Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marskijankó

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar focimeccs idejére összehívott, de így is nagyjából száz fő fakivágások elleni tiltakozót megmozgató (három év óta első) lakossági fórum ellenére a fakivágások tovább folytatódtak. Az építési terület kapuit becipzározták, behegesztették, sűrű fekete leplekkel burkolták a kerítéseket, majd…..
marskijankó 2016.06.22 10:31:23
@Ballib cenzúrázók réme 14:

Nekem ne jöjjön senki a "60-ról 65%-ra" emelkedik dumával, mert nem érdekelnek a százalékok.
Ugyanúgy 100%-nak számít egy gyeppel borított terület, mint amin van egy 100 éves fa.

Az M0 nem a környezetvédők, hanem a helyi lakosok miatt tolódott kijjebbre, de ne keverjük almát a körtével.
Elkerülő útra szükség van.
Hogy ezeket a múzeumokat miért egy közparkba kell építeni a rozsdaövezetek rehabilitálása helyett, erre senki nem tudott még egy épeszű magyarázatot adni.
marskijankó 2016.06.22 10:39:17
@cicamica222: Amúgy is nagyfokú tájékozatlanság egy LMP-s képviselő oldalán gyurcsányozni.
Az LMP nem éppen Gyurcsány-párti erőként jelent meg a politikai térben.
Kerestem a legrégebbi, a legfiatalabb, a legszebb medencével rendelkező, a legfurcsább történetű budapesti fürdőket. Nem volt nehéz megtalálni őket. Kíváncsi vagyok, Önöknek melyik a kedvence? Talán már a rómaiak által is használt fürdő: a Császár Az itt található hőforrásokat már a rómaiak is…..
Az Egyesült Államokban legális lett a melegházasság - de kik is azok a homoszexuálisok, és mit kell tudni róluk? Hiánypótló összegzés. 1. A közhiedelemmel ellentétben a saját nemhez való vonzódás nem fertőzéssel terjed - elég, ha az adott gyereket melegek állják körbe a…..
marskijankó 2015.06.30 19:37:48
@Free-Press: Nyugi, nem kell félteni a homoszexuálisokat, nem fognak kihalni. Hiszen már pár ezer éve itt vannak köztünk, és eddig se mutatták semmi jelét, hogy ki akarjanak halni. Akkor miért most halnának ki?
marskijankó 2015.06.30 19:39:49
@János:
Micsoda? A többnejűséget is engedélyezték?
Na máris megyek bemutatni a feleségemnek a szeretőimet.
Update: A Radio Q tulajdonosa, Vadas Tamás levelet írt, amiben a következőt kérte: Kérem szíveskedjen helyreigazítást közölni, hogy Csákány Tibor továbbra is a Rádió Q munkatársa.A főszerkesztő jogköre munkatársi jogviszony megszüntetésére nem terjed ki, az arra jogosult…..
marskijankó 2014.03.07 05:02:16
@RÖVIDLÁTÓ: Nem a Fiala műsorában hangzott el, hanem a rendes hírblokkban. Fialának ehhez semmi köze. Aki meg nem bírja a stílusát, ne hallgassa!
marskijankó 2014.03.07 08:23:52
@NemNick: Erre Fiala válasza nagyjából találó volt: Szegény ember MTI-vel főz.
Mennyivel jobb lenne, ha még létezne a Független Hírügynökség és egy közösségi rádió nem kényszerülne arra, hogy kormánypárti konzervből teljesítse a hírszolgáltatási kötelezettségét.
Még annál jobb lenne, ha a Radio Q-nak lenne annyi pénze, hogy tudjon saját híreket gyártani.
A fenti lehetőségek hiányában inkább egy MTI, mint egy szakszerűtlen amatőr, aki még veszélybe is sodorja a rádiót ilyen fals hírekkel.
marskijankó 2014.03.07 08:33:18
