 12 éve várjuk ezt a hatalmas buktát. Nem jön
Az elmúlt 2 évben többször is át kellett állni a kötelező, otthoni munkavégzésre. Ez nagyon megosztotta a munkavállalókat, véleményük és hatékonyságuk terén is. Sokaktól hallhattuk például, hogy milyen nagyszerű dolog távolról, önállóan és saját ütemterv szerint dolgozni, mások szerint, azonban…..
Elkezdjünk "járni"- kilencvenes évek teljesen legelején ez max. kézenfogást, hosszú sétákat és nagy beszélgetéseket jelentet. Volt már! (Amíg nem jönnek értékelhető szakítóstörténetek, a régieket fogom újraposztolni. )Úgy látszik, hogy tinikoromban erősen a…..
0rdas 2021.08.29 23:59:20
Itt az ideje egy újabb tematikus Napi érdekesnek! Csak Magyarország, 45 év érdekesebbnél érdekesebb fotókon az MTI Archívumából. 1947. október 5. Fiatal fiú fekszik lekötözve egy kanapén, egy emberrablást imitáló rendőrségi bemutatón. Magyar Fotó: Kovács Géza..
0rdas 2021.02.23 08:17:14
@bioLarzen: Nálunk Boldog Család néven futott a sorozat (kilencvenes évek eleje). Az anyuka Maria Schell volt (szintén alkalmi deriickista). Két lányuk volt, Katja és Alexandra, meg egy örökbefogadott. Aranyos kis sorozat, de hogy lehet boldog, ha a 3-4. évad körül az anyuka rákban meghal?
0rdas 2021.02.23 08:17:48
@Fikalnyik Eugén: A rendszerváltás utn se más. Lásd Dallas. :)
F1rka F1-miliák 1.rész 2021.01.20 06:00:00
Mick Schumacher aláírt a Haas-hoz, és ezzel egy igen elit, ám a közhiedelemmel ellentétben nem is olyan szűk csoport tagja lesz 2021-től. Ez pedig tökéletes alkalom arra, hogy Dombai Gábor vendégposztoló közreműködésével, egy négy részes cikksorozatban sorra vegyük a családokat, akiknek több tagja…..
Sajtószoba Miért jobb Biden? 2020.11.07 11:34:58
Előrebocsátom: nálam Trump akkor vágta el magát végérvényesen, amikor 2017 június elsején bejelentette az Egyesült Államok kiléptetését a nemzetközi klímaegyezményből. Eddig a bizonyos napig szimplán csak ellenszenves volt számomra, mint egy milliárdos családba született, öntelt és ostoba…..
0rdas 2020.11.08 09:12:52
@Aëtius_: "Politikai humbug, hogy az országok összefognak a fosszilis tüzelőanyagok okozta károk ellen, hogy ne csesszük szét ezt a szerencsétlen bolygót."
Ez mind szép, de a hülye németek most kapcsolták le az atomerőműveiket, hogy barnakőszénnel táplált hőerőműveket használjanak. Akkor tovább mélyül az amcsi-német válság?
0rdas 2020.11.08 09:13:22
@Alick: Tényleg, Biden fia ül már?
Maszkot hordani kötelező. Dolgozzuk fel végre!..
0rdas 2020.09.21 12:24:32
@Etniez: hol beszéltem, írtam a maszkviselésről?

De érdekes tanulmány lenne a hosszútávú magas ppm érték hatása az egészségre.

Van arról infód, hogy a maszk mögötti párás, magas ppm értékű levegő egészséges? Engem érdekelne.
0rdas 2020.09.21 13:03:10
@Zionnépe: kötve hiszem, hogy a civil maszk hordók 4 óránként cserélik.
Mi a vélemény a mosható textil, vagy sál eltakrásról?

szellozes.info/hovisszanyeros-szellozteto-tudastar/a-lakas-levegoje/szen-dioxid
Érdekes, maszk nélkül egy szobában is könnyen lehet 3000 ppm, ami bőven a jó minősítés felett van.

