Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PGabee

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szomorú vagyok és csalódott...Tényleg nem értem. A kikötözéses módszer mióta megengedett? Tisztelt Mindenki, újabb orosházi story..újabb kikötözéssel! Szomorú vagyok és csalódott... Tényleg nem értem. A kikötözéses módszer mióta megengedett? Szeretném megtalálni az…..
PGabee 2015.04.24 13:50:15
@asztalosani: spec én láttam ennél cifrábbat is, most csak egy személyes élmény: nappal teljesen normálisan viselkedő idős beteg éjjelre teljesen megzavarodott, halott családtagjaival beszélgetett (nappal ő mesélte, hogy a fia már nem él), kiabált, hogy tűz van (utcai lámpa fénye sárgás volt), infúzió kitépve, ágyon még meg nem műtött combnyaktöréssel megfordult, a földön azért nem kötött ki, mert voltunk még ketten a szobában és mivel úgysem aludtunk, időben reagáltunk - értsd, hívtuk a nővért. Frissen műtve kellemes éjszaka volt. Másnap áttették másik szobába, hasonlóan zavart beteg mellé - folyamatosan náluk voltak a nővérek, pedig akkorra már megműtötték, de ugyanúgy nem maradt egy helyben.
Hidd el, ilyen állapotban sokmindenre képes az ember...
Még a személyzet sem állta meg szó nélkül az ügyeletes doktornő mulasztását. Egy orvos pl. így nyilatkozott a kollégájának: „Na, megint jó ügyeletesünk van!” Nem túl szerencsésen kezdődött az évünk. Már január végén meghalt a nagypapám, és valószínűleg ennek nagy…..
PGabee 2014.02.12 10:03:47
@a végtelen űrben együtt: meglepett a hozzászólás-özön, úgyhogy valahol tegnap délután keresgéld azt, amihez ez szól:
fullra nem lényeges, hogy Btk. mennyi, mert eleve egy feljelentésben nem is kell sem paragrafusszámot írni, sem pontosan idézni. De te hoztad fel a Btk-t, még be is idézted. Csak arra akartam rávilágítani, hogy te nézd már meg jobban, mert egy több, mint fél éve hatálytalan jogszabályt citáltál be.
A második hozzászólásban pedig még pontosabban kifejtettem, hogy a "doktornő nevét" ne írja bele, ha mégis feljelentés mellett döntene, mert ha nem bizonyítják rá az egyébként nem megálló tényállást, akkor hamis vád. Ezt most nincs kedvem fejtegetni miért.
A lényeg, hogy lehet, hogy az ember azt hiszi, hogy valamit nagyon ért és tudja a tutit, csak az nem biztos, hogy tényleg úgy van. Ez az egészségügyben fokozottan így van.
IceBear, te pedig korábban leírtad a megoldást, ami szerintem a legnormálisabb lenne - ha mindenképpen tenni akartok valamit, keressétek meg a felettesét és mondjátok el a dolgot. Amúgy az is lehet, hogy ha simán a doktornőhöz mennél be és elmondanád, hogy mi lett az ügy vége, többet érnél vele, mint bármilyen feljelentgetéssel.
PGabee 2014.02.11 14:28:07
@IceBear85: Lehetőleg névvel együtt tedd azt a feljelentést. Aztán ha nem sikerül rábizonyítani, vagy nem ez lesz a minősítés, akkor mehetsz te is bíróságra hamis vád miatt.
Értem, hogy feldúlt vagy, de javaslom, hogy aludj még rá párat...
Teljesen elfogadott, ha egy 30-as évei elején járó doktornő, felelősségre von, hogy mit keres a beteg éjfélkor egy ügyeletes osztályon? Tisztelt PRAXIS Blog!Az én történetem egy budapesti peremkerület ügyeletén kezdődött, majd a városon kívüli kórház ügyeletes osztályán…..
PGabee 2014.02.05 15:35:30
@a végtelen űrben együtt:
az egyre inkább elterjedő és itt is tapasztalható hozzáállásról jutott eszembe. A sztori ugyanis emlékeztet az itteni beírások egy részére. Röviden összefoglalva emlékeim szerint az említett Trézsi néni január 1-jén még talán hajnalban hívja ki az ennél fogva kissé morcos és kialvatlan orvost, hogy fáj a gyomra. A doki rákérdez, hogy ugyan mit evett, mire azt válaszolja, hogy á, semmi komolyat. A doki kábé végigkérdezi egy falusi disznóvágás menüjét és mindenre az a válasz, hogy hát igen, de olyan könnyű volt / nem volt zsíros egyáltalán. Erre ad valami kanalas orvosságot, hogy fél óránként egyet, erre a Trézsi néni lehajtja az üveget, mert szerinte az orvos csak spórolni akart rajta. Utána a wc-re rohangálva azon morfondírozik, hogy biztos meg akarta mérgezni.
Na ennyi a párhuzam és bocs az irodalmi szálért.