@RÖVIDLÁTÓ: Szerintem meg nem vagyok, semmilyen Fiala-istenítő mondatot nem írtam le, csak tényszerűen közöltem, hogy Fialát nem nagyon értelmes dolog olyanért felelősségre vonni, ami nem az ő műsorában történik. Vannak minimális fogalmaim arról, hogyan működik egy rádió.
Az Asperger-szindróma diagnózisát követően az anyák részéről a leggyakoribb érzés – a megkönnyebbülés. (Persze csak a szükséges gyászmunka elvégzése után). Én magam is gyakran kaptam édesanyáktól olyan visszajelzéseket, hogy „jaj, de jó, hogy végre kiderült, hogy nem…..
marskijankó 2014.02.09 20:42:08
@Wisp: Semmiképpen nem megjátszásra gondoltam. Aspit megjátszásra tanítani az egyik legostobább dolog, jobb esetben nem sikerült, rosszabb esetben éppen az aspiság egyik előnyös tulajdonságától fosztaná meg.
Inkább ahhoz hasonlítanám, hogy vannak gyerekek, akik maguktól tisztán énekelnek. Vannak mások, akik hamisan énekelnek, de megfelelő módszerrel meg lehet őket tanítani tisztán énekelni. Onnantól kezdve a tiszta éneklés nem megjátszás, hiszen azt már magáévá tette.
Biztos vagyok benne, hogy egy aspergeres idegrendszerben vannak tartalékok, kinek több, kinek kevesebb, amit megfelelő fejlesztéssel ki lehet hozni.
Például én tizenhét évesen jöttem rá, hogy imádok táncolni, és egy időre 180 fokos fordulatot tud hozni. Ha ez korábban kiderül és van mellettem valaki, aki megszervezi, hogy legyen hol és kivel táncolnom.
Neked mázlid van, azt kell, hogy mondjam. Aki nem ilyen szerencsés, az elmegy olyan emberek mellett is, akikkel jól megértenék egymást, ha tudnának egymásról. Ilyenkor jól jön, ha az illető kapott valamilyen alapképzést gyakorlati tanácsokból, mikor mit mondjon, vagy a másik reakciója mikor mit jelent.
Segít az "ártalomcsökkentésben", az aspikat fokozottan fenyegető kísérőjelenségek mérséklésében, mint a stressz, a szorongás, a depresszió.
marskijankó 2014.02.09 22:51:06
@Wisp: Igen, az nem jó, ha bármit erőszakolnak. Én azt nem viseltem, ha arra akartam rávenni, hogy labdázzak.
Nekem nem volt semmilyen fejlesztők, a szüleim szerencsére a békénhagyós fajták, anyai nagymamám volt inkább a baszogatós fajta.
Az lehet egy csapda, ha egy szülő túlaggódja, hogy akkor az ő gyereke kimarad jó dolgokból, és ezért túlságosan nyomja a fejlesztést.
A fejlesztést a szülőkkel kell kezdeni, először őket kell megnyugtatni.
Az oktatási rendszerről ne is beszéljünk, mert csak rossz kedvem lesz tőle. Eleve sok hibája volt, de most elindult óriásléptekkel visszafelé.
Nagyon elégedett a főpolgármester 20 pontjával a Critical Masst fasisztázó Empamo (Emberibb Parkolásért Mozgalom). Az autósok hegemóniájának fenntartásáért küzdő társaság szerint Budapest nem lehet a hangos kerékpáros lobbi kísérteti terepe, azért szavaztak annak idején…..
marskijankó 2013.11.18 20:15:52
@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: "akkor a budaorsiek jol jarnak megint...
bezzeg a tobbi kis agglomeraciossal kiszurtak :)))"

Miért gondolod, hogy kiszúrtak? A ráhordást még bármelyik településről bármikor lehet fejleszteni, csak ez már állami feladat.
marskijankó 2013.11.18 20:21:02
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "- Az a rahedli leginkább csak a 141-es, és kifele megy."