A kérdés nyitja, hogy a maszk alól milyen gyorsan megy el a hasznélt levegő. Szerintem lassabban, mint maszk nélkül. De vmiért ilyen mérésről nincs infóm.
0rdas 2020.09.21 13:04:19
@Zionnépe: A szövegértés nem megy nálad. Egyszerűbb lett volna, ha anyád inkább lenyel. Win-win szitu
Az 1971-ben bemutatott kilencedik generációs Cadillac Eldorado minden tekintetben nagyobbra nőtt a kicsinek még így sem nevezhető elődjéhez képest, és tökéletesen rámutat arra, hogy napjainkra hogyan siklott félre a luxusautó fogalmának értelmezése. Mit is értünk valójában luxus alatt? Minél…..
0rdas 2020.06.25 00:14:13
@Mélyenszántó22: ez a lánc dolgot hol olvastad? Mert szerintem nettó baromság
0rdas 2020.06.25 19:28:24
@kewcheg: le vagyok döbbenve
Luxusautókról, nagy márkákról könnyű ódákat zengeni. Ferrari féle zenei műsortól mindenki elájul. Legyünk egy kicsit őszinték magunkhoz térjünk vissza a földre, vizsgáljuk meg közelebbről mit és mennyiért tehettünk meg, ha örömautózást szerettünk volna anno. Vidáman forgó motor, könnyű karosszéria,…..
A koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében én már csak kutyasétáltatáskor valamint a heti egyszeri nagybevásárlás alkalmával mozdulok ki otthonról – tegyetek így ti is! A négy fal között is vidáman el lehet tölteni az időt, különösen most, hogy az Arcanum Adatbázis Kiadó március 16-tól egy…..
Mint minden eldöntendő kérdéstől, a fentitől is azt várjuk, hogy vagy egyértelmű „igen”, vagy egyértelmű „nem” legyen rá a helyes válasz. Gyanúm szerint sokan mégis azt a választ adnák erre a kérdésre, hogy „attól függ”. Sőt, még arra is hajlanék, hogy nekik adjak igazat. De mitől is függ…..
0rdas 2020.01.16 08:01:37
.
0rdas 2020.01.16 11:59:02
@Szalay Miklós: és egy rosszul működő homoszexuális család? Miért gondolja bárki, hogy X% rosszul működik a hetero házasságokban, de a buziknál ez 0%? Főleg az, hogy mivel támasztja alá?
A leggyakoribb kifogás az edzés kihagyására vagy el nem kezdésére, hogy "nincs időm edzeni". Ez a mondat már ősidők óta a legkelendőbb termék a kifogásgyárban. Más szóval az, hogy nincs időm, nem új dolog. Főleg akkor hangzik el egyre gyakrabban, amikor közelednek a szabadságok és a különböző…..
"Nem magyar, full színes bőrű, látszik, hogy etnikumilag nem tartozik ide” — volt képes nyilatkozni egy a magyar parlamentben dolgozó szakértő hölgy, aki a kormánypárti #metoo vonatra is felkéredzkedett...
18+! Az 1970-ben alapított Vörös Hadsereg Frakció, kommunista, városi gerilla csoport volt és az európai baloldali terrorizmus legmeghatározóbb szervezetévé nőtte ki magát. Mi motiválta őket? Kik voltak, mit akartak? Most mindent megtudhatsz róluk dióhéjban...
  Bizonyára mindenki ismeri azt a viccet, melyben a szegény földműves bácsit elviszik repülni, és a végén, mikor megkérdik tőle, hogy "no, bátyám, milyen volt?", akkor az utolsó mondata az, hogy "arra viszont végképp nem számítottam, hogy mindez a nyakamba is ömlik". Hát valami hasonló érzés…..
0rdas 2019.11.30 11:23:48
@math0: kurva anyád
Egyre feszültebbek a BKV-nál dolgozók, nem tudják ugyanis, hogy a jövő évi béremelést mennyire befolyásolja a tulajdonosi összetételben bekövetkezett változás, valamint a főpolgármester-váltás. Bértárgyalásról egyelőre szó sincs, a vezérigazgató nem is válaszolt az Egységes Közlekedési Szakszervezet…..
0rdas 2019.10.29 21:40:31
@Pista Bácsi: Azért a budapesti forgalmi helyzet lényegesen nehezebb és több koncenrációt igényel, mint Tirpákiában.
0rdas 2019.10.31 11:05:05
@Robert William: De nem ugyanaz a munka. Kisebb távolságok, kevesebb autó. Nincsenek olyan bonyolult kereszteződések, mint mondjuk a BAH csomópont, nincsenek villamosok. Nem ugyanaz a munka egy vidéki kisvárosban, mint a túlzsúfolt Pesten. Ezt el kell fogadni.

Másik tényező az előbb említett kereslet és kínálat.