Három hete beteg gyereknél kezdődő fül- és fejfájásnál gyanús lehet a dolog, hogy mitől van, plusz az sem mindegy, hogy mekkora az a láz. Van ismerősöm, aki 37,8-nál hidegrázós tüneteket produkál, meg olyan is, akin a 39 felettit sem veszed észre. Többen írták azt is, hogy a bevett gyógyszernek még hatni sem volt ideje.
Viszont azt is megkérdeztem, hogy ha ő már egyszer elment ugyan a ho. ügyeletre, ahol beparáztatták azzal, hogy tályog van a garatfalon és húzzon a kórházba, akkor ott ki hibázott még rajta kívül?
Nem ócsárolok senkit, sem a háziorvost, sem a kórházi szakrendeléseket, de tény, hogy megtapasztaltam, hogyan betegítenek meg lelkileg is egy addig makkegészséges, életvidám embert.  Kedves Szerkesztők, sziasztok!   Ma reggel teljesen véletlenül botlottam a blogba, azon…..
PGabee 2014.01.30 13:54:28
@mig54: Áá, nem most tűnt fel, csak itt és most bukott ki :).
Reepach, egyébként arról nem tudsz valamit, hogy a xarelto körüli botránnyal mi a helyzet? Szeptemberben cikkeztek arról, hogy a németeknél vizsgálódnak a túl sok és túl súlyos mellékhatások miatt. Ráadásul pont erre figyelmeztettek, hogy még messziremenő következtetéseket nem lehet levonni, mert nem használják elég régóta.

@a végtelen űrben együtt: ha az Aspergert értetted lebolondozás alatt, azért a kettő nagyon nem ugyanaz (csak hogy megnyugtassalak :))
PGabee 2014.01.30 15:35:41
@reepach: köszönöm! Nem magyar cikkben olvastam, de tény, hogy a tudományostól messze állt a színvonal :)
DFK, azért ennél kicsit bonyolultabb a helyzet - egyrészt a befizetett TB egy-egy komplikáltabb, súlyosabb esetnél nem biztos ám, hogy elég a felhasznált dolgokra, szóval ezt a részét nem biztos, hogy feszegetni kellene. Vagy aki minimálbéres és 2 éve dolgozik az pusztuljon?
Az orvos meg azért dolgozhat ugyanabban a rendelőintézetben magánpraxisban, mert ki is bérelheti akár eszközökkel együtt a rendelőt. Ahhoz, hogy a közte és a rendelőintézet közötti szerződésben mi áll, a betegnek meg sok köze nincs, nem is fogja kitenni a falra.
A várólista sok esetben múlik OEP finanszírozáson, egyebeken, szóval itt is (és más területen is) az ember általában addig magabiztos és nagyon hangos, amíg csak a felszínt karcolgatja. Minél jobban beleássa magát, annál inkább rájön, hogy ez egy elég összetett kérdés, ahol néha érdemes megfogadni a régi mondást: ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna...
"ANYUKA, NE AGGÓDJON ANNYIRA AZÉRT A GYEREKÉRT!!!” A mai napig a fülemben égnek ezek a gúnyos szavak, mondatok! Tisztelt Praxis blog!    Nem írok külön történetet, mivel a blogban már leírtam mindent amit tudtam.. és írom is amikor időm engedi és lehetőségem is van…..
PGabee 2014.01.22 09:52:42
@blue angel: Elvileg nem utasítható vissza az életfenntartó vagy életmentő beavatkozás csak ha: "a beteg olyan súlyos betegségben szenved, amely az orvostudomány mindenkori állása szerint rövid időn belül - megfelelő egészségügyi ellátás mellett is - halálhoz vezet és gyógyíthatatlan." De ez törvényszöveg, nem az élet.
Egyébként a blogot megnézve, nekem nem az jön le, hogy a kisfiú egy kommunikálni képtelen, ágyban fekvő valaki lett. Amúgy az ilyen esetben - azaz, amikor károsodás van, de egyértelműen életképes a baba - visszautasítást kérőktől kérdezve, ti hol húznátok meg a határt? Mert sajnos nem csak koraszülöttség van. Mi van azzal a kisfiúval, aki kb. 1,5 évesen nyelt félre és az oxigénhiány miatt agysérült lett? Vagy aki beleesett a kerti tóba és szintén oxigénhiány miatt sérült? De baleset, betegség bármikor történhet, akkor mindenkit lőjünk agyon, aki már nem 100%-ban képes magát ellátni utána?
Zárásként beírnék egy nevet, amire érdemes rákeresni: Nick Vujicic.
Nem tudom mi a célja a dokinak ezzel, vagy milyen perverz vágyát éli ki a nők fájdalmán, de még mindig praktizál. Üdv!   Az én sztorim, egyben három nő sztorija is, ráadásul két sztori egyben. az első nő én vagyok. Ez a történet egy város egyetlen nőgyógyászáról…..