Lesz még nagyobb is a választék, a 114-es és társai is átkerülnek az Etele térre, tehát Budafok-Tétény és Budaörs kapcsolata is javulni fog.
marskijankó 2013.12.17 00:55:13
@v2peti: Azért nem ítélnék el mindenkit, aki autóval jár, mert nagyon sokféle oka lehet. Nem minden esetben lustaság, van olyan életmód, ami csak autóval végezhető.
Nem kell mindenáron mindenkit leszoktatni az autózásról, csak aki autózik, az vegye természetesnek, hogy bizonyos időszakokban lassabban tud haladni, és ne a közlekedésszervezőt, vagy a zebrákat, vagy a lámpákat, vagy a buszsávokat, vagy a bicikliseket okolja érte.
Legyen tudatában annak, hogy az ő lassú haladása annak az ő saját (kényelemből vagy kényszerűségből meghozott) döntésének a következménye, hogy autóval indult el.
Mire jövő tavasszal elindul a Bubi, belvárosi 120 utcában és 30 főúton lesz majd könnyebb biciklizni. A belváros komplex kerékpárosbarát fejlesztése fedőnéven nagyszabású forgalmi átalakításokba kezd a BKK kilenc belső kerületben. A cég közleménye szerint változás lesz…..
marskijankó 2013.11.27 12:06:30
@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:

Ha tényleg kemény behajtási díjat vezetnének be, akkor kisebb lenne a forgalom. Ezzel a fuvarozók jól járnának, mert kevesebb idő alatt több fuvart teljesítenek.

Ha viszont csak egy lájtosabb behajtási díjat vezetnek be, az nem hiszem, hogy sokat számítana a költségekben.

Egy fuvarozó egy átlagos munkanap hány liter üzemanyagot használ el? Egy 1-2 liter üzemanyagnak megfelelő napi behajtási díj hány százalékos költségnövekedést jelentene?
marskijankó 2013.11.28 15:12:41
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Akkor jól gondoltam, hogy napi 1-2 liter üzemanyagnak megfelelő behajtási díj nem lesz jelentős hatással az árakra.
marskijankó 2013.11.28 15:17:19
@Normális: Nem értem mi a baj a Margit hídi lámpával. Csomószor mentem ott autóval is, villamossal is, szinte alig volt olyan, hogy az a lámpa bármelyik irányban megállított volna. Semmivel nem lett kisebb a híd kapacitása, csak éppen nem egy húgyszagú aluljáró keskeny lépcsőjén kell menni.

Amit sajnálok, a Margitsziget oldalán a két lépcsőt, ahonnan be lehetett látni a híd belsejébe.
A Magyar Kerékpárosklub nyílt levélben emlékezteti Tarlós Istvánt, miket ígért 2010-ben. Az akkori főpolgármesteri programban még a tömegközlekedésé, a gyalogos és kerékpáros forgalomé volt a prioritás, az MKK szerint úgy tűnik, mintha ezt elfelejtette volna Tarlós, aki…..
marskijankó 2013.11.14 11:53:29
@cso zsi: "A Lágymányosi hidat kifejezetten a Hamzsabégi irányában akarták folytatni, így lett volna a legrövidebb a Budaörsi út elérése, és a város tehermentesítése az Erzsébet híd forgalmának csökkentésével. "

Mert a Budaörsi útról csak két sáv vezet a Petőfi hídra és abból ágazik le a Hamzsabégi. Visszafele még rosszabb, mert a Hamzsabégi útról a Budaörsi útra haladó forgalom keresztezi a Budaörsi útról a Petőfi híd felé haladókat.
Vagy a korábbi terv szerint épül volna egy külön csomópont a Hamzsabégi és a Budaörsi út között?
A munkába járók egyharmada autóba ül reggel, egynegyedük tömegközlekedik, kerékpárt minden 6-7 használ. A Profession.hu Munkahelyi Környezet című kutatásában 2500 embert kérdeztek utazási szokásairól. A 2500 válaszadók ötöde utazik legalább napi egy órát a munkahelyére,…..