De tény, műszakilag ugyanúgy kell vezetni a buszt. Na de a forgalom.
Ollóval bevagdosott viráglevelek, gépsonkába fújt takony és hiszti minden mennyiségben. Mit teszel? Túlkiabálod őt vagy zsarolni kezded? Íme, a helyes nevelési módszerek. (Kép forrása: Wikimedia Commons) Szinte nincs olyan kislány, aki piciként ki ne rúzsozná magát, fel ne venné anyja magas…..
0rdas 2019.09.20 22:57:42
@Valódi Nő: vagy gyorsabb: ráüvöltesz, hogy micsináááász és durr egy pofon
A digitális eszközök és lehetőségek terjedésével lett egyre népszerűbb az elmúlt években a digitális nomád életforma is, ami voltaképpen a határátkelés egyik alfajának is tekinthető. Persze ennek az életformának is ugyanúgy megvannak az előnyei, mint a hátrányai, ma az előnyöket vesszük sorra, hogy…..
Elvtréning Hölgy tulajdonos 2019.09.07 22:48:40
Elmentünk ma autót nézni. Csak úgy. Néha szoktunk ilyet. Kinéztük neten, aztán belibbentünk a kereskedésbe. Az értékesítő fickó persze egyből lecsapott ránk. Szépen, sorban, igen választékosan elmondta, hogy milyen fantasztikus tulajdonságai vannak az autónak, majd a monológ végén nagy levegőt…..
Egy könnyed tortúra a hétvégére, ami erősen emlékeztet a Benny Hill jellegű Praktikeres sztorira. Miért ilyen bonyolult valami, ami ekkora hatással van a vásárolói elégedettségre? Szerencsére nem nagy ügy, ami velem történt az Auchanba, de sok ilyen felesleges elpazarolt fél óra… Szóval egy…..
0rdas 2019.09.07 10:26:02
@Thou: de hát a boltban se lehet kézbevenni a terméket. Csak a lezárt dobozt. Itt szerintem a jogszabály nrm jó. Diszkriminatív.
0rdas 2019.09.07 13:15:56
@lenörd hofstadter: én nem olvastam a posztban, hogy nem próbálta ki a boltban (és azt sem, hogy igen). Tehát nem tudhatod. Sőt, azt se látom, hogy bunkón szólt volna. Lehet tök udvariasan adta elő téveszméit. Szóval nem tudjuk, miért vitte vissza. Amúgy alapvetően egy bontatlan terméket miért ne lehetne visszavinni? Mi elvbe ütközne (jogszabályt látom). Leellenőrzik, ha sértetlen, oké. Lehet nem tetszett párjának a színe.
0rdas 2019.09.07 21:48:46
@lenörd hofstadter: Pl. rá van csavarozva a fej pl. a fogkeféknél, hogy a bunkók ne lopják le. Tehát nem megnézhető a fej csatlakozása. Azonkívül bekapcsolni sem lehet. (Mondjuk remélem senki nem akarja kipróbálni fogmosás közben). Míg netes vásárlásnál 14 napig használhatja az illető, itt egy percet sem. Nem arányos.
via GIPHY A szolgáltató által szolgáltatás nélküli szolgáltatás kiszámlázásának állatorvosi lova a ház, ahová az áramot ugyan még nem kötötte be az ELMŰ, de számlát küldeni, kismamát várakoztatni és jól letolni azt bezzeg tud. Ettől a sztoritól mi is majdnem megszültünk.    Tavaly (2018 07 04)…..
0rdas 2019.05.14 23:09:29
@csúti csüngőhasú tolvaj:
"Poszterina és roppant jól levelező férje beköltözött egy el nem készült házba."

Jogos! Felvet egy kérdést. 1. Hogy kapott a ház használatbavételi engedélyt áramellátás nélkül.
2. Ha nem kapott, akkor hogy költözhettek be egy olyan házba, aminek nincs használatbavételi engedélye?

Szóval óvatosan az ügyvéddel és a fenygetéssel, mert az ELMÜ helyébe biztos ezt a dokumentumot kérném elsőnek.
0rdas 2019.05.14 23:11:39
@szalmakazal: "egy hónapos babával bementek az ügyfélszolgálatra reklamálni, ahol nem jutottak semmire.
Ezt látva, fogták és mózeskosárban lévő csecsemőt, odatették az ügyintéző asztalára azzal, hogy akkor"

Erősen kamu szagú. Ha így történik, akkor a gyámügy nem adja vissza. És kb. eljárás indul a szülők ellen.