Adatok
Erik_JRK
0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
A kertben és a konyhában nagy mennyiségű szerves hulladék keletkezik, amit számos gazda szemetesbe dob vagy eléget, ezzel rontva a környező lakosok életminőségét. Amennyiben törődünk a természettel és a környezetünkkel, válasszuk a hulladék hasznosításának…..
Erik_JRK
2013.12.02 14:10:18
@Lázár Pál: Igen, a fa kevésbé időtálló, én műanyag komposztáló használatát javasolnám (van, amelyik 20 évnél is tovább bírja). A beruházás mindenképp megtérül.
A baktériumokat komposztálás alatt is lehet használni, vannak kifejezetten komposztálást gyorsító természetes összetevőből álló adalékanyagok, melyeket a komposztálóban kell használni.
A baktériumokat komposztálás alatt is lehet használni, vannak kifejezetten komposztálást gyorsító természetes összetevőből álló adalékanyagok, melyeket a komposztálóban kell használni.
Magyarországon fejenként átlagosan évi 430 kg-ot is meghaladó mennyiségű hulladékot termelünk. Ennek akár 45 %-a is állhat biohulladékból (településenként ez a szám 40-70 % között mozog), amit főleg a kertekben levágott fű, levelek, ágak, gyümölcsök, növényi hulladék,…..
Erik_JRK
2013.11.11 15:30:35
@pannonfunk: A gyomokkal a következőt teheti: nyáron 15-20 napig tárolja vízben. Amikor a tároló szélén hab jelenik meg, akkor a gyomok behelyezhetőek a komposztba.
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Ami még nagyon fontos, hogy szén és nitrogéntartalmú anyag megfelelő arányban legyen, lehetőleg minél vegyesebb hulladékból.
Amit még javaslok, hogy gyakrabban forgassa át a komposztot (én 2-3 hetente szoktam).